Timo Bult Timo Bult
04/04/2022 13:30 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 07/09/2023 13:21

Ethereum hacker achter $625 miljoen hack begint buit te versturen

icon-altcoins
Altcoin nieuws
Ethereum hacker achter $625 miljoen hack begint buit te versturen

Foto: Gorodenkoff/Shutterstock

Vorige week was in het crypto nieuws te lezen dat de brug op Ronin Network, waarop onder andere het bekende blockchain-spel Axie Infinity is gebouwd, is gehackt. Maar liefst $625 miljoen werd buitgemaakt en de hoop dat de hacker dit deels terug zal sturen lijkt met de dag kleiner te worden. Zeker nu de hacker de buit nog verder lijkt weg te sluizen.

Man mined een miljoen aan crypto met andermans stroom
  • icon-altcoins
    Altcoin nieuws

Hacker stuurt ethereum naar mixer

De Chinese crypto journalist Colin Wu viel op dat de wallet die aan de hack gelinkt is, is begonnen met het versturen van de gestolen crypto. Kijken we naar de gegevens op de blockchain explorer dan zien we inderdaad een groot aantal transacties uit de wallet.

Het zorgelijke is dat de ethereum (ETH) transacties, elk ter grootte van 100 ETH, naar Tornado Cash worden verstuurd. Dit is een zogenoemde mixer die ervoor zorgt dat de sporen van transacties op de blockchain worden gewist. Het lijkt er dus hoe dan ook op dat de hacker niet van plan is om de buit terug te sturen. Dit wil nog wel eens voorkomen nadat er een deal wordt gesloten, maar nu dus niet.

Wallet gegevens van Ronin hacker – Bron: Etherscan.

Ethereum hack bleef lang onopgemerkt

Misschien wel het raarste aan dit verhaal, dat uit lijkt te draaien op de grootste succesvolle crypto-hack ooit, is dat het lang onopgemerkt bleef. Al op 23 maart werd de brug op Ronin Network leeg getrokken. Het ging toen om 173.600 ethereum en 25,5 miljoen USD Coin (USDC). Pas op 29 maart kwam het team in actie.

De crypto-industrie kwam massaal in actie om zo de transacties goed te kunnen blijven volgen. Hierdoor zal het voor de hacker vrijwel onmogelijk zijn om de gestolen ethereum te verzilveren via een grote crypto exchange als FTX. Lees in dit artikel meer over hoe de hack kon gebeuren.

Deel dit artikel
Timo Bult

Eindredacteur Timo kwam, nadat hij in de begindagen van cryptocurrency er al wat van mee meekreeg, voor het eerst echt in aanraking met de achterliggende blockchain-technologie toen hij voor een groot Fins accountancybedrijf onderzoek deed naar de toepasbaarheid van blockchain voor financiële bedrijven. Later schreef hij zijn Master’s thesis over NFT’s in games.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie