Kevin Schijven Kevin Schijven
19/05/2021 12:22 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 19/05/2021 12:22

Aantal Cardano (ADA) miljonairs is dit jaar al met 1.231% gestegen

Nieuws
Aantal Cardano (ADA) miljonairs is dit jaar al met 1.231% gestegen

De koers van cardano (ADA) was vorige week nog een van de weinige cryptocurrencies op de markt die steeg, ondanks de dalingen van bitcoin (BTC) en ethereum (ETH). Afgelopen nacht corrigeerde ADA echter ook met de rest van de markt mee omlaag en staat vandaag bijna 20% in de min.

Desondanks heeft Cardano al een mooi jaar achter de rug. De ADA koers bereikte enkele dagen geleden nog een nieuwe all-time high (ATH) van $2,45, na een stijging van 1.246% sinds 1 januari 2021.

Volgens het Britse financiële dagblad Finbold is het aantal miljonair-investeerders in ADA met ongeveer dezelfde hoeveelheid gestegen. Finbold met dat het aantal cardano-adressen met minimaal $1 miljoen aan ADA gestegen is van 504 naar 6.170. De cijfers zijn afkomstig van analysebedrijf Coin Metrics.

Het aantal cardano-miljonairs is dit jaar dus met 1.231% omhoog. Dat was echter tussen 1 januari en 17 mei, dus nog net voor de correctie van afgelopen nacht. De koersdaling heeft waarschijnlijk het aantal ADA miljonairs weer iets teruggebracht.

Finbold meldde enkele weken geleden dat ook het aantal actieve ADA adressen tussen 1 januari en 28 april met maar liefst 417,81% was gestegen. Cardano had afgelopen week weer de zesde positie op het lijstje grootse crypto van dogecoin (DOGE) terugveroverd.

Het crypto-netwerk heeft recentelijk enkele interessante ontwikkelingen en aankondigingen gemaakt. Zo haalde de allereerste decentrale applicatie (dApp) op Cardano onlangs $1,7 miljoen op in een financieringsronde. Ook gaan de ontwikkelaars van Cardano, IOHK, binnenkort een converter uitbrengen om ERC-20 tokens over te zetten van Ethereum naar Cardano.

Deel dit artikel
Kevin Schijven

Redacteur Kevin hoorde voor het eerst over Bitcoin via WikiLeaks. “Interessant!” dacht hij nog, maar het duurde toch nog een aantal jaar én vergde wat verdieping voordat de potentie van Bitcoin en de achterliggende blockchain-technologie bij hem doordrong.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie