Thom Derks Thom Derks
03/10/2022 15:14 15 min. leestijd
Bijgewerkt op 07/09/2023 20:08

“Terra Luna oprichter Do Kwon is naar Noord-Korea gevlucht”

icon-altcoins
Altcoin nieuws
Noord-Korea steelt 80% minder crypto, maar het klinkt beter dan het is

Foto: Gwoeii/Shutterstock

We kennen Do Kwon allemaal van de inmiddels roemruchte implosie van het Terra (LUNA) protocol, waarbij voor 40 miljard dollar aan vermogen in rook opging. Inmiddels heeft de Zuid-Koreaanse overheid een arrestatiebevel voor Do Kwon uitgevaardigd, maar blijkt de man tot op de heden spoorloos.

🚀 Nederlandse exchange viert bullmarkt: iedereen gratis crypto naar keuze
  • Advertentie
  • Bitvavo

Is Do Kwon in Noord Korea?

Nu gaan er geruchten rond dat de oprichter van Terra zich schuilhoudt in Noord-Korea. In een post op het niet extreem betrouwbare Reddit, claimt een gebruiker dat Do Kwon via Singapore naar Noord-Korea is gevlucht.

Op zich zou dat een logische verklaring zijn waarom Do Kwon momenteel zo moeilijk te vinden is voor Interpol, dat vorige week nog een Red Notice voor hem uitvaardigde. Een Red Notice betekent dat lokale politieautoriteiten toestemming hebben om Do Kwon op te pakken.

Volgens het bericht op Reddit heeft Do Kwon een Noord-Koreaans paspoort gekregen in ruil voor zijn expertise in de crypto- en blockchainwereld. Hij zou de Noord-Koreaanse overheid onder andere moeten helpen met het bouwen van een eigen blockchain-ecosysteem.

De kans is echter groot dat het om een grap gaat. Een andere Reddit-gebruiker laat weten dat zijn “Noord-Koreaanse vrienden in Pyongyang” iemand gespot hebben die “Ik discussieer niet met sloebers. Vervolg uw weg in armoede” en “Have fun staying poor” naar mensen roept.


.

Advertentie

Locatie onbekend

Er is op dit moment nog geen enkele bevestiging over de locatie van Do Kwon. Waarschijnlijk zijn de geruchten over zijn verblijf in Noord-Korea ook alles behalve waar. Aan de andere kant zijn er gekkere dingen gebeurd en lijkt het voor Do Kwon niet veilig om zich in de ‘Westerse wereld’ te begeven.

In die zin zou een ontsnapping naar het bijna hermetisch gesloten Noord-Korea geen slechte optie zijn voor de oprichter van het gevallen Terra. Do Kwon zelf ontkent continu de geruchten dat hij op de vlucht is voor de autoriteiten.

“Ik ben niet ‘op de vlucht’ of iets in die richting voor enige overheidsinstelling die interesse heeft om te communiceren, we werken volledig mee en hebben niets te verbergen”, aldus Do Kwon zelf over de aantijgingen.

Deel dit artikel
Thom Derks

Thom is een expert op het gebied van macro-economie, bitcoin en het afzeiken van altcoins. Verder schrijft hij een eigen macro-nieuwsbrief op Substack, laat hij soms iets van zich horen op Twitter en is hij niet-praktiserend Meester in de Rechten (universiteit Leiden).

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie