Blockchain.info

Blockchain.info is één van de langst bestaande Bitcoin en Ethereum wallets en tevens één van de meest gebruikte websites uit de industrie. Blockchain.info heeft ook een functie genaamd ‘blockchain explorer’ die als doel heeft de gebruiker te helpen met het begrijpen van de huidige status van Bitcoin. De tool biedt onder andere een overzicht van de laatste transacties en het aantal transacties per dag. De Blockchain.info wallet is flink populair om verschillende redenen. Huidige gebruikers zijn gesteld op de intuïtieve lay-out en Blockchain.info’s goede reputatie. Echter zijn er ook een aantal nadelen die voornamelijk te maken hebben met het feit dat Blockchain.info een online wallet betreft.

Gebruikers vinden de software doorgaans fijn in dagelijks gebruik. Hetgeen waarin het bij Blockchain.info wellicht aan schort is veiligheid. Het is moeilijk te zeggen of de gedupeerden, die hebben geklaagd over bestolen wallets, de benodigde veiligheidsmaatregelen hebben getroffen. Desondanks is het relevant om te weten welke verantwoordelijkheden en risico’s een online wallet met zich mee brengt.

Account aanmaken

Het aanmaken van een account is zeer gemakkelijk en bovendien gratis. Voordat je een account aanmaakt is het van belang die voor- en nadelen te kennen van deze aanbieder. Deze vind je hieronder terug. Mocht je Blockchain.info gaan gebruiken raden wij aan om alle veiligheidsstappen nauwkeurig te doorlopen. Activeer bijvoorbeeld de 2-stapsverificatie en bewaar je ‘recovery phrases’ op een veilige plek (vooral niet online!).

Voor- en nadelen van de Blockchain.info wallet

Het gebruik van een hardware wallet is een veilige keus. Hieronder staan een aantal voordelen en nadelen op een rij.

Voordelen

  • Blockchain.info is een gevestigde naam met jaren ervaring en miljoenen gebruikers
  • Handig voor kleine transacties en dagelijkse uitgaven
  • Handig en duidelijk qua gebruik; aantrekkelijk voor nieuwe Bitcoin gebruikers
  • Heeft tevens smartphone app functionaliteit

Nadeel

  • Ervaren Bitcoin gebruikers vinden de potentiële risico’s van een ‘online wallet’ te groot
  • In het verleden zijn er berichten geweest dat gebruikers hun online wallet onrechtmatig zou zijn geleegd of in zijn geheel zou zijn gestolen
  • Er komt meer dan eens naar voren dat de klantenservice niet behulpzaam of zelfs ontwijkend zou zijn.

Laatste nieuws