Erik Juffermans Erik Juffermans
06/05/2023 18:30 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 06/05/2023 18:30

De jacht op Do Kwon: Terra-oprichter binnenkort uitgeleverd

icon-altcoins
Altcoin nieuws
La caza de Do Kwon: el fundador de Terra será extraditado en breve

Foto: Poetra.RH / Shutterstock.com

In maart werd Do Kwon, de man achter het Terra (LUNA) fiasco na een lange speurtocht opgepakt in Montenegro. Inmiddels willen zowel zijn thuisland Zuid-Korea en de Verenigde Staten hem dolgraag vervolgen. Volgens een Zuid-Koreaanse aanklager zou een uitlevering naar en een vervolging in Zuid-Korea het meest logisch zijn.

Goed nieuws! 🎉 Bitvavo viert kerst en geeft onze lezers gratis BTC, XRP of een andere crypto 🚀
  • Advertentie
  • Bitvavo

Uitlevering zal snel plaatsvinden

Momenteel verblijft Do Kwon nog in Montenegro, waar hij in maart opgepakt werd. Maar niet voor eeuwig. Hij moest wat langer in het Oost-Europese land verblijven om zich te verantwoorden voor de rechtbank daar. Inmiddels is het land klaar om de Koreaan uit te leveren. Als het aan Dan Sung-Han, Zuid-Koreaans aanklager, ligt, dan is een uitlevering naar zijn thuisland Zuid-Korea het “meest efficient”.

“Op basis van het incident denken we dat de meest efficiente manier op het recht te doen zegvieren zou zijn als de zaak in Zuid-Korea wordt behandeld. We hebben heel veel bewijs verzameld over de TerraUSD zaak, waarvan veel informatie dat niet gemakkelijk verkregen kan worden in de Verenigde Staten,” aldus de aanklager.

Mocht de beste man in Zuid-Korea worden vervolgt, dan hangt hem een celstraf van minimaal 40 jaar boven het hoofd. Waarschijnlijk zal er snel duidelijkheid komen over naar welk land Do Kwon uitgeleverd zal worden om zich te verantwoorden. Bij de ineenstorting van het Terra ecosysteem verdween er maar liefst 40 miljard dollar uit de crypto sector.

Do Kwon speelde verstoppertje

Zoals gezegd werd Do Kwon eerder dit jaar in maart in Montenegro opgepakt. Hij probeerde samen met een handlanger door middel van valse papieren naar Dubai te vliegen met een privéjet. Dit plannetje liep dus flink in de soep. De autoriteiten in Montenegro herkende Do Kwon, en daarmee kwam na maandenlange onzekerheid een einde aan de klopjacht.

Opmerkelijk genoeg gaf Do Kwon al die tijd aan zich niet te verstoppen. Maar het leek er echter op alsof hij juist extreem hard zijn best deed om niet gevonden te worden. Zelfs een oproep van interpol mocht niet baten. 

 

Deel dit artikel
Erik Juffermans

Met een politieke en culturele achtergrond is Erik geïnteresseerd in het grote plaatje. Wat zijn bijvoorbeeld de raakvlakken van crypto-assets met de globale politiek en het economische klimaat? Cryptocurrencies hebben volgens Erik de potentie om de wereld beter en eerlijker te maken, maar er zijn fascinerende en complexe obstakels.

Net binnen
Trending
goudkoorts-man-vindt-klomp-goud-goldrepublic
Man vindt enorme goudklomp van 4,6kg en slaat de jackpot
Magazijnmanager wordt miljonair: crypto investering steeg x1200
Magazijnmanager wordt miljonair: crypto investering steeg x1200
crypto-belasting-toezicht
Nederlandse crypto houders opgelet: Belastingdienst gaat strenger optreden
Man koopt goedkoop schilderij, blijkt Rembrandt van €17 miljoen te zijn
Man koopt goedkoop schilderij, blijkt Rembrandt van €17 miljoen te zijn
Wat had een €1.000 bitcoin investering in januari je nu opgeleverd?
Wat had een €1.000 bitcoin investering in januari je nu opgeleverd?
Advertisement
Advertisement