Simon Bosch Simon Bosch
30/01/2024 11:02 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 30/01/2024 09:35

Solana netwerk beleeft recordgroei, gedreven door nieuwe memecoin

icon-altcoins
Altcoin nieuws
Solana netwerk beleeft recordgroei, gedreven door nieuwe memecoin

Foto: Tada Images/Shutterstock

Solana (SOL) was één van de meest populaire cryptocurrencies van 2023, zeker onder de coins met een hoge marktkapitalisatie. Het lijkt erop dat de altcoin nog steeds razend populair is, want het aantal nieuwe walletadressen is in januari flink gegroeid. De maatstaf staat zelfs op een record.

Game-ontwikkelaar Ubisoft laat nieuw cryptospel zien
  • icon-altcoins
    Altcoin nieuws

Aantal Solana-wallets flink gegroeid

Eind vorig jaar bereikte de waarde ook een record van iets meer dan 435.000 nieuwe walletadressen in 7 dagen. Dat lag namelijk op 429.000 nieuwe wallets in datzelfde tijdsbestek en is van juni 2022. Nu is deze opnieuw gestegen tot een recordhoogte, zo blijkt uit data van The Block. Om precies te zijn ligt het aantal nu op ongeveer 458.000 adressen.

Het totale aantal walletadressen is dus uiteraard ook gegroeid tot een nieuw record, maar dit zegt niet per definitie veel. Een deel van deze adressen zal namelijk niet meer worden gebruikt. Dat is een bekend probleem in de crypto-industrie. Omdat je zelf je wallets kunt beheren, kun je ook de toegang ertoe verliezen.

Advertentie

Solana memecoin bron van groei?

De groei heeft mogelijk te maken met een razend populair geworden nieuwe memecoin, wen (WEN). Die werd vorige week geïntroduceerd met een airdrop op bepaalde platformen op het Solana-netwerk.

Eén van deze platformen was het decentralized finance (DeFi) platform Jupiter, dat het handelsvolume door de airdrop enorm zag toenemen. Ook eigenaren van Solana’s eigen Saga-smartphone en sommige non-fungible tokens (NFT’s) op deze blockchain kwamen in aanmerking voor de airdrop.

Solana kwam begin dit jaar ook in het nieuws doordat het handelsvolume ongekende hoogtes wist te halen. Dit kwam niet helemaal uit de lucht vallen, de coin is vorig jaar namelijk met ongeveer 1.200 procent gestegen.

De uitbreidingsplannen blijven mogelijk niet beperkt tot de blockchain zelf. Er zou zelfs gewerkt worden aan een tweede versie van de in 2023 onthulde Saga-telefoon. Ook is de blockchain weer één van de populairste netwerken voor NFT’s, volgens data van The Block.

Deel dit artikel
Simon Bosch

Simon is fanatiek macro-analist en doet grondig onderzoek naar alles waar de meeste mensen juist niet naar willen kijken. Alles in de financiële, maatschappelijke en geopolitieke wereld met twee kanten is interessant genoeg om te onderzoeken. Als een onderwerp geen twee kanten heeft, dan is er dringend een sceptische blik nodig — onderwerpen zonder twee kanten bestaan niet. De wereld is kapot, en hij is ervan overtuigd dat crypto een deel van de oplossing kan vormen.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie