Thom Derks Thom Derks
03/10/2022 15:14 15 min. leestijd
Bijgewerkt op 07/09/2023 20:08

“Terra Luna oprichter Do Kwon is naar Noord-Korea gevlucht”

icon-altcoins
Altcoin nieuws
Noord-Korea steelt 80% minder crypto, maar het klinkt beter dan het is

Foto: Gwoeii/Shutterstock

We kennen Do Kwon allemaal van de inmiddels roemruchte implosie van het Terra (LUNA) protocol, waarbij voor 40 miljard dollar aan vermogen in rook opging. Inmiddels heeft de Zuid-Koreaanse overheid een arrestatiebevel voor Do Kwon uitgevaardigd, maar blijkt de man tot op de heden spoorloos.

Omzet van Solana neemt keihard toe, +4.100% in één jaar
Omzet van Solana neemt keihard toe, +4.100% in één jaar

Is Do Kwon in Noord Korea?

Nu gaan er geruchten rond dat de oprichter van Terra zich schuilhoudt in Noord-Korea. In een post op het niet extreem betrouwbare Reddit, claimt een gebruiker dat Do Kwon via Singapore naar Noord-Korea is gevlucht.

Op zich zou dat een logische verklaring zijn waarom Do Kwon momenteel zo moeilijk te vinden is voor Interpol, dat vorige week nog een Red Notice voor hem uitvaardigde. Een Red Notice betekent dat lokale politieautoriteiten toestemming hebben om Do Kwon op te pakken.

Volgens het bericht op Reddit heeft Do Kwon een Noord-Koreaans paspoort gekregen in ruil voor zijn expertise in de crypto- en blockchainwereld. Hij zou de Noord-Koreaanse overheid onder andere moeten helpen met het bouwen van een eigen blockchain-ecosysteem.

De kans is echter groot dat het om een grap gaat. Een andere Reddit-gebruiker laat weten dat zijn “Noord-Koreaanse vrienden in Pyongyang” iemand gespot hebben die “Ik discussieer niet met sloebers. Vervolg uw weg in armoede” en “Have fun staying poor” naar mensen roept.Advertentie

Locatie onbekend

Er is op dit moment nog geen enkele bevestiging over de locatie van Do Kwon. Waarschijnlijk zijn de geruchten over zijn verblijf in Noord-Korea ook alles behalve waar. Aan de andere kant zijn er gekkere dingen gebeurd en lijkt het voor Do Kwon niet veilig om zich in de ‘Westerse wereld’ te begeven.

In die zin zou een ontsnapping naar het bijna hermetisch gesloten Noord-Korea geen slechte optie zijn voor de oprichter van het gevallen Terra. Do Kwon zelf ontkent continu de geruchten dat hij op de vlucht is voor de autoriteiten.

“Ik ben niet ‘op de vlucht’ of iets in die richting voor enige overheidsinstelling die interesse heeft om te communiceren, we werken volledig mee en hebben niets te verbergen”, aldus Do Kwon zelf over de aantijgingen.

Deel dit artikel
Thom Derks

Thom Derks is redacteur bij Crypto Insiders sinds januari 2019. Hij heeft Rechten gestudeerd in Leiden en Economie in Amsterdam. Thom’s persoonlijke interesse in (macro-)economische ontwikkelingen, met name bitcoin, leidde hem naar de wereld van cryptonieuws. Zijn fascinatie voor digitale schaarste, zoals bij bitcoin, inspireerde zijn carrière. Thom’s expertise ligt in de economische aspecten van bitcoin en hij ziet de toekomst van cryptocurrency vooral in de groei van bitcoin als waardeopslag.

Net binnen
Trending
Hoe $3000 in Bitcoin deze man miljonair maakte en zijn droom vervulde
Hoe $3000 in Bitcoin deze man miljonair maakte en zijn droom vervulde
'Economie VS stort in, maar crypto zal daar niet van profiteren'
‘Economie VS stort in, maar crypto zal daar niet van profiteren’
El precio del Bitcoin se dispara, pero China ensombrece los mercados
Bitcoin-verbod China wankelt, geruchtenmolen op volle toeren
XRP stijgt 40% in
XRP en memecoins dalen flink, wat is er aan de hand?
Waarom Bitcoin komende dinsdag weer volatiel kan worden
Waarom Bitcoin komende dinsdag weer volatiel kan worden
Advertentie

Trending Altcoin nieuws

XRP stijgt 40% in
XRP en memecoins dalen flink, wat is er aan de hand?
terra-luna-lunc-do-kwon
Terra-drama nadert einde: Miljarden-schikking leidt tot verkoop bedrijven
Zuid-Korea opent aanval op Noord-Koreaanse bitcoins
Noord-Koreaanse cryptodieven beginnen $305 miljoen te versluizen
Advertentie