Timo Bult Timo Bult
15/04/2022 07:42 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 15/04/2022 07:42

Noord-Korea zat achter grootste ethereum hack ooit van $625 miljoen

Nieuws
Noord-Koreaanse hackers verplaatsen $64 miljoen aan ethereum

Foto: BeeBright/Shutterstock

In maart vond de grootste hack in crypto ooit plaats. In totaal maakten hackers $625 miljoen aan ethereum (ETH) en USD Coin (USDC) buit en nu is eindelijk bevestigd wie erachter zat; Noord-Korea!

🚀 Nederlandse exchange viert bullmarkt: iedereen gratis crypto naar keuze
  • Advertentie
  • Bitvavo

Noord-Koreaanse “Lazarus Group” zat achter Ronin hack

Die conclusie kan getrokken worden nadat het Amerikaanse OFAC een ethereum wallet adres aan zijn Specially Designated Nationals And Blocked Persons List (SDN) heeft toegevoegd. Dit is een lijst met bedrijven en individuen die op de sanctielijst staan, waaronder dus Noord-Korea.

Het adres 0x098B716B8Aaf21512996dC57EB0615e2383E2f96 is toegevoegd aan deze lijst en is volgens de Amerikaanse autoriteiten van de Lazarus Group. Dit adres ontving 173.600 ETH en 25,5 miljoen USDC uit de Ronin hack. Deze inmiddels beruchte Noord-Koreaanse hackersgroep zit achter nog veel meer grote crypto-hacks. Blockchain-analysebedrijf Chainalysis schrijft op Twitter:

“Updates van OFAC’s SDN-aanduiding voor Lazarus Group bevestigen dat de Noord-Koreaanse cybercriminele groep achter de hack van Ronin Bridge in maart zat, waarbij meer dan $600 miljoen aan ETH en USDC werd gestolen.”

Het bedrijf stelt dat de hack een industrie-brede behoefte benadrukt, namelijk het beter begrijpen van “hoe Noord-Korea te werk gaat met crypto en betere beveiliging van decentralized finance (DeFi) protocollen.”

Advertentie

Ronin hack was bijzonder succesvol voor Noord-Korea

Zoals gezegd hackt Noord-Korea vaker partijen binnen de crypto-industrie. De buit wordt zelfs gebruikt voor de ontwikkeling van kernwapens. De Ronin hack overtreft veruit alle eerder “successen” van de hackers. In heel 2021 maakte het land naar schatting namelijk nog slechts $400 miljoen buit. Met de Ronin hack wordt dit met een enkele hack overtroffen.

Zo nu en dan komt het wel eens voor dat hackers een project hacken, en dit met enigszins goede bedoelingen doen. Zij ontvangen dan een beloning voor het opsporen van een kwetsbaarheid en sturen de gestolen crypto tegoeden terug. Dit zal in dit geval natuurlijk niet gebeuren gezien de motieven van de Lazarus Group. Inmiddels is de groep al begonnen met het versturen van de crypto naar zogenoemde mixers waardoor het bijna onmogelijk wordt om de crypto te blijven volgen op de blockchain.

Deel dit artikel
Timo Bult

Timo is hoofdredacteur van Crypto Insiders en een gepassioneerde voorstander van de real-world toepassingen van cryptotechnologie. Zijn interesse werd gewekt tijdens zijn werk voor een groot Fins accountancybedrijf, waar hij onderzoek deed naar het toepassen van blockchain door financiële bedrijven. Ook voor zijn Master’s thesis bleef hij in de cryptohoek. Hij onderzocht hoe NFT’s in kunnen worden toegepast in games, en welke uitdagingen daar liggen. Timo gelooft dat cryptotechnologie onze economie inclusiever, eerlijker en welvarender kan maken, en dat de transparantie van deze technologie corruptie in ontwikkelingslanden kan tegengaan.

Net binnen
Trending
Duitsland bijna klaar met Bitcoin dump: minder dan 20% blijft over
Duitsland dumpt 435 miljoen aan bitcoin, parlementslid slaat alarm
Bitcoin en aandelen onderuit, ondanks positief inflatierapport
Waarom komende donderdag alles kan bepalen voor Bitcoin in 2024
Grootste Bitcoin crash ooit komt eraan, zegt auteur Rich Dad Poor Dad
Grootste Bitcoin crash ooit komt eraan, zegt auteur Rich Dad Poor Dad
Duitsland bijna klaar met Bitcoin dump: minder dan 20% blijft over
3 redenen waarom de bitcoin koers al dagen daalt
Solana memecoin stijgt als een raket door promotie van Lionel Messi
Solana memecoin stijgt als een raket door promotie van Lionel Messi
Advertentie

Trending Altcoin nieuws

Solana memecoin stijgt als een raket door promotie van Lionel Messi
Solana memecoin stijgt als een raket door promotie van Lionel Messi
Lerares ruilt krijtje voor crypto, gewaagde zet zorgde voor miljoenen
Lerares ruilt krijtje voor crypto, gewaagde zet zorgde voor miljoenen
Waarom dalen PEPE, Floki en Dogwifhat harder dan bitcoin?
AI voorspelt: Deze memecoins exploderen bij bitcoin koers van $100.000
Advertentie