Roy van Krieken Roy van Krieken
10/06/2023 17:30 7 min. leestijd
Bijgewerkt op 10/06/2023 17:30

Cardano crasht. Wat zijn mogelijke alternatieven?

icon-featured
Featured
Bitcoin beursfondsen zien opnieuw miljoenen aan kapitaal wegstromen

Foto: Lukas Heldak/Shutterstock

Dit artikel is een ingezonden stuk, geen financieel advies en valt buiten de verantwoordelijkheid van Crypto Insiders. Beleggen brengt risico’s met zich mee. Raadpleeg altijd een adviseur bij het maken van financiële beslissingen. Om gratis nieuws mogelijk te maken bevatten sommige uitingen affiliate hyperlinks. Dit kost jou als lezer niets.


De cryptomarkt heeft onthutst gereageerd op het nieuws dat de US Securities and Exchange Comission – ook bekend als de SEC – een rechtszaak aanspant tegen Binance en bovendien ook Cardano (ADA) aanmerkte als effect. 

Het nieuws had direct effect op Cardano en een groot aantal andere cryptomunten, en drukte de koersen aanzienlijk, en ADA zelf dook de afgelopen dagen diep in de rode cijfers. Ook diverse andere cryptocurrencies kregen van de SEC het gevreesde label ‘unregistered security’. Het ging onder andere om de tokens van Cardano, Solana en Polygon. 

De vraag die nu rijst onder investeerders is: wat nu? Wat zijn de gevolgen voor investeerders, wat gaat de Cardano koers doen en is er licht aan het einde van de tunnel of is het beter te diversifiëren naar andere cryptomunten? 

De SEC lijkt dus op oorlogspad, en onderneemt nu ook actie na eerder al scherpe kritiek geuit te hebben op crypto exchanges zoals Binance en wat zij zien als het onwettelijk aanbieden van ‘securities’. In totaal zijn er maar liefst 61 cryptomunten op deze manier bestempeld. 

Belgische solana handelaar geniet van 600% winst door ‘long-strategie’
Belgische solana handelaar geniet van 600% winst door ‘long-strategie’

Kan ADA herstellen?

Cardano zelf zei “we are going to be fine. Everything’s alright, and the future is bright for the industry.” Het is echter nog onduidelijk hoe de rechtszaak gaat uitpakken, en wat de gevolgen op de lange termijn zullen zijn voor de Cardano koers. Op dit moment is ADA vooral veel waarde verloren, vanaf maandag tot en met de start van het weekend zo’n 17%.

De Cardano koers bevindt zich nu op een prijs van €0,29 per token, waar deze eerder van de week nog €0,35 bedroeg. Dat terwijl de token net enigszins was opgekrabbeld uit een dieptepunt en enorm dal van €0,23. Dit is geen hoopvolle grafiek voor investeerders. 

Het nieuws van de SEC verslechterde de vooruitzichten aanzienlijk, en zorgt er onder andere voor dat de MA20 en diverse andere indicatoren doorbroken werden en naar beneden wijzen. De vraag is waar de token support kan vinden te midden van alle heisa.

De RSI lijkt inmiddels enigszins te signaleren dat $ADA oversold is, maar zolang indicatoren zoals de MACD bearish blijven lijkt het einde nog niet in zicht, zeker zolang het sentiment niet aanzienlijk verbetert. 

Advertentie

Mogelijke Cardano-alternatieven

Met de onzekerheid omtrent de SEC en hun aanpak van cryptocurrency zoals Cardano kijken veel investeerders verder en zijn zij op zoek naar investeringen met betere vooruitzichten. Het is immers allerminst zeker wat de uiteindelijke gevolgen gaan zijn voor de cryptomarkt en tokens die nu in zwaar weer verkeren. 

Er zijn een aantal tokens die momenteel in opkomst zijn. Let bijvoorbeeld de komende tijd eens op de onderstaande drie tokens, die allemaal positief in de spotlight staan de afgelopen weken.

  1. Ecoterra (ECOTERRA) – Duurzaam Crypto Alternatief voor Cardano
  2. Launchpad XYZ (LPX) – Toegang tot het Beste van Web 3.0
  3. yPredict (YPRED) – Vind en Trade Nieuwe Crypto’s met Potentie

>>> Nu naar de Ecoterra Presale <<< 

1. Ecoterra (ECOTERRA) 

We trappen af met Ecoterra. Dit is een van de meest duurzame crypto projecten die er momenteel in ontwikkeling zijn, en daarmee een token die ook een uitstekend imago heeft. 

Ecoterra werkt met een eigen platform voor recycling waar gebruikers beloond worden voor het recyclen van producten, maar ook voor het maken van duurzame keuzes. Ecoterra ontwikkelde hiervoor onder andere een eigen platform, applicatie en recyclingapparatuur. 

Het werkt door verpakkingen te scannen van gekochte producten en producten die je recycled, en Ecoterra beloond gebruikers daarvoor met tokens en een online score. De tokens zijn de eigen ECOTERRA cryptomunten, die vervolgens kunnen worden ingezet om bijvoorbeeld CO-2 compensatie te kopen, maar ook geruild kunnen worden voor andere crypto.

Ecoterra houdt ook je totaalscore bij, en voegt dit toe aan een online ‘Impact Profile’. Dit is een manier om inzichtelijker te maken wat voor bijdrage jij levert tegen vervuiling en klimaatverandering. 

Ook komt er een marktplaats om CO2-rechten te kopen- en verkopen. Naast het verdienmodel – wat Ecoterra ‘Recycle to Earn’ heeft gedoopt, valt er dus meer te doen en kan er zo nog meer positieve impact gemaakt worden. 

Ecoterra heeft momenteel een presale van de ECOTERRA token lopen, die succesvol is. Er werd de afgelopen tijd al voor bijna $5 miljoen aan investeringen opgehaald bij duizenden geïnteresseerden, en de token lijkt daarmee een mooie toekomst tegemoet te gaan. 

Ook investeren? Wees er dan snel bij voordat de presale eindigt, en bekijk hoe- en wat via onderstaande link!

>>> Koop hier je ECOTERRA Tokens <<< 

2. Launchpad XYZ (LPX) 

Ondanks de poging van de SEC om crypto aan banden te leggen, is Web 3.0 volop in ontwikkeling. Launchpad XYZ gaat daarbij een platform bieden waarmee jij kunt zien wat er allemaal speelt, en wat de beste nieuwe projecten van het moment zijn. 

Web 3.0 is eigenlijk een benaming van de verzameling aan nieuwe internetprojecten en applicaties. Het gaat daarbij om de nieuwe generatie projecten die gebruikmaken van blockchain, cryptocurrency en alles wat hieronder valt. 

Launchpad XYZ zal gaan fungeren als een verzamelpunt voor de beste nieuwe projecten, presales en NFT’s. Hier ontvang je niet alleen een overzicht, ook zal Launchpad XYZ de zogeheten ‘Launchpad Quotient’ – LQ – score gaan uitdelen. Hiermee wordt in een oogopslag duidelijk wat de interessante projecten zijn, en ontdek jij eenvoudig nieuwe investeringen die succesvol kunnen worden. 

Launchpad XYZ werkt bovendien aan een eigen trading terminal / DEX waarmee cryptomunten gekocht en verkocht kunnen gaan worden, een NFT marktplaats en ook een Trading Edge nieuwsbrief met tips en advies. Ook willen ze zogeheten ‘fractions’ op waardevolle assets gaan aanbieden. 

Voor de transacties en toegang tot alle functies wordt de LPX token gebruikt. Deze is nu beschikbaar via een publiekelijk toegankelijk presale en de enige manier om te investeren in het project. Zelf de token kopen kan met Ethereum (ETH), Tether (USDT) en Binance Coin (BNB). 

>>> Meer Informatie over de Launchpad XYZ Presale <<< 

3. yPredict (YPRED) 

yPredict heeft veel weg van Launchpad XYZ, maar richt zich meer op harde data, statistieken en indicatoren om aanbevelingen te doen over verschillende cryptomunten en mogelijke investeringen. 

Het platform van yPredict heeft een unieke edge over concurrentie doordat er artificial intelligence (AI) wordt gekoppeld aan de data om tot de beste en bovendien razendsnelle inzichten te komen. 

De timing voor de lancering van yPredict kan bijna niet beter. De afgelopen maanden is artificial intelligence op grote schaal en vrijwel overal in het nieuws geweest, en veel Investeerders zijn op zoek naar manieren om hiervan te profiteren. De AI-trend komt dus zeer gelegen voor dit project. 

yPredict combineert AI-signalen, analyse van het marktsentiment, technische analyse ondersteunt door AI en meer dan 25 verschillende algoritmes om trends te herkennen tot een geheel om de beste voorspellingen te kunnen doen. Zo wordt ontdekken wat er speelt op de markt en waar je mogelijk mee kan profiteren eenvoudiger dan ooit tevoren. 

Investeren in dit AI crypto project kan via de presale van de YPRED token. Tijdens deze presale worden er in totaal 80 miljoen YPRED verkocht in 8 rondes. Tijdens elke ronde loopt de investeringsprijs enigszins op, en in totaal kan er maximaal zo’n $6,5 miljoen aan kapitaal opgehaald worden volgens de beschikbare tokenomics. Op dit moment is daar al ruim $2,2 miljoen van binnen. 

Investeren in de presale kan via onderstaande link met Matic, Ethereum, Binance Coin of USDST. 

>> Bezoek de yPredict Presale <<< 


Dit artikel is een ingezonden stuk, geen financieel advies en valt buiten de verantwoordelijkheid van Crypto Insiders. Beleggen brengt risico’s met zich mee. Raadpleeg altijd een adviseur bij het maken van financiële beslissingen. Om gratis nieuws mogelijk te maken bevatten sommige uitingen affiliate hyperlinks. Dit kost jou als lezer niets.

Deel dit artikel
Roy van Krieken

Roy van Krieken is redacteur bij Crypto Insiders sinds april 2021, een rol die hij kreeg via een aanbeveling. Met een diploma in geschiedenis van de Universiteit Utrecht, heeft Roy zijn schrijfvaardigheden aangescherpt, wat een natuurlijke overgang naar een schrijfcarrière mogelijk maakte. Zijn interesse in cryptocurrency en blockchain werd gewekt door vrienden en zijn eigen investerings- en tradingervaring. Roy’s specialisaties omvatten macro-economische trends, trading en regulatie. Hij is vastbesloten om betrouwbare en toegankelijke crypto-informatie te bieden en zo bij te dragen aan de mainstream adoptie van cryptocurrency in Nederland.

Net binnen
Trending
Grootste Bitcoin crash ooit komt eraan, zegt auteur Rich Dad Poor Dad
Grootste Bitcoin crash ooit komt eraan, zegt auteur Rich Dad Poor Dad
Solana memecoin stijgt als een raket door promotie van Lionel Messi
Solana memecoin stijgt als een raket door promotie van Lionel Messi
Memecoin-oprichter in tranen, crypto koers crasht 90% tijdens livestream
Bitcoin’s zware correctie: Lange termijn investeerders veranderen strategie
Toch een recessie in Amerika? De gevolgen voor Bitcoin
Toch een recessie in Amerika? De gevolgen voor Bitcoin
'Economie VS stort in, maar crypto zal daar niet van profiteren'
‘Economie VS stort in, maar crypto zal daar niet van profiteren’
Advertentie

Trending Featured nieuws

https://www.etoro.com/nl/stocks/?utm_medium=Affiliate&utm_source=96164&utm_content=18633&utm_serial=Stocks%20NL&utm_campaign=Stocks%20NL&utm_term=#zero-commissions
Belgische solana handelaar geniet van 600% winst door ‘long-strategie’
Advertentie