Erik Juffermans Erik Juffermans
04/11/2022 19:00 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 04/11/2022 19:00

Terra (LUNA) oprichter Do Kwon is ondergedoken in Europa

icon-altcoins
Altcoin nieuws
Terra (LUNA) oprichter Do Kwon is ondergedoken in Europa

Foto: Muhammed AKAN/Shutterstock

Het Do Kwon drama gaat rustig verder. De oprichter en de man achter het Terra (LUNA) fiasco is nog steeds niet terecht, maar er is nu meer duidelijk over zijn huidige locatie. De nationale Zuid-Koreaanse omroep heeft bekend gemaakt dat Kwon zich bevindt in een Europees land. 

Dogecoin stijgt weer hard – wat zit hier achter?
  • icon-altcoins
    Altcoin nieuws

Terra oprichter toch niet in Noord-Korea

Volgens de omroep zou Do Kwon via Singapore en Dubai naar Europa zijn gevlucht. Aanvankelijk woonde Kwon in zijn geboorteland Zuid-Korea, maar na de ineenstorting van Terra, vluchtte hij naar Singapore. Op een tot zover onbekend moment is hij dus naar Europa gekomen. Het exacte land waar hij zich bevindt is niet openbaar gemaakt.

Op 25 september plaatste Interpol Kwon op een internationale zoeklijst. Maar voor lange tijd bleef Kwon’s locatie onbekend. Er waren zelfs theorieën dat Kwon naar Noord-Korea was gevlucht. Dit blijkt dus toch niet zo te zijn. Gedurende het hele drama bleef Kwon volhouden dat hij zich niet verstopte. Hij meende zelfs af en toe nog een ommetje in het plaatselijke winkelcentrum te maken.

Het is nog onduidelijk of de lokale autoriteiten in het Europese land in staat zijn om Kwon te arresteren. Zijn exacte locatie is hoogstwaarschijnlijk nog steeds onbekend. Desalniettemin is dit een grote ontwikkeling in de Do Kwon saga.

Do Kwon zit zwaar in de problemen

Er lopen momenteel meerdere rechtszaken tegen Kwon. Naast officiële aanklachten in Zuid-Korea is hij ook aangeklaagd in de Verenigde Staten en Singapore. Slachtoffers van het Terra fiasco eisen financiële compensatie van de Zuid-Koreaan.

Recent werd bekend dat Kwon ook officieel wordt beschuldigd van marktmanipulatie. Zuid-Koreaanse onderzoekers hebben een gesprek in handen gekregen waarin “CEO Kwon specifiek orders geeft om de prijs van LUNA te manipuleren.”

Het bewijs kwam in de vorm van online berichten. Verder zijn er geen details bekendgemaakt over deze marktmanipulatie. De koersstijging van Terra’s token LUNA was afgelopen bullmarkt zeer indrukwekkend. De waarde van de token steeg tussen mei 2021 en april 2022 van 4 tot 119 dollar. Een stijging van bijna 3.000%, maar de koers was in mei met 99,9% ingestort.

Deel dit artikel
Erik Juffermans

Met een politieke en culturele achtergrond is Erik geïnteresseerd in het grote plaatje. Wat zijn bijvoorbeeld de raakvlakken van crypto-assets met de globale politiek en het economische klimaat? Cryptocurrencies hebben volgens Erik de potentie om de wereld beter en eerlijker te maken, maar er zijn fascinerende en complexe obstakels.

Net binnen
Trending
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Bitcoin's nieuwe record is historisch signaal voor verdere stijging
Gloednieuwe crypto schiet door het dak en stijgt 1100% & trekt aandacht
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Advertentie
Advertentie