Thom Derks Thom Derks
11/05/2023 15:45 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 11/05/2023 15:45

$176 miljoen aan assets van Terra (LUNA) oprichter Do Kwon bevroren

icon-altcoins
Altcoin nieuws
$176 miljoen aan assets van Terra (LUNA) oprichter Do Kwon bevroren

Foto: Big Pants Production/Shutterstock

Op 10 mei wist het lokale Zuid-Koreaanse nieuwsplatform Hankyung te meldden dat Do Kwon, de mede-oprichter en voormalig CEO van Terraform Labs, voor 176 miljoen dollar aan persoonlijke assets moest inleveren bij de overheid. Verder beveelt rechter Yun Chan-Young dat het vooralsnog verboden is voor Do Kwon om zijn assets, waaronder een luxe appartement, verschillende geïmporteerde auto’s en nog veel meer te verkopen.

De problemen voor de man achter het Terra (LUNA) fiasco lijken zich met de maand verder op te stapelen. Het is nu vooral afwachten voor hoe lang hij achter de tralies zal verdwijnen en in welk land.

Crypto Ontbijt: Bitcoin trotseert extreme angst, Ethereum ETF race begint
Crypto Ontbijt: Bitcoin trotseert extreme angst, Ethereum ETF race begint

Terra oprichter naar Zuid-Korea of VS?

Do Kwon werd op 23 maart 2023 gearresteerd in het Oost-Europese Montenegro, waar hij met valse identiteitspapieren probeerde de grens over te steken. Volgens de geruchten probeerde Do Kwon naar het Midden-Oosten te vluchten, waar hij vervolgens veilig zou zijn voor de autoriteiten van zowel Zuid-Korea als de Verenigde Staten.

Zowel Amerika als Zuid-Korea proberen de uitlevering van de ondernemer nu voor elkaar te krijgen. Het is dus nog maar de vraag waar Do Kwon uiteindelijk berecht zal worden. Het is mogelijk dat hij uiteindelijk in beide landen voor de rechter komt, maar die kans lijkt klein.

De kans is wel groot dat hij achter de tralies terechtkomt en waarschijnlijk nooit meer uit de gevangenis zal komen. Alles bij elkaar behoort de implosie van Terra tot de grootste financiële oplichtingszaken in de geschiedenis van de wereld.

Advertentie

Luna crash van 40 miljard dollar

In totaal ging er bij de implosie van Terra voor ongeveer 40 miljard dollar aan kapitaal in rook op. Ongeveer de helft van dat kapitaal zat in de stablecoin van het project, die uiteindelijk niet zo stabiel leek. De andere helft van het kapitaal zat in LUNA, de token die gekoppeld was aan het Terra-project.

Volgens de Zuid-Koreaanse autoriteiten zou Do Kwon op illegale wijze een hoop LUNA-tokens omgezet hebben in bitcoin. In totaal identificeerden zij voor 314,2 miljoen dollar aan illegale assets. Het is nog maar de vraag hoe Do Kwon ooit van plan was om daar iets mee te doen, zonder door de mand te vallen.

Deel dit artikel
Thom Derks

Thom Derks is redacteur bij Crypto Insiders sinds januari 2019. Hij heeft Rechten gestudeerd in Leiden en Economie in Amsterdam. Thom’s persoonlijke interesse in (macro-)economische ontwikkelingen, met name bitcoin, leidde hem naar de wereld van cryptonieuws. Zijn fascinatie voor digitale schaarste, zoals bij bitcoin, inspireerde zijn carrière. Thom’s expertise ligt in de economische aspecten van bitcoin en hij ziet de toekomst van cryptocurrency vooral in de groei van bitcoin als waardeopslag.

Net binnen
Trending
Solana memecoin stijgt als een raket door promotie van Lionel Messi
Solana memecoin stijgt als een raket door promotie van Lionel Messi
Memecoin-oprichter in tranen, crypto koers crasht 90% tijdens livestream
Bitcoin’s zware correctie: Lange termijn investeerders veranderen strategie
Toch een recessie in Amerika? De gevolgen voor Bitcoin
Toch een recessie in Amerika? De gevolgen voor Bitcoin
'Economie VS stort in, maar crypto zal daar niet van profiteren'
‘Economie VS stort in, maar crypto zal daar niet van profiteren’
3x goed nieuws voor Shiba & Nederlanders maken iedereen SHIB miljonair
Na regen komt zonneschijn: Alle Nederlanders ontvangen gratis SHIB
Advertentie

Trending Altcoin nieuws

Cryptomarkt volatiel na CPI-schok, dit kan niet lang meer duren
Cryptomarkt volatiel na CPI-schok, dit kan niet lang meer duren
terra-luna-lunc-do-kwon
Terra-drama nadert einde: Miljarden-schikking leidt tot verkoop bedrijven
Grote ethereum investeerders slaan toe voor komst ETF's
Grote ethereum investeerders slaan toe voor komst ETF’s
Advertentie