Timo Bult Timo Bult Timo Bult
02/02/2024 15:54 3 min. leestijd
Bijgewerkt op 02/02/2024 16:30 Marktupdates

Bitcoin daalt na verrassende cijfers, solana en PYTH vallen op

Bitcoin-BTC Solana-SOL more-coins-icon
icon-marktupdates
Marktupdates
Bitcoin daalt na verrassende cijfers, solana en PYTH vallen op

Foto: MNBB Studio/Shutterstock

Vanochtend was in de dagelijkse bitcoin ochtendupdate te lezen dat vandaag een belangrijke dag is. Belangrijke economische data werden namelijk gepubliceerd. Wat is hier uitgekomen, en hoe reageerden bitcoin en de rest van de cryptomarkt hierop?

Bitcoin koers schiet boven $70.000, memecoins tonen bizar resultaat
  • icon-marktupdates
    Marktupdates

Blik op de crypto markt

De totale waarde van de cryptomarkt is gedaald gedurende de afgelopen 24 uur. Momenteel zijn alle cryptocurrencies bij elkaar $1,63 biljoen waard. Dat is een daling van 2% ten opzichte van gisteren. Het 24-uurs handelsvolume daarentegen is met 9,4% gestegen naar een waarde van $59 miljard.

Bitcoin gaat momenteel over de toonbank voor een prijs van €39.600 op de Nederlandse crypto exchange Bitvavo. Dat is een stijging van 1,2% over het afgelopen uur. Op de in Dubai gevestigde crypto Bybit powered by SATOS komt de munt daarmee uit op $42.760. Dat is een stijging van 0.8% over het afgelopen 24 uur.

Advertentie

Bitcoins reactie op positieve data

Zoals vanochtend besproken is vandaag een belangrijke dag wat betreft economische data. Zo werden werkloosheidscijfers en niet-agrarische loonlijsten voor januari gedeeld. Laatstgenoemde geeft een beeld van hoeveel mensen er aan het werk zijn gegaan in de afgelopen maand.

Verwacht werd dat het werkloosheidscijfer naar 3,8% zou stijgen. In januari bleef dit niveau echter net als de maand ervoor steken op 3,7%. Daarmee was het werkloosheidscijfer beter dan verwacht.

Het aantal Amerikanen dat op niet-agrarische loonlijsten kwam te staan in januari schoot naar 317.000. Dat was veel hoger dan de verwachte 155.000. Dit toont dat de Amerikaanse economie nog altijd goed overeind blijft, ondanks de hoge rentestanden.

Het feit dat de arbeidsmarkt er nog altijd goed voor staat kan een reden zijn voor de Amerikaanse centrale bank om de rente langer hoog te houden. Voor bitcoin is dit in principe slecht nieuws. De BTC koers daalde vlak na het nieuws van $43.300 naar het huidige niveau van $42.760.

Crypto radar: Bitcoin leeft weer op en markt kleurt groen
  • icon-marktupdates
    Marktupdates

Avalanche en solana vallen op

Tot slot kijken we naar de altcoins. Binnen de top 10 vallen twee cryptocurrencies op; avalanche (AVAX) en solana (SOL). Eerstgenoemde kwam vandaag in het nieuws vanwege een nieuwe update. AVAX staat, waarschijnlijk vanwege dit nieuws, met 7,3% in de plus.

Solana staat op zijn beurt 2,2% in het groen. Het netwerk zag in januari een grote groei en zette zelfs een record. In januari kwamen er maar liefst 11,8 miljoen nieuwe wallets bij. Waarschijnlijk speelde de memecoin gekte op het netwerk een grote rol in het bereiken van dit record.

Buiten de top 10 vallen chainlink (LINK) op plek 12 met een stijging van 10%, en pyth network (PYTH) op plek 87 met een stijging van 13,5% op. PYTH staat dik in de plus, hoogstwaarschijnlijk vanwege de listing op crypto exchange Binance die vandaag plaatsvond.

Win crypto met de gratis crypto-quiz

Crypto Insiders organiseert een crypto-quiz over januari. De quiz start vandaag, 2 februari, om 13:00. Win 4 miljoen Shiba Inu, 30 XRP of een van de andere prijzen. Volg ons op Instagram en doe vanaf 13:00 mee met de crypto quiz!

Meedoen

Deel dit artikel
Timo Bult

Eindredacteur Timo kwam, nadat hij in de begindagen van cryptocurrency er al wat van mee meekreeg, voor het eerst echt in aanraking met de achterliggende blockchain-technologie toen hij voor een groot Fins accountancybedrijf onderzoek deed naar de toepasbaarheid van blockchain voor financiële bedrijven. Later schreef hij zijn Master’s thesis over NFT’s in games.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Advertentie
Advertentie