Bonno Coerse Bonno Coerse Bonno Coerse
07/04/2018 14:22 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 07/04/2018 14:22 Columns

3 redenen waardoor Bitcoin mogelijk weer zal stijgen in Q2

icon-columns
Columns
bitcoin-prijsgroei-Q2

Foto: Sodel Vladyslav/Shutterstock

Het begin van dit jaar betekende een moeilijke start voor Bitcoin, maar daar lijkt verandering in te komen. Na een market cap verlies van meer dan $119 miljard in het eerste kwartaal van 2018 door een lastig klimaat met overheidsbemoeienis en een ban op cryptogerelateerde advertenties, is Bitcoin klaar voor een ommekeer. Het lijkt erop dat, met de start van het tweede kwartaal van 2018, de tijd is aangebroken voor een positieve wind. Brian Kelly van het Amerikaanse Consumer News and Business Channel (CNBC) kwam samen met crypto blog CNN tot de volgende drijfveren met betrekking tot bovenstaande verwachtingen:
Het naderend einde van de Amerikaanse belastingaangifte periode
15 april is de laatste dag van de Amerikaanse belastingaangifte periode en dat is op moment van schrijven over een week. Crypto-investeerders die in december hebben kunnen meeliften op de stijgende koers van Bitcoin zullen nu belastingcenten moeten ophoesten, wat een verklaring zou kunnen zijn voor de verkoopdruk in maart. Kelly beweert dat alle verkoop die gerelateerd is aan het betalen van belasting over een week voorbij is.
Deal met Coincheck
Het Japanse Coincheck is onlangs aangekocht door de Monex Group. Laatstgenoemde partij is het moederbedrijf van het Amerikaanse TradeStation. Het is een flinke groei in vertrouwen om te weten dat investeringen uit het conventionele bedrijfsleven richting cryptogerelateerde ondernemingen gaan.
History repeats
Als je er niet op uit was om crypto in te slaan in een dip was maart een slechte maand voor de Bitcoin handelaar. Ondanks dat de Bitcoin prijs het flink om de oren kreeg, bevestigde de trend alleen maar dat de geschiedenis zich herhaalt. Maart is, historisch gezien, een slechte maand voor Bitcoin met alleen groei in één van de zeven maanden maart die Bitcoin kent. Puttend uit dezelfde logica lijkt dit goed nieuws voor april aangezien Bitcoin in vijf van de zeven maanden april een groeispurt kende.
De marktverwachtingen lijken meer in het voordeel dan in het nadeel voor Bitcoin te gaan werken. Toch kan het zijn dat er andere factoren een rol spelen. Er zijn bijvoorbeeld grote markten, zoals Amerika, die in afwachting zijn van duidelijkheid omtrent regulatie. Regulatie zou de katalysator kunnen zijn die de huidige cryptomarkt nodig heeft.

Deel dit artikel
Net binnen
Trending
goudkoorts-man-vindt-klomp-goud-goldrepublic
Man vindt enorme goudklomp van 4,6kg en slaat de jackpot
Magazijnmanager wordt miljonair: crypto investering steeg x1200
Magazijnmanager wordt miljonair: crypto investering steeg x1200
Wat had een €1.000 bitcoin investering in januari je nu opgeleverd?
Wat had een €1.000 bitcoin investering in januari je nu opgeleverd?
crypto-belasting-toezicht
Nederlandse crypto houders opgelet: Belastingdienst gaat strenger optreden
Man koopt goedkoop schilderij, blijkt Rembrandt van €17 miljoen te zijn
Man koopt goedkoop schilderij, blijkt Rembrandt van €17 miljoen te zijn
Advertisement
Advertisement