Kevin Schijven Kevin Schijven
26/09/2022 11:15 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 26/09/2022 11:15

Interpol zet Terra Luna oprichter Do Kwon op opsporingslijst

icon-altcoins
Altcoin nieuws
La caza de Do Kwon: el fundador de Terra será extraditado en breve

Foto: Poetra.RH / Shutterstock.com

Do Kwon, de beruchte oprichter van het ingestorte Terra (LUNA), is door de International Criminal Police Organization, oftewel Interpol, op zijn opsporingslijst geplaats. Dat meldt Bloomberg op 26 september:

Start gratis met crypto 📈: Alle Nederlanders krijgen in juli gratis crypto
  • Advertentie
  • Bitvavo

Red Notice voor Terra oprichter Do Kwon

Do Kwon heeft een zogeheten ‘Red Notice’ ontvangen van Interpol. Deze worden door de internationale opsporingsdienst uitgegeven aan voortvluchtigen. Het is een lijst van verzoeken aan lokale wetshandhavers over de hele wereld om een person te lokaliseren en te arresteren.

De Terra oprichter wordt geconfronteerd met beschuldigingen omtrent het instorten van zijn cryptocurrency. In mei stortte LUNA samen met stablecoin USDT compleet in. Maar liefst $60 miljard aan kapitaal ging verloren en meerdere crypto-bedrijven werden mee onder water getrokken.

Advertentie

Waar is Do Kwon?

Zuid-Korea gaf onlangs een arrestatiebevel uit aan Do Kwon en vijf van zijn collega’s. De oprichter beweerde toen dat hij in Singapore zit, maar dat bleek achteraf niet het geval te zijn. Zelf ontkende Kwon onlangs dat hij op de vlucht was geslagen:

“We zijn bezig onszelf te verdedigen in meerdere jurisdicties – we hebben onszelf aan een extreem hoge lat van integriteit gehouden en kijken ernaar uit om de waarheid de komende maanden te verduidelijken.”

Echter zei de Zuid-Koreaanse autoriteit dat hij “geen enkele intentie heeft om zich bij te melden voor verhoor.” Vervolgens vroegen de Zuid-Koreaanse autoriteiten om Kwon op deze Red Notice lijst te plaatsen. Bloomberg meldt dat dit nu gebeurd is.

Vooralsnog heeft Interpol, Do Kwon, noch zijn bedrijf Terraform Labs, een officiële reactie gegeven op deze nieuwste ontwikkeling. Do Kwon is ook nog niet te vinden op de Red Notice lijst van Interpol.

Crypto Ontbijt: Duitsland dumpt nog meer Bitcoin en veel ETF nieuws
Crypto Ontbijt: Duitsland dumpt nog meer Bitcoin en veel ETF nieuws

LUNA & LUNC worden weer volatiel

Ondertussen zijn de koersen van het nieuwe terra (LUNA) en het oude, dat nu terra luna classic (LUNC) heet, weer zeel volatiel aan het worden. De koersen stonden vanochtend nog het diepst in het rood van alle crypto, maar op het moment van schrijven schieten ze weer als rakketten ervandoor. Deze stijging volgt op het laatste crypto nieuws dat de grootste crypto exchange ter wereld, Binance, heeft besloten alle handelskosten van LUNC te zullen vernietigen.

Deel dit artikel
Kevin Schijven

Kevin Schijven is sinds mei 2018 werkzaam bij Crypto Insiders en vervult daar de rol van (eind)redacteur. Met een achtergrond in ICT en bedrijfskunde, gevolgd door rechten en criminologie aan de Vrije Universiteit, brengt hij een unieke mix van vaardigheden mee. Zijn interesse in cryptocurrency ontstond door de potentie om een bedrijf op te bouwen rond nieuwe technologie. Kevin heeft inmiddels duizenden artikelen geschreven en is gespecialiseerd in het laatste crypto nieuws.

Net binnen
Trending
Hoe $3000 in Bitcoin deze man miljonair maakte en zijn droom vervulde
Hoe $3000 in Bitcoin deze man miljonair maakte en zijn droom vervulde
'Economie VS stort in, maar crypto zal daar niet van profiteren'
‘Economie VS stort in, maar crypto zal daar niet van profiteren’
El precio del Bitcoin se dispara, pero China ensombrece los mercados
Bitcoin-verbod China wankelt, geruchtenmolen op volle toeren
XRP stijgt 40% in
XRP en memecoins dalen flink, wat is er aan de hand?
Waarom Bitcoin komende dinsdag weer volatiel kan worden
Waarom Bitcoin komende dinsdag weer volatiel kan worden
Advertentie

Trending Altcoin nieuws

XRP stijgt 40% in
XRP en memecoins dalen flink, wat is er aan de hand?
terra-luna-lunc-do-kwon
Terra-drama nadert einde: Miljarden-schikking leidt tot verkoop bedrijven
Zuid-Korea opent aanval op Noord-Koreaanse bitcoins
Noord-Koreaanse cryptodieven beginnen $305 miljoen te versluizen
Advertentie