Robin Hazekamp Robin Hazekamp Robin Hazekamp
16/01/2024 17:10 3 min. leestijd
Bijgewerkt op 16/01/2024 17:10 Marktupdates

Crypto update: bitcoin schommelt als een gek, doorbreekt $43.000

Bitcoin-BTC
icon-marktupdates
Marktupdates

Foto: Rovsky/Shutterstock

Bitcoin (BTC) is naar de $42.000 gezakt en vervolgens weer boven de $43.000 geklommen, allemaal binnen een span van een kwartier. Momenteel bevindt bitcoin (BTC) zich op een prijs rond de $43.200, een stijging van 1,8% over de dag. Vergeleken met een week geleden staat de munt nog steeds bijna 8% in de min, na flink te zijn gedaald na de goedkeuring van meerdere bitcoin spot ETF’s.

Crypto radar: bitcoin in de plus, koersen reageren sterk
 • icon-marktupdates
  Marktupdates

Blik op de crypto markt

Bitcoin laat momenteel een enorme volatiliteit zien. De munt huist zich momenteel tussen de $43.100 en de $43.200, na keihard omhoog te zijn gestuiterd van een crash tot $42.000. Dit gehele tafereel speelde zich in minder dan een uur af. Rond 15:35 zakt bitcoin in een rap tempo tot een dieptepunt van $42.000 rond 15:45, om daarna een rebound in te zetten richting de $43.200.

Afbeelding: CoinMarketCap

Op de Nederlandse crypto exchange Bitvavo kost één bitcoin momenteel €39.700. Op de in Dubai gevestigde crypto exchange Bybit powered by SATOS komt de prijs daarmee uit op $43.100. De marktkapitalisatie van bitcoin is $846 miljard, 47,5% van het markt-totaal van $1,784 biljoen. Het totale handelsvolume ligt op $75 miljard.

Advertentie

De hardste stijgers, waaronder sei

De drie hardste stijgers uit de top 50 van de afgelopen 24 uur zijn sei (SEI), uniswap (UNI) en injective (INJ). Uniswap en injective zijn met respectievelijk 5,5% en 5,3% gestegen. Sei spant de kroon met een stijging van 14,2% over de afgelopen dag. Ten opzichte van een week geleden staan sei en uniswap 12,7% en 16,8% in de plus. Injective doet het minder goed en staat 4% in de min sinds zeven dagen terug.

Bitcoin koers bereikt gevarenzone maar blijft sterk, markt in dubio
 • icon-marktupdates
  Marktupdates

De hardste dalers, waaronder tron

De drie hardste dalers uit de top 50 van de afgelopen dag zijn tron (TRX), aptos (APT) en chainlink (LINK). De drie staan respectievelijk met 4,6%, 3,9% en 1,4% in het rood. De crypto markt doet het over het algemeen goed vandaag, met maar negen cryptocurrencies in de min. De totale marktkapitalisatie is dan ook met 1,8% gestegen sinds een dag geleden.

🚀 Nederlanders maken lezers van Crypto Insiders vandaag SHIBA miljonair; pak jouw gratis 1.000.000 SHIB
 • Advertentie
 • Anycoin Direct

Het belangrijkste nieuws van de afgelopen dag

Een van de belangrijkste nieuwsartikelen die vandaag op Crypto Insiders verscheen, betreft trueUSD (TUSD). De stablecoin van crypto exchange Binance verloor gisteren al de connectie met de dollar; een zeer ernstig fenomeen. Stablecoins horen gelijk te staan aan een bepaalde waarde, zoals bijvoorbeeld de dollar. Dat één TUSD niet meer gelijkstaat aan één dollar is daarom voor velen een zorg.

TrueUSD is een stablecoin die de laatste tijd veel populariteit heeft verloren. Mogelijk wordt de munt niet meer goed gedekt, wat het vertrouwen zeer hard heeft doen dalen. De schade valt momenteel nog enigszins mee. Een TUSD staat momenteel gelijk aan 0,98 dollar. 

Crypto radar: Uniswap ontploft na groot nieuws voor UNI-houders
 • icon-marktupdates
  Marktupdates

10 euro gratis crypto naar keuze

Ben je op zoek naar een betrouwbare partij om crypto zoals bitcoin of ethereum te kopen? In samenwerking met Crypto Insiders geeft het Nederlandse handelsplatform Bitvavo 10 euro gratis aan nieuwe gebruikers. Dat is gelijk aan ongeveer 19,72 ADA of 18,96 XRP! Klik op de onderstaande knop om een nieuw account aan te maken bij Bitvavo:

Pak 10 euro gratis

Deel dit artikel
Robin Hazekamp

Toen Robin in de Europese politieke wedstrijd iMEP opeens moest verzinnen hoe de EU effectieve regelgeving op moest stellen voor cryptocurrency, stond hij even met zijn mond vol tanden. Terwijl hij zijn achtergrondonderzoek uitvoerde, ontdekte hij de voordelen van deze economische noviteit. In Robins visie gaan de EU en cryptocurrency hand in hand. Met een scherpe blik analyseert Robin hoe politiek en cryptocurrency elkaar zowel aanvult als tegenwerkt.

Net binnen
Trending
Belastingaangifte komt eraan: bereid je voor op deze 6 aanpassingen
Belastingaangifte komt eraan: bereid je voor op deze 6 aanpassingen
Belastingvrij schenken in 2024: dit zijn de nieuwe regels
Belastingvrij schenken in 2024: dit zijn de nieuwe regels
Meer belastingvrij inkomen in 2024: dit krijg je nu extra per maand
Meer belastingvrij inkomen in 2024: dit krijg je nu extra per maand
Crypto houders opgelet: belastingdienst gretig met aanslagen
Crypto houders opgelet: Belastingdienst gretig met aanslagen
bitpanda-crypto-exchange-bitvavo
Grote crypto exchange sluit per 1 februari de deuren in Nederland
Advertentie
Advertentie