Rico Engelbarts
27/06/2020 18:29 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 27/06/2020 18:29

800.000 ethereum (ETH) verplaatst door PlusToken, dump aanstaande?

icon-altcoins
Altcoin nieuws
800.000 ethereum (ETH) verplaatst door PlusToken, dump aanstaande?

PlusToken, een van de grootste oplichtingen in de geschiedenis van cryptocurrency, heeft onlangs $186 miljoen aan ethereum (ETH) proberen te verplaatsen naar een andere wallet. Veel investeerders denken hierdoor dat er een dump van ethereum aan zit te komen. De gestolen coins werden echter tijdelijk tegengehouden door congestieproblemen op het netwerk.
De gestolen 789.500 stuks ETH kwamen vanuit een bekend Ethereum adres en de hele pot was later verdeeld in 50 verschillende transacties. Dit deden zij waarschijnlijk in de hoop niet op te vallen. Whale Alert was het eerste kanaal dat de transacties opviel. De transacties zijn ondertussen wel al verwerkt, maar er is helaas niet veel bekend over de wallet waar de coins nu in staan.
PlusToken is het wel gelukt om twee dagen hiervoor $67 miljoen aan gestolen EOS te verplaatsen.
Ondanks dat PlusToken al een jaar niet meer bestaat, zorgt deze partij alsnog voor veel schade aan de markt. Dit doen zij door grote aantallen bitcoin (BTC), ETH en EOS op de markt te dumpen. PlusToken is namelijk (nog steeds) in bezit van een grote hoeveelheid aan gestolen cryptocurrencies en kan hier dus nog steeds een grote impact mee hebben.
Velen geloven daarom ook dat deze groep verantwoordelijk is voor verschillende grote dalingen van de koers van bitcoin, met name de crash in december 2019.
Nu het handelen in opties en futures van crypto steeds groter begint te worden is het gevaar voor een crash nog groter. Dit zou dan veroorzaakt kunnen worden doordat een partij als PlusToken haar coins op de markt gooit, wat op zijn beurt weer zorgt voor een long squeeze voor ethereum.
Hoewel het moeilijk is om te voorspellen wat de PlusToken oplichters gaan doen, weten we wel dat traders de aankomende periode van de ethereum opties in de gaten zullen houden om te zien of de oplichters de coins willen dumpen op een open markt nadat de opties zijn vervallen.

Deel dit artikel
Rico Engelbarts

Head of Partnerships Rico kwam in 2013 in aanraking met Bitcoin. Een vriend van hem vertelde hem toentertijd met veel enthousiasme over het decentrale aspect van Bitcoin; een concept wat Rico’s interesse niet meteen wekte.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie