Terra-oprichter Do Kwon verbreekt radiostilte in nieuw interview

icon-altcoins
Altcoin nieuws
Mensen in opkomende economieën het hardst geraakt door Terra en FTX

Foto: Maurice NORBERT / Shutterstock.com

De CEO van Terraform Labs en de oprichter van het Terra (LUNA) netwerk heeft voor het eerst sinds de catastrofale ondergang van het Terra netwerk weer van zich laten horen. In een interview met Coinage spreekt hij over deze donkere bladzijde in de geschiedenis van de crypto industrie.

Do Kwon en Terra

Een paar maanden geleden ging er vrij plotseling een heleboel mis bij het Terra netwerk en de bijbehorende stablecoin TerraUSD (UST). De algoritmische stablecoin verloor de koppeling met de Amerikaanse dollar en vervolgens werd er eigenlijk een onstuitbare teloorgang ingezet waarbij tenminste $45 miljard verloren ging.

Sinds deze ondergang heeft Do Kwon eigenlijk niets meer van zich laten horen. Tot nu. Op Twitter deelde een presentator van Coinage een teaser van een aankomend interview met Do Kwon. In deze teaser zijn al enkele uitspraken van de Terra-oprichter te horen.

“Terra werd verondersteld een stablecoin te zijn, en het is niet stabiel gebleven. Daarom zou het fraude moeten zijn geweest, en moest het een oplichterij zijn. Crypto is nog steeds een soort van het wilde westen. Ik denk dat ik een soort alter ego heb ontwikkeld.”

Do Kwon erkent ook dat hij grote fouten heeft gemaakt. Naar eigen zeggen heeft hij de gok gewaagd door alles in te zetten op het idee dat algoritmische stablecoins de toekomst zouden zijn. Hij geeft nu toe dat dit een gigantische fout was.

“Ja, maar de algoritmische stablecoin begon de standaard te worden. Ik wedde groot en ik denk dat ik verloor.”

Onderzoek naar fraude

Dat Do Kwon lang niet van zich heeft laten horen is niet geheel verrassend. Er lopen op dit moment namelijk een aantal onderzoeken naar het handelen van Terraform Labs en Do Kwon zelf. Hem zal door advocaten hoogstwaarschijnlijk zijn geadviseerd om voorlopig even onder de radar te blijven.

Autoriteiten in Zuid-Korea zijn op dit moment nog aan het onderzoeken of er kwaad in het spel betrokken was. Mocht dat worden bewezen dan bestaat de kans dat Do Kwon achter de tralies eindigt. Er gingen zelfs geruchten dat de ondergang van het Terra netwerk een inside job zou zijn geweest. 

Deel dit artikel
Rico Engelbarts

Head of Partnerships Rico kwam in 2013 in aanraking met Bitcoin. Een vriend van hem vertelde hem toentertijd met veel enthousiasme over het decentrale aspect van Bitcoin; een concept wat Rico’s interesse niet meteen wekte.

Net binnen
Trending
Hoe $3000 in Bitcoin deze man miljonair maakte en zijn droom vervulde
Hoe $3000 in Bitcoin deze man miljonair maakte en zijn droom vervulde
'Economie VS stort in, maar crypto zal daar niet van profiteren'
‘Economie VS stort in, maar crypto zal daar niet van profiteren’
El precio del Bitcoin se dispara, pero China ensombrece los mercados
Bitcoin-verbod China wankelt, geruchtenmolen op volle toeren
XRP stijgt 40% in
XRP en memecoins dalen flink, wat is er aan de hand?
Waarom Bitcoin komende dinsdag weer volatiel kan worden
Waarom Bitcoin komende dinsdag weer volatiel kan worden
Advertentie

Trending Altcoin nieuws

XRP stijgt 40% in
XRP en memecoins dalen flink, wat is er aan de hand?
terra-luna-lunc-do-kwon
Terra-drama nadert einde: Miljarden-schikking leidt tot verkoop bedrijven
Zuid-Korea opent aanval op Noord-Koreaanse bitcoins
Noord-Koreaanse cryptodieven beginnen $305 miljoen te versluizen
Advertentie