Timo Bult Timo Bult
24/12/2021 19:45 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 24/12/2021 19:45

400% meer discussies over crypto op social media in 2021

icon-altcoins
Altcoin nieuws
400% meer discussies over crypto op social media in 2021

Foto door 13_Phunkod/Shutterstock.com

Cryptocurrencies en social media zijn nauw verbonden met elkaar. Zo kunnen we aan de hand van het heersende sentiment op social media bepaalde conclusies trekken. In 2021 werd er weer veel gekletst over crypto, en dan met name over bitcoin (BTC).

Adidas lanceert sneakers op Solana, en dit is het prijskaartje
  • icon-altcoins
    Altcoin nieuws

Crypto weer controversiëler in 2021

GlobalData deed onderzoek op basis van data afkomstig van verschillende social media-platforms. Social Media Analist bij GlobalData, Smitarani Trpathy, stelt dat de gesprekken omtrent crypto flink zijn toegenomen dit jaar:

“De gesprekken op sociale media over crypto als onderwerp stegen jaar na jaar met meer dan 400% in 2021. Vermeldingen door technische experts, blockchain-experts, CEO’s en fintech-experts bleken meer impact te hebben om discussies rond crypto te stimuleren. Elon Musk, de CEO van Tesla Inc, bleek een van de meest invloedrijke bijdragers aan de cryptomarkt te zijn en speelde als katalysator voor topcrypto’s zoals Bitcoin en Dogecoin.”

Musk en de SEC veroorzaakten golf voor Bitcoin

Volgens GlobalData waren er dit jaar meer dan 881.900 discussies omtrent de grootste cryptocurrency van de markt. Bitcoin werd vooral veel besproken op twee momenten; het moment dat de eerste Amerikaanse exchange-traded fund (ETF) werd goedgekeurd, en toen Tesla aankondigde geen bitcoins meer te zullen accepteren.

Metaverse en DeFi tillen Ethereum

Ook Ethereum (ETH) werd ook weer veel besproken. De ruim 305.800 gepsprekken draaiden vooral om de metaverse, non-fungible tokens (NFT’s) en Decentralized Finance (DeFi). Zo schrijft GlobalData:

“De gesprekken op sociale media rond Ethereum schoten omhoog toen het beter presteerde dan Bitcoin. De associatie van Ethereum met ondersteunende groeisectoren in de cryptocurrency-wereld, zoals DeFi, NFT’s en de metaverse waren enkele van de belangrijkste drijfveren voor zijn geweldige prestaties.”

Advertentie

Shiba inu gesprekken namen met 16.000% toe

Ten slotte nog een opvallend feit omtrent shiba inu (SHIB). De meme-token werd, niet geheel verrassend, veel besproken. In 2021 nam het aantal gesprekken met maar liefst 16.000% toe. De voornamelijkste reden voor deze toename was de mogelijke notering aan handelsapp Robinhood, waar toen nog een grote petitie voor werd opgezet.

© Cover image door Shutterstock

Deel dit artikel
Timo Bult

Eindredacteur Timo kwam, nadat hij in de begindagen van cryptocurrency er al wat van mee meekreeg, voor het eerst echt in aanraking met de achterliggende blockchain-technologie toen hij voor een groot Fins accountancybedrijf onderzoek deed naar de toepasbaarheid van blockchain voor financiële bedrijven. Later schreef hij zijn Master’s thesis over NFT’s in games.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie