Kevin Schijven Kevin Schijven
27/09/2022 13:05 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 27/09/2022 13:05

Gezochte Terra Luna oprichter Do Kwon ontkent dat hij zich verstopt

icon-altcoins
Altcoin nieuws
Gezochte Terra Luna oprichter Do Kwon ontkent dat hij zich verstopt

Foto: alphaspirit.it/Shutterstock

Terra (LUNA) oprichter Do Kwon wordt niet alleen gezocht door de Zuid-Koreaanse autoriteiten, maar inmiddels ook door Interpol. Hij ontving gisteren een zogeheten “Red Notice” van de internationale politieorganisatie, en dat betekent dat hij nu op de opsporingslijst van Interpol staat.

Crypto Ontbijt: Memecoin explosie, Larry Fink prijst Bitcoin & meer
Crypto Ontbijt: Memecoin explosie, Larry Fink prijst Bitcoin & meer

Luna oprichter zou zich niet verstoppen

Inmiddels heeft de oprichter van de ingestorte cryptocurrency gereageerd op het Interpol nieuws via Twitter. Do Kwon beweert dat hij “geen enkele moeite neemt om zich te verstoppen.” Hij zegt dat hij “wandelingen maakt en winkelcentra bezoekt.” Er is volgens Do Kwon “geen manier dat iemand uit de crypto community van Twitter hem niet in de afgelopen weken is tegengekomen.”

Daarnaast beweert Do Kwon dat hij gewoon thuis “code aan het schrijven is in zijn woonkamer.” Ook zegt de oprichter dat hij zijn naam niet kan vinden op de Red Notice lijst van Interpol. Dat komt echter waarschijnlijk doordat het grootste deel van deze lijst niet openbaar wordt gemaakt en alleen gedeeld wordt met opsporingsdiensten.

Do Kwon wordt gezocht door de Zuid-Koreaanse autoriteiten sinds het Terra-ecosysteem compleet instortte en maar liefst $60 miljard aan kapitaal verdampte. Toen Zuid-Korea een arrestatiebevel uitgaf, beweerde de oprichter dat hij in Singapore zat, maar dat werd later sterk in twijfel getrokken.

Ook nu wordt Do Kwon gevraagd op Twitter of hij nog in Singapore zit, maar de oprichter geeft geen antwoord op deze vraag.

Advertentie

LUNA en LUNC koersen

Terra stortte in mei dit jaar met 100% in. Inmiddels heet de crypto terra luna classic (LUNC) en is nu in handen van de community. LUNC is de afgelopen weken zeer volatiel en maakt hevige bewegingen omhoog en omlaag.

De koers van LUNC staat op het moment van schrijven wederom ruim 45% in de plus ten opzichte van 24 uur geleden. Dat komt waarschijnlijk door het crypto nieuws dat Binance de handelskosten van LUNC zal burnen. Ook het nieuwe LUNA, dat wel in handen is van Do Kwon, staat vandaag maar liefst 17% in de plus.

Deel dit artikel
Kevin Schijven

Kevin Schijven is sinds mei 2018 werkzaam bij Crypto Insiders en vervult daar de rol van (eind)redacteur. Met een achtergrond in ICT en bedrijfskunde, gevolgd door rechten en criminologie aan de Vrije Universiteit, brengt hij een unieke mix van vaardigheden mee. Zijn interesse in cryptocurrency ontstond door de potentie om een bedrijf op te bouwen rond nieuwe technologie. Kevin heeft inmiddels duizenden artikelen geschreven en is gespecialiseerd in het laatste crypto nieuws.

Net binnen
Trending
Hoe $3000 in Bitcoin deze man miljonair maakte en zijn droom vervulde
Hoe $3000 in Bitcoin deze man miljonair maakte en zijn droom vervulde
'Economie VS stort in, maar crypto zal daar niet van profiteren'
‘Economie VS stort in, maar crypto zal daar niet van profiteren’
El precio del Bitcoin se dispara, pero China ensombrece los mercados
Bitcoin-verbod China wankelt, geruchtenmolen op volle toeren
XRP stijgt 40% in
XRP en memecoins dalen flink, wat is er aan de hand?
Waarom Bitcoin komende dinsdag weer volatiel kan worden
Waarom Bitcoin komende dinsdag weer volatiel kan worden
Advertentie

Trending Altcoin nieuws

XRP stijgt 40% in
XRP en memecoins dalen flink, wat is er aan de hand?
terra-luna-lunc-do-kwon
Terra-drama nadert einde: Miljarden-schikking leidt tot verkoop bedrijven
Zuid-Korea opent aanval op Noord-Koreaanse bitcoins
Noord-Koreaanse cryptodieven beginnen $305 miljoen te versluizen
Advertentie