Bonno Coerse Bonno Coerse Bonno Coerse
07/04/2018 14:22 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 07/04/2018 14:22 Columns

3 redenen waardoor Bitcoin mogelijk weer zal stijgen in Q2

icon-columns
Columns
bitcoin-prijsgroei-Q2

Foto: Sodel Vladyslav/Shutterstock

Het begin van dit jaar betekende een moeilijke start voor Bitcoin, maar daar lijkt verandering in te komen. Na een market cap verlies van meer dan $119 miljard in het eerste kwartaal van 2018 door een lastig klimaat met overheidsbemoeienis en een ban op cryptogerelateerde advertenties, is Bitcoin klaar voor een ommekeer. Het lijkt erop dat, met de start van het tweede kwartaal van 2018, de tijd is aangebroken voor een positieve wind. Brian Kelly van het Amerikaanse Consumer News and Business Channel (CNBC) kwam samen met crypto blog CNN tot de volgende drijfveren met betrekking tot bovenstaande verwachtingen:
Het naderend einde van de Amerikaanse belastingaangifte periode
15 april is de laatste dag van de Amerikaanse belastingaangifte periode en dat is op moment van schrijven over een week. Crypto-investeerders die in december hebben kunnen meeliften op de stijgende koers van Bitcoin zullen nu belastingcenten moeten ophoesten, wat een verklaring zou kunnen zijn voor de verkoopdruk in maart. Kelly beweert dat alle verkoop die gerelateerd is aan het betalen van belasting over een week voorbij is.
Deal met Coincheck
Het Japanse Coincheck is onlangs aangekocht door de Monex Group. Laatstgenoemde partij is het moederbedrijf van het Amerikaanse TradeStation. Het is een flinke groei in vertrouwen om te weten dat investeringen uit het conventionele bedrijfsleven richting cryptogerelateerde ondernemingen gaan.
History repeats
Als je er niet op uit was om crypto in te slaan in een dip was maart een slechte maand voor de Bitcoin handelaar. Ondanks dat de Bitcoin prijs het flink om de oren kreeg, bevestigde de trend alleen maar dat de geschiedenis zich herhaalt. Maart is, historisch gezien, een slechte maand voor Bitcoin met alleen groei in één van de zeven maanden maart die Bitcoin kent. Puttend uit dezelfde logica lijkt dit goed nieuws voor april aangezien Bitcoin in vijf van de zeven maanden april een groeispurt kende.
De marktverwachtingen lijken meer in het voordeel dan in het nadeel voor Bitcoin te gaan werken. Toch kan het zijn dat er andere factoren een rol spelen. Er zijn bijvoorbeeld grote markten, zoals Amerika, die in afwachting zijn van duidelijkheid omtrent regulatie. Regulatie zou de katalysator kunnen zijn die de huidige cryptomarkt nodig heeft.

Deel dit artikel
Bonno Coerse

Bonno Coerse is mede-oprichter van Crypto Insiders, een toonaangevend nieuwsplatform voor cryptovaluta, opgericht in april 2017. Met een achtergrond als online marketeer, werkt hij naast zijn rol bij Crypto Insiders ook als freelance SEO-specialist en runt hij een kledingwinkel in Curaçao. Bonno raakte geïnteresseerd in crypto door een vriend en zag de potentie van blockchaintechnologie voor de maatschappij en de financiële systemen.

Net binnen
Trending
Dit is hoe iedereen (zonder stress) winst kan maken op de cryptomarkt
Dit is hoe iedereen (zonder stress) winst kan maken op de cryptomarkt
bekende-nederlander-verliest-crypto-vermogen-wilfred-genee
Bekende Nederlander verliest vermogen aan Bitcoin, ‘slechtste week ooit’
98-jarige-man wordt miljonair =na 70 jaar oude
98-jarige man wordt miljonair na 70 jaar oude investering
Crypto-oplichter stuurt plots bijna $10 miljoen terug naar slachtoffer
Crypto-oplichter stuurt plots bijna $10 miljoen terug naar slachtoffer
Fetch.ai (FET) kan met 85% exploderen na langverwachte AI-fusie
XRP en memecoins dalen flink, wat is er aan de hand?
Advertentie

Trending Columns nieuws

Dit is hoe iedereen (zonder stress) winst kan maken op de cryptomarkt
Dit is hoe iedereen (zonder stress) winst kan maken op de cryptomarkt
Column
Tim Kamp
Columns
Advertentie