Kevin Schijven Kevin Schijven
26/09/2022 08:04 3 min. leestijd
Bijgewerkt op 26/09/2022 08:04

Bitcoin en ethereum blijven dalen, luna classic zakt weer het hardst

icon-ethereum
Ethereum nieuws
Marktupdate: Bitcoin dipt weer onder $26.000, deze crypto stijgt 20%

Foto: Chinnapong/Shutterstock

Alhoewel enkele cryptocurrencies afgelopen week toch konden stijgen, was het voor de meeste koersen geen positieve week. Ook deze week starten veel crypto gelijk in het rood. De angst in de markt is nog altijd hoog door de slechte macro-economische toestand. De totale marktkapitalisatie van crypto daalt met 1,7% naar $960 miljard. Discussieer hierover mee in onze Discord omgeving!

Start gratis met crypto 📈: Alle Nederlanders krijgen in april gratis crypto
  • Advertentie
  • Bitvavo

Bitcoin maakt laagste wekelijkse sluiting 2022

Bitcoin (BTC) maakt zelfs de laagste wekelijkse candle sluiting van 2022. De BTC prijs zakte vanochtend weer naar $18.700, maar lijkt op het moment van schrijven een kleine stuiter te maken. Of de koers genoeg momentum met dit volume in deze macro heeft, is echter maar de vraag. De BTC prijs komt op het moment van schrijven uit op $18.900 op Coinbase en €19.530 op Bitvavo. Daarmee staat de BTC koers 1% in de min vandaag.

Advertentie

Ethereum weer onder $1.300

Ethereum (ETH) presteerde in aanloop naar de ‘merge’ een stuk sterker dan bitcoin, maar sinds de merge is dat weer voorbij. Het ziet ernaar uit dat de koers zelfs dit langverwachte evenement vooralsnog niet van de slechte macro toestand kan ontkoppelen. De ether koers dipt vanochtend wederom onder $1.300 en komt uit op $1.295. Daarmee staat de ETH prijs 2,7% in de min vandaag.

EigenLayer maakt groots debuut op Ethereum met al miljarden gestaket
  • icon-ethereum
    Ethereum nieuws

Terra Luna Classic hardste daler

Ripple (XRP), die afgelopen week nog flink steeg, zakt vandaag zelfs met 3,5%. Ook dogecoin (DOGE) en shiba inu (SHIB) staan zo’n 3 tot 3,5% in de min. Solana (SOL) daalt het hardst in de top 10 en zakt met maar liefst 4,6%.

In de top 100 zien we chiliz (CHZ), die ook vorige week nog fors steeg, hard corrigeren. CHZ zakt met meer dan 8%. Evmos (EVMOS) staat vandaag zelfs bijna 12% in de min, maar terra luna classic (LUNC) is vandaag de grooste verliezer. Alhoewel de LUNC koers op het moment mogelijk ook een kleine stuiter maakt, staat LUNC alsnog 14% in de min vandaag en meer dan 50% in de min ten opzichte van twee weken geleden. Ook het nieuwere terra (LUNA) staat 10% in de min en valt daarmee weer uit de top 100.

https://twitter.com/ByzGeneral/status/1574145277639917575

🚀 Nederlandse exchange viert bullmarkt: iedereen gratis crypto naar keuze
  • Advertentie
  • Bitvavo

Iota stijgt bijna 10%

Toch zijn er enkele uitzonderingen te vinden vandaag. Vooral iota (MIOTA) begon afgelopen nacht hard te stijgen, mogelijk in aanloop naar de Shimmer lancering. De MIOTA koers staat 9,5% in de plus vandaag, al komt de koers vanochtend weerstand rond $0,31 tegen.

🚀 Alle Nederlanders krijgen 1.5 miljoen PEPE gratis van Nederlands platform
  • Advertentie
  • Anycoin Direct

Handel samen met Crypto Insiders

Zoek jij hulp met handelen? Heb je vragen en wil je technische analyses voor direct ontvangen? Word lid en probeer een Premium-lidmaatschap 30 dagen gratis. Hier delen onze analisten 24/7 hun marktkennis en de nieuwste analyses. Hier kan je ook direct in contact komen met verschillende marktexperts en crypto-enthousiastelingen die klaar staan om jou te helpen!

Disclaimer: Beleggen brengt risico’s met zich mee. Onze analisten zijn geen financieel adviseurs. Raadpleeg altijd een adviseur bij het maken van financiële beslissingen. De informatie en tips die op deze website zijn verstrekt is gebaseerd op eigen inzichten en ervaringen van onze analisten en dienen alleen voor educatieve doeleinden.

Deel dit artikel
Kevin Schijven

Redacteur Kevin hoorde voor het eerst over Bitcoin via WikiLeaks. “Interessant!” dacht hij nog, maar het duurde toch nog een aantal jaar én vergde wat verdieping voordat de potentie van Bitcoin en de achterliggende blockchain-technologie bij hem doordrong.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin's nieuwe record is historisch signaal voor verdere stijging
Gloednieuwe crypto schiet door het dak en stijgt 1100% & trekt aandacht
Advertentie
Advertentie