Simon Bosch Simon Bosch
28/12/2023 17:31 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 28/12/2023 16:41

Solana netwerk ziet forse groei, aantal transacties naar hoogtepunt

Solana-SOL
icon-altcoins
Altcoin nieuws
Solana netwerk ziet grote groei, aantal transacties naar hoogtepunt

Foto: Casimiro PT/Shutterstock

Solana (SOL) is overduidelijk één van de meest populaire altcoins van het moment. De koers is al met 1.200% gestegen en overstijgt daardoor niet alleen bitcoin (BTC), maar ook veel concurrerende altcoins. Ook met de Solana-blockchain gaat het goed. Het transactieaantal heeft een jaarlijks record bereikt.

Start gratis met crypto 📈: Alle Nederlanders krijgen in april gratis crypto
  • Advertentie
  • Bitvavo

Solana blockchain opnieuw populair

Dat blijkt uit door The Block verzamelde on-chain gegevens. De vorige piek was van begin april, toen de blockchain ook erg populair was dankzij de opstopping bij Bitcoin. De Ordinals-dienst voor non-fungible tokens (NFT’s) op de Bitcoin-blockchain zorgde namelijk voor erg trage en vooral erg dure transacties.

Een bitcoin transactie met een hoge prioriteit kostte begin mei omgerekend 26 dollar. Dat is een toename van maar liefst 21 keer ten opzichte van 23 april, toen kostte dit nog slechts 87 dollarcent.

Op Ethereum (ETH) is een vergelijkbaar probleem gaande. Daar zijn de gemiddelde transactiekosten ook relatief hoog door de hoge druk op het netwerk.

Nu is het aantal Solana transacties die niet te maken hebben met stemmingen voor het protocol opnieuw flink geklommen. De waarde piekte afgelopen zaterdag op 34,1 miljoen transacties in 7 dagen. De piek van afgelopen april lag op zo’n 32,4 miljoen stuks in hetzelfde tijdsbestek. Ook betreft het een flinke stijging ten opzichte van begin december, toen lag de waarde nog op slechts 20,9 miljoen transacties.

Daarnaast heeft het maandelijkse aantal actieve gebruikers in december ook opnieuw een record bereikt.

Advertentie

Solana token hard gegroeid in 2023

Solana is uitgegroeid tot één van de meest populaire cryptocurrencies in de markt. De solana koers staat inmiddels op 105 dollar, wat de coin een marktwaarde van 44 miljard dollar geeft.

Sinds het XRP heeft ingehaald is het de op vier na grootste cryptocurrency. Even was het ook groter dan Binance’ BNB, maar dat is inmiddels niet meer het geval.

Deel dit artikel
Simon Bosch

Simon is fanatiek macro-analist en doet grondig onderzoek naar alles waar de meeste mensen juist niet naar willen kijken. Alles in de financiële, maatschappelijke en geopolitieke wereld met twee kanten is interessant genoeg om te onderzoeken. Als een onderwerp geen twee kanten heeft, dan is er dringend een sceptische blik nodig — onderwerpen zonder twee kanten bestaan niet. De wereld is kapot, en hij is ervan overtuigd dat crypto een deel van de oplossing kan vormen.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie