Roy van Krieken Roy van Krieken
03/07/2022 15:01 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 03/07/2022 15:01

Noord-Korea is wereldleider in crypto criminaliteit

icon-overheidregulatie
Overheid en re…

Het klinkt misschien vreemd, maar Noord-Korea staat bovenaan de lijst van wereldwijde crypto criminaliteit. De dictatuur heeft de afgelopen jaren op grote schaal hacks en andere aanvallen uitgevoerd op verschillende crypto projecten. In totaal zijn er miljarden door de dictatuur buit gemaakt.

🚀 Nederlandse exchange viert bullmarkt: iedereen gratis crypto naar keuze
  • Advertentie
  • Bitvavo

Noord-Koreaanse hackers

Volgens data van Coincub is het land verantwoordelijk voor tenminste 15 gevallen van hacks van crypto projecten waarbij grote hoeveelheden geld werden gestolen. Coincub stelt dat Noord-Korea in totaal zo’n $1,59 miljard heeft gestolen. Hiermee staat Noord-Korea fier bovenaan de lijst van landen waar crypto criminaliteit het meest voorkomt.

Coincub geeft aan dat ondanks de data die zij wel hebben over Noord-Korea, er nog een heleboel onbekend blijft. Het cyber-programma van Noord-Korea is in ieder geval extreem verfijnd en tot behoorlijk wat in staat. Een grote meerderheid van de burgers in het land worstelt met voedselzekerheid, ondervoeding en heeft geen toegang tot basisdiensten. Zij hebben veelal niet eens toegang tot het wereldwijde internet. Toch is het land een hacker supermacht geworden.

Noord-Korea, economisch geïsoleerd van de rest van de wereld, is erin geslaagd een ras van hackers op de wereld te zetten die aan het hoofd hebben gestaan van enkele van de meest catastrofale inbraken. Op het gebied van crypto-criminaliteit hebben bekwame Noord-Koreaanse hackers geld gestolen voor onder meer het kernwapenprogramma van het land door een reeks winstgevende cyberaanvallen uit te voeren.

Het rapport suggereert dat alle aanvallen afkomstig uit Noord-Korea waarschijnlijk door de staat worden gesponsord, omdat de internettoegang exclusief door Pyongyang wordt gecontroleerd. Het cyberleger van het land heeft zich gericht tegen regeringen en particuliere organisaties over de hele wereld, waarvan de opbrengsten in het nationale defensiebudget worden gepompt.

Lazarus Group

Een van de meest beruchte groep Noord-Koreaanse hackers is zonder enige twijfel de zogeheten Lazarus Group. Deze groep zat achter een aantal van de grootste hacks uit de geschiedenis van de crypto industrie.

Een voorbeeld hiervan was de hack van de Ronin Bridge. Eerder dit jaar werd dit protocol door de Lazarus Group binnengedrongen en werd zeker $625 miljoen buit gemaakt. Dit blijft tot op de dag van vandaag de grootste ethereum (ETH) hack ooit.

Deel dit artikel
Roy van Krieken

Roy ontdekte voor het eerst Cryptocurrency en Bitcoin tijdens de bullmarkt van 2017. Hij was echter niet direct verkocht. Een paar jaar later veranderde zijn nieuwsgierigheid pas in extensieve verdieping en er ging een nieuwe wereld voor hem open. De wereld van Cryptocurrency en Blockchain-technologie was vanaf dat moment meer dan slechts een hobby. De mogelijkheden zijn oneindig volgens Roy.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie