Bitcoin kopen? Eerste €1.000 zonder commissie Bitvavo

800.000 ethereum (ETH) verplaatst door PlusToken, dump aanstaande?

PlusToken, een van de grootste oplichtingen in de geschiedenis van cryptocurrency, heeft onlangs $186 miljoen aan ethereum (ETH) proberen te verplaatsen naar een andere wallet. Veel investeerders denken hierdoor dat er een dump van ethereum aan zit te komen. De gestolen coins werden echter tijdelijk tegengehouden door congestieproblemen op het netwerk.

De gestolen 789.500 stuks ETH kwamen vanuit een bekend Ethereum adres en de hele pot was later verdeeld in 50 verschillende transacties. Dit deden zij waarschijnlijk in de hoop niet op te vallen. Whale Alert was het eerste kanaal dat de transacties opviel. De transacties zijn ondertussen wel al verwerkt, maar er is helaas niet veel bekend over de wallet waar de coins nu in staan.

- Advertentie -

PlusToken is het wel gelukt om twee dagen hiervoor $67 miljoen aan gestolen EOS te verplaatsen.

Ondanks dat PlusToken al een jaar niet meer bestaat, zorgt deze partij alsnog voor veel schade aan de markt. Dit doen zij door grote aantallen bitcoin (BTC), ETH en EOS op de markt te dumpen. PlusToken is namelijk (nog steeds) in bezit van een grote hoeveelheid aan gestolen cryptocurrencies en kan hier dus nog steeds een grote impact mee hebben.

Velen geloven daarom ook dat deze groep verantwoordelijk is voor verschillende grote dalingen van de koers van bitcoin, met name de crash in december 2019.

Nu het handelen in opties en futures van crypto steeds groter begint te worden is het gevaar voor een crash nog groter. Dit zou dan veroorzaakt kunnen worden doordat een partij als PlusToken haar coins op de markt gooit, wat op zijn beurt weer zorgt voor een long squeeze voor ethereum.

Hoewel het moeilijk is om te voorspellen wat de PlusToken oplichters gaan doen, weten we wel dat traders de aankomende periode van de ethereum opties in de gaten zullen houden om te zien of de oplichters de coins willen dumpen op een open markt nadat de opties zijn vervallen.

- Advertentie -

BITCOIN KOPEN

Ad
SATOS
Reviewed
€8.299,74 Kopen
1
Bitvavo
Reviewed
€8.198,00 Kopen
2
Bitonic
Reviewed
€8.246,01 Kopen
3
Bitcoinmeester
Reviewed
€8.258,74 Kopen
4
Litebit
Reviewed
€8.261,39 Kopen

Laatste nieuws

Expert analyses

De koers van bitcoin (BTC) volgens Michiel: De makkelijkste route

Krijgen we dan echt de makkelijkste route voorgeschoteld? Zal bitcoins uptrend zo eenvoudig gestopt worden? Het leek/lijkt te mooi om waar te zijn. De...

De koers van bitcoin (BTC) volgens Michiel: De makkelijkste route

0
Krijgen we dan echt de makkelijkste route voorgeschoteld? Zal bitcoins uptrend zo eenvoudig gestopt worden? Het leek/lijkt te mooi om waar te zijn. De koers van bitcoin komt al een week niet meer door die weerstand van de $9.300 heen. Waar we onophoudelijk fake-outs hadden omhoog en omlaag, gaan...