Thom Derks Thom Derks
11/05/2023 15:45 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 11/05/2023 15:45

$176 miljoen aan assets van Terra (LUNA) oprichter Do Kwon bevroren

icon-altcoins
Altcoin nieuws
$176 miljoen aan assets van Terra (LUNA) oprichter Do Kwon bevroren

Foto: Big Pants Production/Shutterstock

Op 10 mei wist het lokale Zuid-Koreaanse nieuwsplatform Hankyung te meldden dat Do Kwon, de mede-oprichter en voormalig CEO van Terraform Labs, voor 176 miljoen dollar aan persoonlijke assets moest inleveren bij de overheid. Verder beveelt rechter Yun Chan-Young dat het vooralsnog verboden is voor Do Kwon om zijn assets, waaronder een luxe appartement, verschillende geïmporteerde auto’s en nog veel meer te verkopen.

De problemen voor de man achter het Terra (LUNA) fiasco lijken zich met de maand verder op te stapelen. Het is nu vooral afwachten voor hoe lang hij achter de tralies zal verdwijnen en in welk land.

🚀 Alle Nederlanders krijgen 1.5 miljoen PEPE gratis van Nederlands platform
  • Advertentie
  • Anycoin Direct

Terra oprichter naar Zuid-Korea of VS?

Do Kwon werd op 23 maart 2023 gearresteerd in het Oost-Europese Montenegro, waar hij met valse identiteitspapieren probeerde de grens over te steken. Volgens de geruchten probeerde Do Kwon naar het Midden-Oosten te vluchten, waar hij vervolgens veilig zou zijn voor de autoriteiten van zowel Zuid-Korea als de Verenigde Staten.

Zowel Amerika als Zuid-Korea proberen de uitlevering van de ondernemer nu voor elkaar te krijgen. Het is dus nog maar de vraag waar Do Kwon uiteindelijk berecht zal worden. Het is mogelijk dat hij uiteindelijk in beide landen voor de rechter komt, maar die kans lijkt klein.

De kans is wel groot dat hij achter de tralies terechtkomt en waarschijnlijk nooit meer uit de gevangenis zal komen. Alles bij elkaar behoort de implosie van Terra tot de grootste financiële oplichtingszaken in de geschiedenis van de wereld.

Advertentie

Luna crash van 40 miljard dollar

In totaal ging er bij de implosie van Terra voor ongeveer 40 miljard dollar aan kapitaal in rook op. Ongeveer de helft van dat kapitaal zat in de stablecoin van het project, die uiteindelijk niet zo stabiel leek. De andere helft van het kapitaal zat in LUNA, de token die gekoppeld was aan het Terra-project.

Volgens de Zuid-Koreaanse autoriteiten zou Do Kwon op illegale wijze een hoop LUNA-tokens omgezet hebben in bitcoin. In totaal identificeerden zij voor 314,2 miljoen dollar aan illegale assets. Het is nog maar de vraag hoe Do Kwon ooit van plan was om daar iets mee te doen, zonder door de mand te vallen.

Deel dit artikel
Thom Derks

Thom is een expert op het gebied van macro-economie, bitcoin en het afzeiken van altcoins. Verder schrijft hij een eigen macro-nieuwsbrief op Substack, laat hij soms iets van zich horen op Twitter en is hij niet-praktiserend Meester in de Rechten (universiteit Leiden).

Net binnen
Trending
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin's nieuwe record is historisch signaal voor verdere stijging
Gloednieuwe crypto schiet door het dak en stijgt 1100% & trekt aandacht
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Advertentie
Advertentie