Kevin Schijven Kevin Schijven
26/09/2022 11:15 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 26/09/2022 11:15

Interpol zet Terra Luna oprichter Do Kwon op opsporingslijst

icon-altcoins
Altcoin nieuws
La caza de Do Kwon: el fundador de Terra será extraditado en breve

Foto: Poetra.RH / Shutterstock.com

Do Kwon, de beruchte oprichter van het ingestorte Terra (LUNA), is door de International Criminal Police Organization, oftewel Interpol, op zijn opsporingslijst geplaats. Dat meldt Bloomberg op 26 september:

Solana verovert markt met nieuwe records en piek in Google Nederland
  • icon-altcoins
    Altcoin nieuws

Red Notice voor Terra oprichter Do Kwon

Do Kwon heeft een zogeheten ‘Red Notice’ ontvangen van Interpol. Deze worden door de internationale opsporingsdienst uitgegeven aan voortvluchtigen. Het is een lijst van verzoeken aan lokale wetshandhavers over de hele wereld om een person te lokaliseren en te arresteren.

De Terra oprichter wordt geconfronteerd met beschuldigingen omtrent het instorten van zijn cryptocurrency. In mei stortte LUNA samen met stablecoin USDT compleet in. Maar liefst $60 miljard aan kapitaal ging verloren en meerdere crypto-bedrijven werden mee onder water getrokken.

Advertentie

Waar is Do Kwon?

Zuid-Korea gaf onlangs een arrestatiebevel uit aan Do Kwon en vijf van zijn collega’s. De oprichter beweerde toen dat hij in Singapore zit, maar dat bleek achteraf niet het geval te zijn. Zelf ontkende Kwon onlangs dat hij op de vlucht was geslagen:

“We zijn bezig onszelf te verdedigen in meerdere jurisdicties – we hebben onszelf aan een extreem hoge lat van integriteit gehouden en kijken ernaar uit om de waarheid de komende maanden te verduidelijken.”

Echter zei de Zuid-Koreaanse autoriteit dat hij “geen enkele intentie heeft om zich bij te melden voor verhoor.” Vervolgens vroegen de Zuid-Koreaanse autoriteiten om Kwon op deze Red Notice lijst te plaatsen. Bloomberg meldt dat dit nu gebeurd is.

Vooralsnog heeft Interpol, Do Kwon, noch zijn bedrijf Terraform Labs, een officiële reactie gegeven op deze nieuwste ontwikkeling. Do Kwon is ook nog niet te vinden op de Red Notice lijst van Interpol.

Solana ziet recordgroei: een voorbode voor nieuwe pieken?
  • icon-altcoins
    Altcoin nieuws

LUNA & LUNC worden weer volatiel

Ondertussen zijn de koersen van het nieuwe terra (LUNA) en het oude, dat nu terra luna classic (LUNC) heet, weer zeel volatiel aan het worden. De koersen stonden vanochtend nog het diepst in het rood van alle crypto, maar op het moment van schrijven schieten ze weer als rakketten ervandoor. Deze stijging volgt op het laatste crypto nieuws dat de grootste crypto exchange ter wereld, Binance, heeft besloten alle handelskosten van LUNC te zullen vernietigen.

Deel dit artikel
Kevin Schijven

Redacteur Kevin hoorde voor het eerst over Bitcoin via WikiLeaks. “Interessant!” dacht hij nog, maar het duurde toch nog een aantal jaar én vergde wat verdieping voordat de potentie van Bitcoin en de achterliggende blockchain-technologie bij hem doordrong.

Net binnen
Trending
Man wint €314 miljoen maar kan fluiten naar fortuin, loterij weigert uitbetaling
Man wint €314 miljoen in loterij maar kan fluiten naar fortuin
Zoveel belasting betaal jij in 2024 over €100.000 aan bitcoin
Zoveel belasting betaal jij in 2024 over €100.000 aan bitcoin
Bitcoin dit jaar naar $150.000, financieel expert legt uit waarom
Bitcoin ontploft en trekt de hele cryptomarkt mee omhoog
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Bitcoin's nieuwe record is historisch signaal voor verdere stijging
Gloednieuwe crypto schiet door het dak en stijgt 1100% & trekt aandacht
Advertentie
Advertentie