Timo Bult Timo Bult
24/10/2021 08:54 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 24/10/2021 08:54

Shiba Inu (SHIB) prijs stijgt hard, is dit nieuws de reden?

icon-altcoins
Altcoin nieuws
Shiba Inu (SHIB) prijs stijgt hard, is dit nieuws de reden

Foto: Lubos Mak/Shutterstock

De prijs van shiba inu (SHIB) is sinds gisteravond enorm hard gestegen. En dat lijkt alles te maken te hebben met nieuws vanuit het populaire handelsplatform Robinhood! Wat is er precies aan de hand?

Cryptocurrencies als SHIB en dogecoin (DOGE) zijn vaak erg gevoelig voor nieuws. De waarde van dergelijke meme coins rust namelijk voornamelijk op sentiment. Ook deze huidige stijging lijkt te maken te hebben met goed nieuws.

Robinhood is een populaire handelsapp in de Verenigde Staten waarmee gebruikers bijvoorbeeld gratis in aandelen kunnen handelen. Ook heeft het enkele cryptocurrencies genoteerd, waaronder dogecoin. DOGE blijkt een enorm belangrijke crypto te zijn voor Robinhood, een groot deel van zijn inkomsten komt namelijk voort uit de handel van de meme coin.

Maar nu lijkt SHIB de “dogecoin killer” mogelijk als volgende aan de beurt te komen om genoteerd te worden op Robinhood. Shiba inu fans zette onlangs nog een petitie op om Robinhood ertoe te bewegen om SHIB te noteren. Bijna 300.000 mensen ondertekenden deze petitie. Robinhood lijkt daar nu gehoor aan te geven!

VeChain koers zeer bullish, maar ADA heeft het zwaar – kans om in te stappen?
VeChain koers zeer bullish, maar ADA heeft het zwaar - kans om in te stappen?

Robinhood vraagt klanten of zij shiba inu hebben gekocht

Uit verschillende bronnen blijkt namelijk dat Robinhood aan bepaalde klanten een enquête heeft gestuurd. Daarin is een van de vragen: “Heeft u een van de volgende cryptocurrencies gekocht in de afgelopen drie maanden?” En een van de opties is Shiba Inu!

Het lijkt er dus op dat Robinhood aan het peilen is waar zijn klanten interesse in hebben. En mochten genoeg mensen op SHIB klikken dan zou het zomaar eens kunnen zijn dat SHIB genoteerd wordt op Robinhood. Wel zijn enkele waarschuwingen op hun plek.

Dit bovenstaande nieuws is nog niet bevestigd door Robinhood zelf, het gaat dus waarschijnlijk enkel om een vroege peiling. Ook kan het zo zijn dat de bovenstaande tweet fake news betreft. Crypto’s als SHIB worden vaker getroffen door dergelijke taferelen. Ten slotte zijn meme coins bijzonder volatiel en is voorzichtigheid dus geboden!

Deel dit artikel
Timo Bult

Timo is hoofdredacteur van Crypto Insiders en een gepassioneerde voorstander van de real-world toepassingen van cryptotechnologie. Zijn interesse werd gewekt tijdens zijn werk voor een groot Fins accountancybedrijf, waar hij onderzoek deed naar het toepassen van blockchain door financiële bedrijven. Ook voor zijn Master’s thesis bleef hij in de cryptohoek. Hij onderzocht hoe NFT’s in kunnen worden toegepast in games, en welke uitdagingen daar liggen. Timo gelooft dat cryptotechnologie onze economie inclusiever, eerlijker en welvarender kan maken, en dat de transparantie van deze technologie corruptie in ontwikkelingslanden kan tegengaan.

Net binnen
Trending
Crash: Waarom dalen bitcoin, ethereum en andere crypto opeens? 2 redenen
Crash: Waarom dalen bitcoin, ethereum en andere crypto opeens? 3 redenen
Cryptobeurs in de problemen, verkoop is mogelijk
Cryptobeurs in de problemen, verkoop is mogelijk
Crypto-token crasht, grootste bezitter verkoopt alles wat hij heeft
Crypto-token crasht, grootste bezitter verkoopt alles wat hij heeft
Aantal bitcoin wallets neemt in rap tempo toe, BTC op exchanges droogt op
Jouw cryptowallet is in gevaar – dit is wat je vandaag nog moet doen
Cardano staat op vooravond van
Cardano staat op vooravond van “grootste mijlpaal in crypto geschiedenis”
Advertentie

Trending Altcoin nieuws

Populaire meme crypto verliest plotsing 99% van zijn waarde
Populaire meme crypto verliest plotseling 99% van zijn waarde
Zeldzaam Bitcoin signaal wijst op koersstijging naar 180.000 dollar
Nieuwe crypto knalt bijna 1.200% omhoog na notering op Bybit
VeChain (VET) koers kan vanaf hier met meer dan 80% stijgen
Nieuwe crypto maakt vliegende start en schiet 600% omhoog
Advertentie