Robin Hazekamp Robin Hazekamp
25/12/2023 08:40 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 25/12/2023 08:40

Crypto topper solana verbreekt drie jaarlijkse records in december

Solana-SOL BNB-BNB
icon-altcoins
Altcoin nieuws
Crypto topper solana verbreekt drie jaarlijkse records in december

Foto: Rcc_Btn/Shutterstock

Een van de populairste cryptocurrencies op het moment is solana (SOL). De altcoin heeft een enorme stijging meegemaakt sinds het begin van het jaar. Gisteren haalde de koers van de munt een nieuw jaarlijks record. Maar dat is niet het enige. Solana heeft namelijk naast deze prestigieuze koersstijging ook andere records verbroken.

Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
  • icon-altcoins
    Altcoin nieuws

Top crypto solana verbreekt meerdere records in december

Een van de nieuwe records die solana gehaald heeft is het aantal actieve gebruikers per maand. Dat heeft volgens data van Hello Moon een jaarlijks record verbroken en de 15,66 miljoen aangetikt. Dat is een stijging van 50% sinds vorige maand. Het vorige record lag op januari 2023, toen er 15,24 miljoen gebruikers actief waren. 

Ook het aantal nieuwe gebruikers per maand heeft een record verbroken bij solana. In december kwamen er 6,78 miljoen unieke, gloednieuwe gebruikers bij. Het vorige record van het hoogste aantal nieuwe gebruikers lag op mei 2023, toen er 6,6 miljoen nieuwe gebruikers bij kwamen.

Naast het aantal gebruikers, zowel nieuw als actief, heeft de prijs van solana een record gezet. Dit is echter een jaarlijks record. Sinds april 2022, anderhalf jaar geleden, heeft de koers van SOL niet zo hoog gestaan. Op het moment van schrijven is een solana token $112,7 waard. Dat is een stijging van 880% sinds het begin van dit jaar.

Advertentie

Solana verslaat tether en BNB

Onlangs klom solana hard in de crypto ranglijsten. Na een tijdlang nog niet eens in de top 10 te hebben gestaan, waant de munt zich nu veilig in de top 5. Het overtrof tokens als XRP en BNB wat betreft marktkapitalisatie. De totale waarden van de tokens omvatten respectievelijk $33,3 miljard en $40,3 miljard. 

Solana is hen echter hard voorbij gegaan en heeft momenteel een marktkapitalisatie van $48 miljard. Daar lijkt de groei echter voor nu op te houden. De volgende in de ranglijst is namelijk tether (USDT), dat een marktkapitalisatie heeft van $91,3 miljard. 

Om die te overtreffen zou de marktkapitalisatie en dus de koers moeten verdubbelen. Dan komt solana wel erg dicht bij zijn all time high. Deze werd behaald op 6 november 2021, toen de koers een waarde van maar liefst $260 aantikte. 

Deel dit artikel
Robin Hazekamp

Toen Robin in de Europese politieke wedstrijd iMEP opeens moest verzinnen hoe de EU effectieve regelgeving op moest stellen voor cryptocurrency, stond hij even met zijn mond vol tanden. Terwijl hij zijn achtergrondonderzoek uitvoerde, ontdekte hij de voordelen van deze economische noviteit. In Robins visie gaan de EU en cryptocurrency hand in hand. Met een scherpe blik analyseert Robin hoe politiek en cryptocurrency elkaar zowel aanvult als tegenwerkt.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie