Roy van Krieken Roy van Krieken
03/07/2022 15:01 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 03/07/2022 15:01

Noord-Korea is wereldleider in crypto criminaliteit

icon-overheidregulatie
Overheid en re…

Het klinkt misschien vreemd, maar Noord-Korea staat bovenaan de lijst van wereldwijde crypto criminaliteit. De dictatuur heeft de afgelopen jaren op grote schaal hacks en andere aanvallen uitgevoerd op verschillende crypto projecten. In totaal zijn er miljarden door de dictatuur buit gemaakt.

📈 Nederlanders op Bitvavo of Bybit slaan jackpot: 135% in 6 maanden door Nederlandse AI-trading start-up 🚀
  • Advertentie
  • Diamond Pigs

Noord-Koreaanse hackers

Volgens data van Coincub is het land verantwoordelijk voor tenminste 15 gevallen van hacks van crypto projecten waarbij grote hoeveelheden geld werden gestolen. Coincub stelt dat Noord-Korea in totaal zo’n $1,59 miljard heeft gestolen. Hiermee staat Noord-Korea fier bovenaan de lijst van landen waar crypto criminaliteit het meest voorkomt.

Coincub geeft aan dat ondanks de data die zij wel hebben over Noord-Korea, er nog een heleboel onbekend blijft. Het cyber-programma van Noord-Korea is in ieder geval extreem verfijnd en tot behoorlijk wat in staat. Een grote meerderheid van de burgers in het land worstelt met voedselzekerheid, ondervoeding en heeft geen toegang tot basisdiensten. Zij hebben veelal niet eens toegang tot het wereldwijde internet. Toch is het land een hacker supermacht geworden.

Noord-Korea, economisch geïsoleerd van de rest van de wereld, is erin geslaagd een ras van hackers op de wereld te zetten die aan het hoofd hebben gestaan van enkele van de meest catastrofale inbraken. Op het gebied van crypto-criminaliteit hebben bekwame Noord-Koreaanse hackers geld gestolen voor onder meer het kernwapenprogramma van het land door een reeks winstgevende cyberaanvallen uit te voeren.

Het rapport suggereert dat alle aanvallen afkomstig uit Noord-Korea waarschijnlijk door de staat worden gesponsord, omdat de internettoegang exclusief door Pyongyang wordt gecontroleerd. Het cyberleger van het land heeft zich gericht tegen regeringen en particuliere organisaties over de hele wereld, waarvan de opbrengsten in het nationale defensiebudget worden gepompt.

Lazarus Group

Een van de meest beruchte groep Noord-Koreaanse hackers is zonder enige twijfel de zogeheten Lazarus Group. Deze groep zat achter een aantal van de grootste hacks uit de geschiedenis van de crypto industrie.

Een voorbeeld hiervan was de hack van de Ronin Bridge. Eerder dit jaar werd dit protocol door de Lazarus Group binnengedrongen en werd zeker $625 miljoen buit gemaakt. Dit blijft tot op de dag van vandaag de grootste ethereum (ETH) hack ooit.

Deel dit artikel
Roy van Krieken

Roy ontdekte voor het eerst Cryptocurrency en Bitcoin tijdens de bullmarkt van 2017. Hij was echter niet direct verkocht. Een paar jaar later veranderde zijn nieuwsgierigheid pas in extensieve verdieping en er ging een nieuwe wereld voor hem open. De wereld van Cryptocurrency en Blockchain-technologie was vanaf dat moment meer dan slechts een hobby. De mogelijkheden zijn oneindig volgens Roy.

Net binnen
Trending
Nederlands stel ziet inleg van 3k naar 240k stijgen, ‘’voor de lol’’
Nederlands stel ziet inleg van 3k naar 240k stijgen, ‘’voor de lol’’
politie-crypto-wet-VS-onderzoek-blockchain
Nederlandse crypto-ondernemer pleegt zelfmoord, tientallen miljoenen vermist
nederlander-stapt-te-laat-uit-verlieset-alles
Nederlander stapt na waanzinnige winst te laat uit en raakt alles kwijt
stijging-groen-prijsactie-bitcoin
Nieuwe crypto ontploft met 430% stijging na notering, investeerders springen erop
Shiba Inu knalt cryptomarkt voorbij na positief nieuws
Nieuwe crypto schiet 590% omhoog in minuten – handelaren verrast
Advertentie

Trending Overheid en regulatie nieuws

Goedkeuring ethereum ETF's kan tot grote koersexplosie leiden
Goedkeuring ethereum ETF’s kan tot grote koersexplosie leiden
SEC voorzitter onder vuur voor mogelijke ethereum misleiding
SEC voorzitter onder vuur voor mogelijke ethereum misleiding
Crypto Ontbijt: Hedera crasht -30% na nieuws, Bitcoin ETF's vallen tegen
Crypto Ontbijt: Hedera crasht -30% na nieuws, Bitcoin ETF’s vallen tegen
Advertentie