Ivo Melchers Ivo Melchers
08/01/2024 19:01 3 min. leestijd
Bijgewerkt op 08/01/2024 17:38

Solana volume explodeert 738% tot opvallende hoogtes

Solana-SOL
icon-altcoins
Altcoin nieuws
Solana handelsvolume schiet door het dak door memecoin hype

Foto: JOCA_PH/Shutterstock

Solana (SOL) is al maanden een van de grootste uitblinkers binnen het crypto-landschap. De koers presteert uitstekend en het netwerkgebruik blijft maar toenemen. Dankzij de transparante aard van de blockchain kan alles inzichtelijk worden gemaakt, en de recente cijfers van Solana blijken bijzonder indrukwekkend te zijn.

🚀 Nederlanders maken lezers van Crypto Insiders vandaag SHIBA miljonair; pak jouw gratis 1.000.000 SHIB
  • Advertentie
  • Anycoin Direct

Solana transactievolume in de lift

Uit data van The Block blijkt dat de totale waarde dat dagelijks op de blockchain van Solana wordt bewogen flink aan het stijgen is de afgelopen tijd. Met name sinds begin december is er een explosieve stijging waarneembaar op dit front.

Op de eerste dagen van december kwam het on-chain volume steeds uit op grofweg 5,6 miljard dollar. De afgelopen weken is dit enorm hard toegenomen, tot een absolute piek van 46,93 miljard dollar op 5 januari. Percentagegewijs representeert dit een indrukwekkende toename van 738 procent.

Kijkend naar de maandelijkse waardes komt de stijging ook goed naar voren. In november komt het totale transactievolume namelijk uit op 132,86 miljard dollar aan SOL, terwijl deze de afgelopen maand 426,87 miljard dollar aan SOL bedroeg. Dit betreft een toename van zo’n 221 procent.

Advertentie

Solana bloei

In de maand december overtrof Solana zelfs Ethereum (ETH) op het gebied van non-fungible tokens (NFT’s). In de laatste maand van het jaar is er op Solana namelijk voor ongeveer 366,5 miljoen dollar aan NFT’s verhandeld, terwijl het Ethereum netwerk niet verder kwam dan 353,2 miljoen dollar aan NFT-transacties. Het is voor het eerst sinds het bestaan van Solana dat dit is gebeurd.

Ook de solana koers heeft een bijzonder pad afgelegd gedurende december. Aan het begin van de maand stond de koers nog nipt onder de 60 dollar, maar op 26 december werd een absolute piek van boven de 121 dollar neergezet.

Het gehele ecosysteem van Solana kreeg een flinke boost in december, met memecoin bonk (BONK) als absolute uitschieter. In slechts 2 weken tijd steeg de koers zo’n 785 procent tot een all-time high.

Sinds de start van het nieuwe jaar is de hype omtrent Solana echter iets afgekoeld. De SOL koers en op Solana gebaseerde tokens, waaronder BONK, hebben een significant deel van hun eerdere stijging ingeleverd. Ook het dagelijkse transactievolume zit vooralsnog in een lichte neerwaartse trend.

De tijd zal uitwijzen of dit slechts het begin van een langdurige correctie is, of dat Solana zijn bloei van december voort zal zetten.

Meediscussiëren over dit nieuws? Doe gratis mee met onze bruisende Telegram-community van meer dan 5000 leden! Hier kun je eenvoudig discussiëren over de laatste crypto-trends en verwachtingen.

Deel dit artikel
Ivo Melchers

Ivo is zich sinds begin 2021 volop gaan verdiepen in de wereld van cryptocurrencies en de blockchain-technologie. Er ging een hele nieuwe wereld voor hem open en hoe meer hij ging begrijpen, des te meer potentie hij begon te zien in de onderliggende blockchain-technologie. Sinds de eerste dag dat hij in aanraking kwam met cryptocurrencies is hij nooit meer gestopt met het leren hierover. Ook zit Ivo in het laatste jaar van zijn bachelor ‘Economic Psychology’ op de universiteit in Tilburg en gaat hij volgend jaar een aansluitende master doen in dit interessante gebied.

Net binnen
Trending
Belastingaangifte komt eraan: bereid je voor op deze 6 aanpassingen
Belastingaangifte komt eraan: bereid je voor op deze 6 aanpassingen
Man wint €314 miljoen maar kan fluiten naar fortuin, loterij weigert uitbetaling
Man wint €314 miljoen in loterij maar kan fluiten naar fortuin
Meer belastingvrij inkomen in 2024: dit krijg je nu extra per maand
Meer belastingvrij inkomen in 2024: dit krijg je nu extra per maand
Zoveel belasting betaal jij in 2024 over €100.000 aan bitcoin
Zoveel belasting betaal jij in 2024 over €100.000 aan bitcoin
Bitcoin dit jaar naar $150.000, financieel expert legt uit waarom
Bitcoin ontploft en trekt de hele cryptomarkt mee omhoog
Advertentie
Advertentie