Simon Bosch Simon Bosch
03/01/2024 20:08 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 03/01/2024 18:59

Solana slaat slag in strijd met Ethereum, bereikt belangrijke mijlpaal

Solana-SOL Ethereum-ETH
icon-nft
NFT nieuws
Alarmbellen bij Solana: helft van alle token pre-sales is een scam

Foto: Tattoboo/Shutterstock

Ethereum (ETH) is op het moment van schrijven nog altijd de grootste altcoin. Er zijn talloze gebruiksdoelen voor deze blockchain, waaronder het minten van non-fungible tokens (NFT’s). Maar in december waren NFT’s op Ethereum minder populair. Solana (SOL) heeft het stokje namelijk van Ethereum overgenomen.

Uniek Bored Ape NFT restaurant sluit deuren terwijl waarde keldert
  • icon-nft
    NFT nieuws

Solana groter dan Ethereum voor NFT’s

Decrypt claimt op basis van on-chain data van CryptoSlam dat handelaren in december op Solana ongeveer 366,5 miljoen dollar aan NFT’s hebben gekocht en verkocht. In diezelfde periode was Ethereum goed voor 353,2 miljoen dollar aan NFT-transacties, Solana was dus net iets groter. Het is voor het eerst sinds het bestaan van Solana dat dit gebeurt.

Toch toont The Block net iets andere gegevens. In december zou Solana namelijk ongeveer 313 miljoen dollar aan NFT-transacties hebben verwerkt, terwijl Ethereum 348 miljoen dollar verwerkte. Ethereum was volgens deze gegevens dus net iets groter.

Tegelijkertijd is Solana niet de eerste blockchain die dit voor elkaar krijgt. Afgelopen november deed Bitcoin (BTC) dit namelijk ook al. Sinds begin vorig jaar is het mogelijk om NFT’s op de Bitcoin-blockchain te zetten. Al snel werd dit een enorme hype, en die is ondanks de enorme controverse niet meer verdwenen. Sinds december vormen Bitcoin-NFT’s zelfs het merendeel van alle NFT’s.

Advertentie

Solana groeit weer hard

Solana heeft dus nog een lange weg te gaan als het de primaire NFT-blockchain wil worden, maar het netwerk lijkt de wind in de rug te hebben. Eind vorig jaar kozen de grootste NFT-projecten op Solana nog eieren voor hun geld door naar Ethereum te verhuizen, maar nu wordt het netwerk juist overspoeld met nieuwe tokens.

Ook is de rest van het netwerk hard gegroeid. Het aantal transacties kwam eind vorig jaar weer in de buurt van het aantal van eind 2022. Met de native token gaat het eveneens uitstekend. Vorig jaar is de solana koers met bijna 1200% gestegen, waardoor het één van de best presterende cryptocurrencies van 2023 was.

Deel dit artikel
Simon Bosch

Simon is fanatiek macro-analist en doet grondig onderzoek naar alles waar de meeste mensen juist niet naar willen kijken. Alles in de financiële, maatschappelijke en geopolitieke wereld met twee kanten is interessant genoeg om te onderzoeken. Als een onderwerp geen twee kanten heeft, dan is er dringend een sceptische blik nodig — onderwerpen zonder twee kanten bestaan niet. De wereld is kapot, en hij is ervan overtuigd dat crypto een deel van de oplossing kan vormen.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Advertentie
Advertentie