Kevin Schijven Kevin Schijven
14/09/2022 10:00 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 14/09/2022 10:00

LUNA en LUNC crashen na arrestatiebevel voor Terra oprichter Do Kwon

icon-altcoins
Altcoin nieuws
Zuid-Korea vaardigt arrestatiebevel uit voor 8 Terra (LUNA) bestuursleden

Foto: Maurice NORBERT / Shutterstock.com

Een Zuid-Koreaanse rechtbank heeft een arrestatiebevel afgegeven voor Do Kwon, de inmiddels beruchte oprichter van Terraform Labs en het Terra (LUNA) netwerk. Dat melden lokale bronnen aan Bloomberg op 14 september:

Het arrestatiebevel is niet alleen voor Do Kwon, maar ook vijf van zijn collega’s, die allemaal momenteel naar verluidt in Singapore zitten. Kwon en zijn collega’s worden beschuldigd van het overtreden van Zuid-Koreaanse “kapitaalmarktwetten.”

Het Terra (LUNA) ecosysteem stortte compleet in dit jaar. In mei liep het algoritme van de UST stablecoin stuk die verbonden is aan de LUNA koers. Vervolgens zakten beide koersen met maar liefst 100% in en trok ook de rest van de cryptocurrency markt met zich mee.

LUNA investeerders moesten met zware verliezen kampen. Maar liefst $60 miljard aan kapitaal werd uitgewist. Dat zorgde er vervolgens voor dat zelfs grote crypto-bedrijven als Celsius, Voyager en Three Arrows Capital faillissement moesten aanvragen. Terra had daarnaast maar liefst 80.000 bitcoin (BTC) in handen dat toen verkocht moest worden.

Crypto-whales kopen miljoenen aan memecoins tijdens crash
  • icon-altcoins
    Altcoin nieuws

LUNA en LUNC koersen dalen keihard

Er is inmiddels een nieuwe versie van LUNA op de markt terwijl de oude versie ook nog bestaat onder de naam Terra Luna Classic (LUNC). Beide koersen konden afgelopen week plotseling hard stijgen, maar er werd al gewaarschuwd voor marktmanipulatie.

Deze week zakken beide koersen weer fors en dat kwam vanochtend vroeg in een versnelling terecht door het bovenstaande nieuws. De LUNC koers staat op het moment van schrijven maar liefst 23% in de min ten opzichte van 24 uur geleden en komt uit op $0,000278. De LUNA koers staat zelfs 40% in de min vandaag en daalt naar $2.75.

Do Kwon was maanden lang stil na de crash van Terra, maar verbak vorige maand zijn radiostilte in een nieuw interview. Hij gaf toen toe dat hij een grote fout had gemaakt en bood zijn verontschuldiging gaan. Het is echter inmiddels duidelijk dat dit verhaal nog niet voorbij is.

Deel dit artikel
Kevin Schijven

Redacteur Kevin hoorde voor het eerst over Bitcoin via WikiLeaks. “Interessant!” dacht hij nog, maar het duurde toch nog een aantal jaar én vergde wat verdieping voordat de potentie van Bitcoin en de achterliggende blockchain-technologie bij hem doordrong.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Advertentie
Advertentie