Erik Juffermans Erik Juffermans
19/08/2023 14:00 3 min. leestijd
Bijgewerkt op 19/08/2023 14:00

5 beloftes waardoor Bitcoin weer zal stijgen volgens Financieel Dagblad

Nieuws
5 beloftes waardoor Bitcoin weer zal stijgen volgens Financieel Dagblad

Foto: Shutterstock/Marc Bruxelle

Crypto beleggers hebben opnieuw een flinke tik te verduren gehad. De koersen nemen namelijk momenteel een flinke duik deze week. Inmiddels is het al bijna twee jaar geleden dat de crypto markt zijn laatste hoogtijdagen had. Dat de koersen niet altijd mee willen werken verandert echter niets aan de fundamentele kwaliteiten van crypto. Het Financieel Dagblad zet vijf beloftes op een rijtje die de crypto markt vroeg of laat weer uit zijn siësta zal doen ontwaken.

🎁 Deze week: Handel je eerste €10.000 in crypto helemaal gratis
  • Advertentie
  • Bitvavo

De bitcoin revolutie

Ten eerste nemen we een kijkje naar bitcoin (BTC), het vlaggenschip van de crypto wereld. Het is bitcoin gelukt om een volledig decentraal, transparant en privé betaalnetwerk te creëren. Voor het eerst in de geschiedenis bestaat er een betaalnetwerk waar geen autoriteiten of banken aan te pas komen. De technologie achter bitcoin, genaamd blockchain, maakt dit allemaal mogelijk.

Daarnaast wordt crypto, en dan vooral bitcoin, gezien als een goede bescherming tegen inflatie. In sommige landen, neem Turkije of Argentinië, rijst de inflatie werkelijk de pan uit. In deze landen is crypto dan ook extreem populair. Inwoners van landen die getergd worden door hoge inflatie wisselen maar al te graag hun valuta in voor relatief waardevaste bitcoin.

Ten derde maakt crypto het mogelijk om snel en goedkoop geld te versturen. Hoewel een bitcoin of ethereum (ETH) transactie enkele euro’s per transactie kan kosten, is het proces relatief snel. Wil je geld sturen naar een familielid of kennis aan de andere kant van de wereld? Dat kan met banken of andere traditionele manieren soms wel dagen duren. Met crypto is het mogelijk om binnen minuten of zelfs seconden ongelimiteerde hoeveelheden geld te versturen

Wat heeft crypto nog meer te bieden?

Maar crypto heeft meer te bieden dan enkel ‘peer to peer’ transacties. Met het vierde punt komen we aan bij DeFi, oftewel decentralised finance. Binnen deze tak van de crypto wereld is het mogelijk om crypto te lenen en uit te lenen en kun je crypto vastzetten in ruil voor hoge rente. Wel staat de DeFi sector nog in de kinderschoentjes, en de sector blijft nog altijd kwetsbaar voor hackers.

De laatste fundamentele kracht van crypto zijn NFT’s, ook wel ‘non-fungible tokens’. In tegenstelling tot reguliere crypto, is elke NFT token uniek. Met deze techniek kunnen talloze dingen zoals concertkaartjes, kunstwerken, in-game producten en nog veel meer worden vastgelegd op de blockchain. Ook zijn er al een hoop ontwikkelaars bezig met het toepassen van NFT-technologie voor officiële documenten zoals paspoorten.

Crypto hebben dus al een uitgebreid aantal toepasingen. De ontwikkeling van de crypto sector is nog jong, en overheden beginnen de laatste jaren pas de sector te erkennen en wetgevende raamwerken op te stellen. De toekomst van de sectory ziet er dan ook zeer rooskleurig uit.

Deel dit artikel
Erik Juffermans

Met een politieke en culturele achtergrond is Erik geïnteresseerd in het grote plaatje. Wat zijn bijvoorbeeld de raakvlakken van crypto-assets met de globale politiek en het economische klimaat? Cryptocurrencies hebben volgens Erik de potentie om de wereld beter en eerlijker te maken, maar er zijn fascinerende en complexe obstakels.

Net binnen
Trending
goudkoorts-man-vindt-klomp-goud-goldrepublic
Man vindt enorme goudklomp van 4,6kg en slaat de jackpot
Magazijnmanager wordt miljonair: crypto investering steeg x1200
Magazijnmanager wordt miljonair: crypto investering steeg x1200
Wat had een €1.000 bitcoin investering in januari je nu opgeleverd?
Wat had een €1.000 bitcoin investering in januari je nu opgeleverd?
crypto-belasting-toezicht
Nederlandse crypto houders opgelet: Belastingdienst gaat strenger optreden
Man koopt goedkoop schilderij, blijkt Rembrandt van €17 miljoen te zijn
Man koopt goedkoop schilderij, blijkt Rembrandt van €17 miljoen te zijn
Advertisement

Trending Nieuws nieuws

Bitget Beschermingsfonds: een voortdurend streven naar transparantie
Bitget Beschermingsfonds: een voortdurend streven naar transparantie
Gaat dit social mediaplatform Facebook voorbij?
Gaat dit social mediaplatform Facebook voorbij?
We geven onze lezers vandaag €10 Bitcoin cadeau!
We geven onze lezers vandaag €10 Bitcoin cadeau!
Advertisement