Jeroen van Welsenes Jeroen van Welsenes
28/01/2024 21:49 3 min. leestijd
Bijgewerkt op 28/01/2024 21:51

Nieuwe memecoin zet de crypto wereld op zijn kop met bizarre koers

Solana-SOL
icon-altcoins
Altcoin nieuws
Nieuwe memecoin zet de crypto wereld op zijn kop met bizarre koers

Foto: Arsenii Palivoda/Shutterstock

Het is een gekte op het Solana (SOL) netwerk. Als gevolg van een indrukwekkende stijging in 2023, boeken verschillende projecten op het platform ook aanzienlijke winsten. Wen (WEN) is een nieuw project waar nu de pijlen op gericht lijken te zijn. Het project lanceerde een succesvolle airdrop via de gedecentraliseerde exchange (DEX) Jupiter. 

Solana ontwikkelaars prikken datum voor reparatie van cryptonetwerk
  • icon-altcoins
    Altcoin nieuws

Wat is de nieuwe crypto/memecoin Wen?

WEN is een nieuwe memecoin die onlangs is gelanceerd op het Solana netwerk. Het werd geïntroduceerd via een airdrop, naar meer dan een miljoen wallets. Het diende als onderdeel van een promotie- en testevenement door Jupiter.

De lancering van WEN maakt deel uit van een grotere trend van memecoins op blockchain netwerken. Zo zag het meme project bonk (BONK), dat net als dogecoin (DOGE) een Shiba Inu als mascotte heeft, een stijging van 10.000%. Deze memecoin is eveneens op het Solana netwerk gebouwd; een netwerk dat zeer gunstig lijkt te zijn voor op honden gebaseerde cryptocurrencies.

Advertentie

Bizarre hoeveelheid WEN uitgedeeld

Meer dan een miljoen Solana wallets kwamen in aanmerking voor de Wen airdrop, inclusief Jupiter gebruikers die in de afgelopen zes maanden actief waren. Ook eigenaren van de Solana smartphone ontvingen een lading aan WEN. Elke wallet kon een fors aantal tokens van 643 duizend WEN claimen. 

Verschillende bronnen meldden dat WEN voor een korte periode een enorme waardering had. Volgens CoinMarketCap was de munt zelfs even $2.915 waard. De digitale munt is echter vrijwel 100% in waarde gedaald, tot een prijs van $0,000125 op het moment van schrijven. Dat maakt iedere airdrop een teleurstellende $80 waard. Daarmee komt de totale waarde van de airdrop neer op $80 miljoen. 

Als de waarde van één WEN token bijna drieduizend dollar waard was, dan is er sprake geweest van een van de grootste airdrops aller tijden. Een miljoen gebruikers, die elk 600 duizend WEN tokens ontvingen, komt neer op een totale airdrop van 600 miljard WEN tokens. Vermenigvuldig dat met de prijs van één WEN, 3.000 dollar, en men komt uit op een totale airdrop van $1,8 biljard.

Forse daling Solana zorgt voor verdamping van $36,5 miljoen
  • icon-altcoins
    Altcoin nieuws

Solana netwerk presteert sterk

Opvallend genoeg bleef het Solana netwerk stabiel, ondanks de enorme vraag van 118.000 wallets die tegelijk probeerden te verbinden. Er waren echter wel wat prestatieproblemen met de populairste wallet van het platform, Phantom. Deze problemen kwamen naar voren de eerste minuten na de lancering van de airdrop.

Vragen over dit nieuws? Doe gratis mee met onze bruisende Discord-community van meer dan 9000 leden! Hier kun je eenvoudig discussiëren over de laatste crypto-trends en verwachtingen.

Deel dit artikel
Jeroen van Welsenes

Jeroen investeerde in 2016 voor het eerst in bitcoin. Sindsdien verdiept hij zich in de achterliggende technologie en gelooft hij dat blockchain de potentie heeft – net zoals het internet – om de wereld te veranderen.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Advertentie
Advertentie