Timo Bult Timo Bult Timo Bult
24/04/2022 13:05 3 min. leestijd
Bijgewerkt op 07/09/2023 14:06 Columns

Timo’s take: Waarom geduld goud waard is als crypto handelaar

icon-columns
Columns
Timo’s take: Waarom geduld goud waard is als crypto handelaar

Foto: fizkes/Shutterstock

Op dit moment is de angst op de cryptomarkt zeer goed te merken. De oorlog in Oekraïne, de gevolgen van de pandemie en de stijgende inflatie zijn allemaal redenen dat investeerders nu voorzichtig zijn. Toch merk ik dat veel mensen nog steeds (té) grote verwachtingen hebben van crypto en dat zij binnen de kortste keren in hun Lambo naar de Albert Heijn kunnen. Maar is dat wel realistisch?

🚀 Nederlandse exchange viert bullmarkt: iedereen gratis crypto naar keuze
  • Advertentie
  • Bitvavo

De verschillende typen crypto investeerders

Binnen de traditionele financiële zijn er een hoop verschillende soorten investeerders. De een handelt elke dag actief, de ander doet het wat rustiger aan. Dat is met crypto niet anders. Het voordeel met crypto is dat de markten nooit sluiten. Actieve traders zullen dus dag en nacht kunnen blijven handelen, al is dit wat betreft je gezondheid natuurlijk een minder goed idee.

Aan de andere kant heb je investeerders die over de langere termijn trades uitvoeren. Deze swing traders kijken in plaats van naar de uurlijkse grafiek liever naar de dagelijkse grafiek. De bewegingen over deze langere periodes zijn vaak groter, maar wel trager. Hiervoor is dus meer geduld nodig.

En dan zijn er nog de hodlers. Dit zijn crypto investeerders die hun crypto vasthouden, wat er ook gebeurt. Na het bitcoin kopen hoef je verder helemaal niets te doen. Dat klinkt makkelijk, maar kan in dit soort tijden, waarin bitcoin een flink stuk lager handelt dan zijn all-time high, best lastig zijn.

Advertentie

AppYCrypto: ‘Beter weinig verdienen dan veel verliezen’

Binnen de Crypto Insiders Premium omgeving deelt analist en handelaar AppyCrypto regelmatig technische analyses. Hoe mensen hierop reageren en wat zij hiermee doen verschilt volgens hem van persoon tot persoon. Zo heb je de beginnende handelaar die graag een hoop leest, weinig geduld heeft en al zijn of haar trades baseert op andermans analyses. AppyCrypto heeft hier een binnen Crypto Insiders Premium inmiddels beroemd gezegde voor:

“Er wordt veel geschreven en veel gelezen; zo worden de schapen door de honden opgedreven.”

Dan heb je nog het type handelaar dat zelf analyses doet, maar dingen eigenlijk overanalyseert en hierdoor geen keuzes durft te maken. In dit geval is het natuurlijk goed dat de handelaar voorzichtig is. Wel mist hij of zij hierdoor een hoop kansen. Het tegenovergestelde hiervan is echter ook weer niet verstandig, dat een handelaar áltijd in een trade wil zitten.

Wil jij meer leren over hoe je het handelen in crypto aan moet pakken, maar ook over andere zaken omtrent deze nieuwe markt? Word dan lid van Crypto Insiders Premium en kom in contact met analisten als AppyCrypto, crypto coaches en de rest van onze fanatieke community. Weet je het niet zeker? Geen probleem; je kan het namelijk de eerste 30 dagen helemaal gratis uitproberen!

Deel dit artikel
Timo Bult

Eindredacteur Timo kwam, nadat hij in de begindagen van cryptocurrency er al wat van mee meekreeg, voor het eerst echt in aanraking met de achterliggende blockchain-technologie toen hij voor een groot Fins accountancybedrijf onderzoek deed naar de toepasbaarheid van blockchain voor financiële bedrijven. Later schreef hij zijn Master’s thesis over NFT’s in games.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Advertentie
Advertentie