Roy van Krieken Roy van Krieken
27/09/2022 18:30 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 27/09/2022 18:30

Terra-oprichter Do Kwon maakte 3.313 bitcoins over na arrestatiebevel

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws

Foto: kitti Suwanekkasit/Shutterstock

Do Kwon, de inmiddels beruchte oprichter van het Terra (LUNA) netwerk en de grote man bij Terraform Labs, wordt gezocht door Interpol en de Zuid-Koreaanse politie. Naar eigen zeggen is hij niet op de vlucht, maar het is op zijn minst interessant te noemen dat hij desondanks op de internationale opsporingslijst staat. Vlak nadat dit arrestatiebevel werd gepubliceerd maakte Do Kwon een verdachte bitcoin (BTC) transactie van 3.313 BTC.

Start gratis met crypto 📈: Alle Nederlanders krijgen in april gratis crypto
  • Advertentie
  • Bitvavo

Verdachte bitcoin transacties

Gezien de huidige prijs van bitcoin op het moment van schrijven betekent dit dat het bedrag dat naar KuCoin en OKX wallets is overgemaakt ongeveer $66,65 miljoen waard was. De overschrijvingen werden gedaan vanuit een Luna Foundation Guard (LFG) wallet die was aangemaakt op 15 september, een dag nadat het arrestatiebevel was uitgevaardigd tegen Do Kwon wegens overtreding van de effectenwetgeving, dat meldt CoinDesk Korea.

“De Luna Foundation Guard (LFG) virtual asset wallet werd plotseling aangemaakt op 15 september op Binance, ’s werelds grootste virtual asset exchange. Ongeveer 3313 BTC werd overgeboekt naar Kucoin en OKX wallets.”

Het bevriezen van geldmiddelen

De autoriteiten in Zuid-Korea, het land waar Do Kwon oorspronkelijk vandaan komt, hebben ook stappen genomen om alle geldmiddelen die gelinkt zijn aan de Terra-oprichter te bevriezen. Onder meer KuCoin en OKX hebben inmiddels hierover bericht gekregen van de relevante autoriteiten. 

KuCoin heeft zelfs al gehoor gegeven aan de verzoeken. Zij hebben 1.354 van de overgemaakte BTC inmiddels vastgezet. OKX gaf aan dat zij niet in staat waren om de geldmiddelen te bevriezen, waarschijnlijk omdat de cryptomunten reeds waren verplaatst naar een andere crypto-exchange, dat meldt Bloomberg.

Do Kwon ontkent alles

Ondanks alle heisa en het arrestatiebevel gaf Do Kwon op Twitter aan dat hij helemaal niet op de vlucht is. Hij stelt dat hij nog gewoon wandelingen maakt en zelfs met enige regelmaat in het winkelcentrum te vinden is. De notie dat hij op de vlucht zou zijn is volgens Do Kwon dan ook onzin. Waarschijnlijk denkt Interpol hier anders over.

Deel dit artikel
Roy van Krieken

Roy ontdekte voor het eerst Cryptocurrency en Bitcoin tijdens de bullmarkt van 2017. Hij was echter niet direct verkocht. Een paar jaar later veranderde zijn nieuwsgierigheid pas in extensieve verdieping en er ging een nieuwe wereld voor hem open. De wereld van Cryptocurrency en Blockchain-technologie was vanaf dat moment meer dan slechts een hobby. De mogelijkheden zijn oneindig volgens Roy.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Bitcoin stijgt hard voorbij $72.000, markt reageert explosief
Nieuwe cryptomunt ontploft en klimt met 231% op eerste handelsdag
Advertentie
Advertentie