Roemer Hoogerwerf Roemer Hoogerwerf
07/10/2022 12:00 5 min. leestijd
Bijgewerkt op 07/10/2022 12:00 Columns

Dusk Network gaat de financiële wereld bevrijden: exclusief interview

icon-columns
Columns
Dusk Network gaat de financiële wereld bevrijden: exclusief interview

In de Discord omgeving van Crypto Insiders krijgen unieke crypto-projecten een eigen kanaal. Hier kunnen onze premium leden direct vragen stellen aan de mensen achter deze projecten en kunnen de projecten het laatste nieuws als eerst met onze leden delen. Vandaag komt het veelbelovende Dusk Network (DUSK) aan bod!

Crypto mining is helemaal niet zo slecht voor het milieu als je denkt
Crypto mining is helemaal niet zo slecht voor het milieu als je denkt

Wat is Dusk Network?

Dusk Network slaat de brug tussen de traditionele financiële wereld en de blockchain wereld. Het Layer-1 protocol is de eerste in zijn soort en heeft als doel de financiële markt te bevrijden. Dusk Network heeft regulering in de codering van zijn blockchain gebakken en helpt de adoptie van activa en effecten vanuit de traditionele financiële markt te bevorderen met behulp van unieke distributed ledger en zero-knowledge technologie.

Vandaag spreken wij met community manager Fahad over DUSK, een project op weg om de financiële industrie te hervormen.

Wie ben jij?  Wat deed je voordat je in crypto dook?

“Mijn naam is Fahad Rana en ik vertegenwoordig het marketing team van Dusk Network. Daarnaast ben ik de community builder en manager van het protocol. Voordat ik in crypto aan de slag ging, werkte ik als marketingmanager bij de Tourism Board of Australia in Los Angeles, waar ik New South Wales, Australië vertegenwoordigde. Daarnaast heb ik mijn eigen bedrijven en heb ik ook gewerkt als agent van een verzekeringsmaatschappij.”

Hoe kwam je uiteindelijk bij Dusk terecht? Hoe lang ben je al betrokken?

“Ik vond het project in 2019 toen ik zag dat de crypto markt zelf erg jong was. Dus dat betekent dat ik de afgelopen 3 jaar betrokken ben geweest, eerst als community lid en nu als onderdeel van het team. 

De reden dat ik Dusk heb gekozen is te wijten aan het feit dat andere blockchains of bedrijven niet de insteek hebben om een protocol te ontwikkelen dat wordt gereguleerd door overheidsinstanties. Banken, DeFi- en TradFi-partijen zijn nog altijd ontzettend zwaar gereguleerd en dat zal ook zo blijven voor de generaties die nog zullen komen. 

Dusk Network is controleerbaar en voldoet aan de regelgeving, wat betekent dat wij veel mogelijkheden hebben om de om adoptie van blockchain in de toekomst te mainstreamen.”

Welk probleem lost Dusk Network op?

“Het idee van Dusk Network werd geboren in 2018, toen de oprichters ervaarden hoe traag de huidige financiële systemen zijn; gebrek aan verbindingen, transparantie, efficiëntie en overbodige kosten. Met hun kennis van blockchain innovaties besloten ze zich verder te verdiepen met als resultaat de schepping van Dusk Network.

We lossen een grote hoeveelheid aan problemen op waar regelgeving omtrent blockchain vereist is om de massale adoptie van activa en effecten vanuit de traditionele financiële markt te bevorderen. Denk aan bijvoorbeeld digitale aandeelhoudersregisters. Er zijn ook nog veel meer use-cases op onze website te vinden.”

Wie zijn de oprichters en hoe past hun ervaring bij het project?

“De oprichters zijn welwillende en technisch georiënteerde individuen die geloven in een crypto-ecosysteem waarbij regelgevers direct betrokken zijn bij geautomatiseerde dApps en bij de beveiligingen van het protocol op de blockchain.

Deze mensen zijn onder meer Emanuele, Mels, Jelle, Fulvio en Pascal. Zij hebben ervaring opgedaan bij traditionele financiële organisaties, en hebben daarnaast verschillende succesvolle bedrijven gerund en/of gemanaged.”

Hoe onderscheiden jullie je van de concurrentie?

“Ons Layer 1-protocol is de eerste in zijn soort waarbij de EU-regulering in de codering van de blockchain is gebakken. Daarnaast zijn wij een open source blockchain voor financiële toepassingen, al onze repositories zijn te vinden op GitHub. Ook staan gegevensbescherming en privacy hoog in het vaandel bij Dusk Network, evenals het naleven van de regelgeving. 

Het is voor financiële producten op Dusk Network mogelijk om aan belangrijke wet- en regelgeving te voldoen. Dit vereist een aantal specificaties, zoals privacy, auditability, en settlement finality, welke in de layer-1 zijn ingebakken middels een eigen zero-knowledge proofing systeem en consensus mechanisme. Dit is dan ook wat Dusk Network zo uniek maakt.

Dankzij de onmiddellijke afwikkeling van transacties en smart contract functionaliteiten is het eindelijk mogelijk om financiële applicaties te onderhouden die voldoen aan de regelgeving op blockchain-technologie. Deze functionaliteiten helpen ons ook om milieuvriendelijker te zijn.”

Waarom is de blockchain zo belangrijk voor jullie project?

“In feite zorgt de blockchain ervoor dat de zogenoemde ‘middleman’, wie voor hoge kosten zorgt, buitenspel wordt gezet. De blockchain neemt de rol als tussenpersoon over bij het kopen en verkopen van de vele producten binnen TradFi en (reg)DeFi, daarbij zien betrokken partijen alleen informatie die ze nodig hebben om een transactie te kunnen voltooien.”

Hoe ver is de ontwikkeling van Dusk?

“Dusk Network lanceerde de eerste versie van zijn testnet in maart 2022. De community kan hierdoor een CLI-based wallet opzetten en transacties op het testnet uitvoeren. De nieuwste en huidige versie van Testnet, genaamd “DayLight,” werd gelanceerd in juli 2022. In deze fase zullen we het netwerk openstellen voor het opzetten van een community gerunde node, wat de volgende stap is in de richting van het lanceren van het mainnet.

Alle fasen tot aan de lancering van ons mainnet staan beschreven in onze onlangs uitgebrachte Roadmap.”

Advertentie

Direct vragen stellen aan de mensen achter jouw favoriete project?

Wil je meer te weten komen over Dusk Network of andere projecten en als eerste exclusief nieuws ontvangen? Neem dan een kijkje in onze Discord omgeving waar het team bereikbaar is voor vragen over DUSK.

Als premium lid van Crypto Insiders krijg jij exclusief toegang tot columns, technische analyses, winacties en nog veel meer! Word nu gratis lid voor 1 maand en geniet van al onze exclusieve content.

Deel dit artikel
Roemer Hoogerwerf

Roemer werd in de zomer van 2018 bekend met crypto. Zijn eerste investeringen gingen hem niet goed af, iets wat zijn economieleraar in 2017 al voorspelde. “Je leert pas echt te investeren wanneer je verliest”, aldus de economieleraar. Vanaf dat moment ging het opwaarts en heeft hij er een boel ervaring en kennis aan overgehouden. Hij heeft een voorliefde voor micro- en low caps, en schrijft en discussieert er met veel plezier over.

Net binnen
Trending
Hoe $3000 in Bitcoin deze man miljonair maakte en zijn droom vervulde
Hoe $3000 in Bitcoin deze man miljonair maakte en zijn droom vervulde
'Economie VS stort in, maar crypto zal daar niet van profiteren'
‘Economie VS stort in, maar crypto zal daar niet van profiteren’
El precio del Bitcoin se dispara, pero China ensombrece los mercados
Bitcoin-verbod China wankelt, geruchtenmolen op volle toeren
XRP stijgt 40% in
XRP en memecoins dalen flink, wat is er aan de hand?
Waarom Bitcoin komende dinsdag weer volatiel kan worden
Waarom Bitcoin komende dinsdag weer volatiel kan worden
Advertentie

Trending Columns nieuws

Bitcoin en Nasdaq dalen hard: waar is de markt bang voor?
Bitcoin en Nasdaq dalen hard: waar is de markt bang voor?
Column
Thom Derks
Columns
Crypto mining is helemaal niet zo slecht voor het milieu als je denkt
Crypto mining is helemaal niet zo slecht voor het milieu als je denkt
Column
Tim Kamp
Columns
Advertentie