Erik Juffermans Erik Juffermans
29/10/2022 16:01 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 13/02/2024 14:43

Terra oprichter Do Kwon aangeklaagd voor 57 miljoen dollar in Singapore

icon-altcoins
Altcoin nieuws

Foto: Shutterstock/karnoff

Naast officiële aanklachten in Zuid-Korea en de Verenigde Staten is Do Kwon, oprichter van Terra (LUNA), nu ook aangeklaagd in Singapore. Do Kwon wordt samen met Nicholas Platias, een andere oprichter van Terra, aangeklaagd vanwege frauduleuze claims over de legitimiteit van Terra’s stablecoin, UST. Naast Platias wordt ook de Luna Foundation Guard (LFG) aangeklaagd.

Memecoin stoot bitcoin van de troon – interesse in crypto neemt toe
  • icon-altcoins
    Altcoin nieuws

Voorbedachte rade

De zaak is op 23 september namens 359 slachtoffers aangespannen. Volgens de aanklacht was TerraUSD (UST) niet stabiel, en was dit bekend bij de verantwoordelijken. De aanklagers willen een gezamenlijke compensatie van 57 miljoen dollar, gebaseerd op UST tokens die zij tijdens de Luna crash in bezit hadden. Volgens de aanklagers wisten de partijen verantwoordelijk voor de Luna crash dondersgoed dat het gedoemd was te mislukken.

“Ze wisten dat de slachtoffers een stablecoin wilden kopen die stabiel was en een passief inkomen kon genereren. Kwon was op de hoogte van de structurele zwakte van algorithmic stable coins. De aangeklaagden hebben een frauduleuze belofte gedaan terwijl ze wisten dat ze onwaar waren. Of het maakten ze simpelweg niet uit of het waar was of niet.”

Autoriteiten zitten achter Do Kwon aan sinds de ineenstorting van Terra in mei. De regering in Zuid-Korea, het thuisland van Kwon, wil dat hij zich voor de rechtbank verantwoordt. Ook Interpol werd om hulp gevraagd en zodoende werd Kwon op de internationale rode lijst geplaatst.

Waar is Do Kwon?!

Het meest merkwaardige is dat Kwon tijdens deze hele commotie gewoon actief blijft op social media. Hij claimde geen moeite te doen om zich te verstoppen en nog geregeld een ommetje in het winkelcentrum te maken. Twitteraars speculeerde dat Kwon zijn gezicht heeft omgebouwd met behulp van plastische chirurgie. Een andere theorie meent dat Kwon via Singapore naar Noord-Korea is gevlucht.

Dit drama lijkt hoe dan ook nog lang niet afgelopen. Do Kwon is nog altijd op vrije voeten en dat lijkt voorlopig zo te blijven. Hij lijkt op geen enkele manier bereid om aan verzoeken van nationale en internationale autoriteiten mee te willen werken. 

 

Deel dit artikel
Erik Juffermans

Met een politieke en culturele achtergrond is Erik geïnteresseerd in het grote plaatje. Wat zijn bijvoorbeeld de raakvlakken van crypto-assets met de globale politiek en het economische klimaat? Cryptocurrencies hebben volgens Erik de potentie om de wereld beter en eerlijker te maken, maar er zijn fascinerende en complexe obstakels.

Net binnen
Trending
Belastingaangifte komt eraan: bereid je voor op deze 6 aanpassingen
Belastingaangifte komt eraan: bereid je voor op deze 6 aanpassingen
Man wint €314 miljoen maar kan fluiten naar fortuin, loterij weigert uitbetaling
Man wint €314 miljoen in loterij maar kan fluiten naar fortuin
Meer belastingvrij inkomen in 2024: dit krijg je nu extra per maand
Meer belastingvrij inkomen in 2024: dit krijg je nu extra per maand
Zoveel belasting betaal jij in 2024 over €100.000 aan bitcoin
Zoveel belasting betaal jij in 2024 over €100.000 aan bitcoin
Bitcoin dit jaar naar $150.000, financieel expert legt uit waarom
Bitcoin ontploft en trekt de hele cryptomarkt mee omhoog
Advertentie
Advertentie