Roemer Hoogerwerf Roemer Hoogerwerf
11/11/2022 12:30 7 min. leestijd
Bijgewerkt op 11/11/2022 12:30 Columns

Grijze haren van de bitcoin koers? Kies een winstgevend crypto-fonds

icon-columns
Columns
Grijze haren van de bitcoin koers? Kies een winstgevend crypto-fonds

In de Discord omgeving van Crypto Insiders krijgen unieke crypto-projecten een eigen kanaal. Hier kunnen onze premium leden direct vragen stellen aan de mensen achter deze projecten en kunnen de projecten het laatste nieuws als eerst met onze leden delen. Vandaag komt het Nederlandse Clocks (CLK) aan bod!

Jouw cryptowallet is in gevaar – dit is wat je vandaag nog moet doen
Jouw cryptowallet is in gevaar - dit is wat je vandaag nog moet doen

Wat is Clocks (CLK)?

Clocks is een uniek Nederlandse crypto project die het gemakkelijk maakt voor beleggers om in cryptocurrencies als bitcoin (BTC) en ethereum (ETH) te investeren, zelfs zonder enige kennis.

Met de CLK token krijg je toegang tot een soort investeringsfonds die beheerd wordt door het team van Clocks. Het team doet dan vervolgens al het onderzoek en handelt op de crypto-markt voor jou. Dat brengt de drempel om crypto in te stappen een stuk omlaag en tegelijkertijd houd je tijd over voor andere zaken!

Vandaag spreken wij met community manager Nico over Clocks, het Nederlandse crypto investeringsfonds.

Wie ben jij? Wat deed je voordat je in crypto dook?

“Ik ben Nico en ik ben community manager bij CLK token. Ondertussen ben ik al 8 jaar actief in het crypto ecosysteem. 

Voor crypto was ik bezig met de ontwikkeling van mezelf binnen het bedrijf waar ik werk als supply chain planner. De cijfertjes van het plannen en mijn ICT achtergrond hebben de interesse in crypto bij mij gewekt.”

Hoe kwam je uiteindelijk bij Clocks terecht? Hoe lang ben je al betrokken? 

“Om die vraag te beantwoorden moeten we terug naar 2019. Destijds was AppY, TA-specialist van Crypto Insiders, betrokken bij een aantal Nederlandse Telegram groepen waarin veel werd gesproken over crypto. Hij merkte al gauw op dat er op het gebied van daytrading en charting veel kennis ontbrak in de crypto wereld. Derhalve is hij steeds meer zijn charts en inzichten gaan delen. Sindsdien zijn steeds meer mensen geïnteresseerd in zijn content.

Door de groeiende interesse besloot AppY om een eigen groep te maken voor zijn analyses. Toen ik 2 jaar geleden in de groep terecht kwam, was het nog startende, maar door de snelle groei had hij een rechterhand nodig om de randzaken van de groep te regelen. Zodoende ben ik gestart als community manager.”

Wat is Clocks, welk probleem lossen jullie op?

“Naarmate de groep zich verder ontwikkelde, begonnen we ook te merken dat er vraag was naar de mogelijkheid tot copy-trading, en of AppY niet met het kapitaal van onze groep kon handelen.  

Zo kwamen wij op het idee om een geweldig crypto project op te zetten en hebben wij een manier gevonden om investeerders op een laagdrempelige manier in aanraking te laten komen met crypto. Veel investeerders hebben geen tijd en zin om duizenden coins te onderzoeken. Bij CLK doen wij dat voor hen en dat scheelt de investeerder dus veel tijd en moeite.

Je kan CLK dus eigenlijk vergelijken met een investeringsfonds, al komt er geen fiat geld aan te pas. Dit vanwege wet- en regelgeving. 

Tevens zijn wij het eerste crypto investeringsfonds die wallets gekoppeld heeft aan eigenaren middels KYC; zodoende weten wij ten alle tijden wie in ons project heeft geïnvesteerd en hoeveel. Door het nemen van deze stap lopen wij vooruit op de toekomst, zeker als we kijken naar de aanhoudende intensivering van regulaties in de crypto wereld.

Wij zijn overigens niet verkrijgbaar op exchanges omdat onze prijs gekoppeld is aan de waarde van onze fonds. We verkopen dus onze coin alleen via onze website, wat heel gemakkelijk is. Je maakt een account aan en rond je KYC af, waarna je door middel van Metamask of Trustwallet je coins via de dashboard kan swappen naar CLK. Zorg er alleen wel voor dat je wallet op het Polygon (MATIC) netwerk staat, anders kan je CLK niet kopen. We hebben een uitgebreide uitleg op onze website inclusief afbeeldingen mocht het niet lukken.

Ons systeem werkt eigenlijk vrij simpel. De CLK-token prijs is gekoppeld aan de waarde van ons fonds. Deze prijs stijgt of daalt zodra de waarde van ons fonds toe- of afneemt. Wanneer de prijs boven de $100 uitkomt, zullen wij aan het einde van de maand de token prijs resetten en keren wij de winst in CLK aan jou uit minus de performance fee van 30%. Blijft de waarde onder de $100, dan blijft de prijs hetzelfde aan het einde van de maand en brengen wij ook geen performance fee in rekening.

Voorbeeld: Je hebt 5 CLK ter waarde van $100. Aan het einde van de maand zijn deze $120 per stuk waard en keren wij iets minder dan 0.7 CLK uit oftewel $70 winst. Deze CLK kan je vervolgens weer omwisselen naar USDC, maar dat kan alleen op de eerste en tweede dag van de maand van 00:00 tot 23:59.”

Wie zijn de oprichters en hoe past hun ervaring bij het project?

“Wij hebben een diverse groep van teamleden, van ervaren FA analisten tot marketeers. We hebben zelfs een R&D afdeling die ons ondersteunt met het automatiseren van traden en andere strategieën. Zelfs bij een fondsbeheerder is het team om je heen ontzettend belangrijk, het zijn niet alleen de handelaren die er toe doen, maar iedereen.

Daarom hebben wij binnen Clockstoken.io ook geen onderscheid gemaakt tussen de teamleden en is iedereen gelijk aan elkaar. Het project heeft geen bestaansrecht zonder hen, of het nu gaat om social mediabeheer, fondsbeheer, automatisering, of communicatie.”

Hoe onderscheiden jullie je van de competitie?

“Net zoals veel andere projecten, streven wij ernaar om op de langere termijn winst te maken, maar wij onderscheiden ons door het hanteren van strikte money management procedures. Wij beschermen het kapitaal van onze investeerders in een slechte markt, en accelereren wanneer de markt daar geschikt voor is.

Daarnaast brengen wij geen kosten in rekening bij investeerders zolang wij zelf geen winst maken. Dus het is voor het team van groot belang om de fonds en de prijs naar $100 te brengen. Boven de $100 ontvangen token houders namelijk winst in CLK. Blijft de waarde onder de $100, dan ontvangen CLK-holders geen winst en betalen ze ook geen kosten. Het is een flinke uitdaging om in een markt die er slecht voor staat de $100 de behouden, maar door het aanhouden van een defensieve strategie zijn wij in staat de liquiditeit veilig te stellen.”

Waarom is de blockchain zo belangrijk voor jullie project?

“Wij kunnen via blockchain technologie heel gemakkelijk en met vrij lage kosten winsten toekennen aan token houders, tevens kunnen we heel transparant inzien wat elke houder toegekend wordt wanneer we winstgevend zijn. Daarbij komt ook dat de technologie ons helpt bij het zuiver gescheiden houden van ons fonds en de fiat markten.”

Hoe ver is de ontwikkeling van ClocksToken?

“Op dit moment is ons project ‘up and running,’ al hebben wij nog wel als doel om onze processen verder te automatiseren. Zo willen we werken naar het uitbrengen van realtime data waardoor investeerders met verbeterde inzichten kunnen kopen of verkopen.

Advertentie

Direct vragen stellen aan de mensen achter jouw favoriete project?

Wil je meer weten over Clocks of andere projecten en als eerste exclusief nieuws ontvangen? Heb je hulp nodig met investeren? Neem dan een kijkje in onze Discord omgeving waar Nico bereikbaar is voor vragen over CLK.

Als Premium lid van Crypto Insiders krijg je exclusief toegang tot columns, technische analyses, winacties en nog veel meer! Word nu gratis lid voor 1 maand en geniet van al onze exclusieve content.

Deel dit artikel
Roemer Hoogerwerf

Roemer werd in de zomer van 2018 bekend met crypto. Zijn eerste investeringen gingen hem niet goed af, iets wat zijn economieleraar in 2017 al voorspelde. “Je leert pas echt te investeren wanneer je verliest”, aldus de economieleraar. Vanaf dat moment ging het opwaarts en heeft hij er een boel ervaring en kennis aan overgehouden. Hij heeft een voorliefde voor micro- en low caps, en schrijft en discussieert er met veel plezier over.

Net binnen
Trending
Bitcoin koers in de zomer op nieuw record? Handelaren zijn hoopvol
Honderden Nederlanders volgen crypto-strategie op Bitvavo en halen 90% winst
Bitcoin flash crash veroorzaakt enorme liquidatie van $1+ miljard
Cryptomunt klapt 80% naar beneden nadat hacker extra tokens maakt
Dit is de reden waarom de bitcoin koers steeds verder zakt
Dit is de reden waarom de bitcoin koers steeds verder zakt
Bitcoin crasht opnieuw na geruchten over Israëlische tegenaanval
Tot deze koers kan bitcoin gaan dalen volgens analisten
Bitvavo voegt gewilde crypto toe, Nederlanders ontvangen ‘m gratis
Bitvavo voegt gewilde crypto toe, Nederlanders ontvangen ‘m gratis
Advertentie

Trending Columns nieuws

Jouw cryptowallet is in gevaar - dit is wat je vandaag nog moet doen
Jouw cryptowallet is in gevaar – dit is wat je vandaag nog moet doen
Column
Tim Kamp
Columns
Waarom bitcoin binnenkort al zijn all-time high kan breken
Waarom bitcoin binnenkort al zijn all-time high kan breken
Column
Thom Derks
Columns
De reden waarom handelen in crypto eigenlijk zo riskant is
De reden waarom handelen in crypto eigenlijk zo riskant is
Column
Tim Kamp
Columns
Advertentie