Kevin Schijven Kevin Schijven
16/05/2021 08:46 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 16/05/2021 08:46

Bitcoin (BTC) voorraad op exchanges stijgt hard, wat zegt dit? – Cardano (ADA) naar nieuw record

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Bitcoin (BTC) voorraad op exchanges stijgt hard, wat zegt dit? - Cardano (ADA) naar nieuw record

Foto: Shutterstock/Marc Bruxelle

Bitcoin (BTC)

Bitcoin (BTC) bleef, zoals verwacht, gisteren in een neerwaartse trend zitten. Gisterenavond daalde bitcoin weer met zo’n 6% en in de nacht dipte de koers zelfs onder $47.000. Rond $46.750 vond bitcoin weer genoeg support en maakte vervolgens een rebound. Vanochtend sprong bitcoin plotseling weer even snel omhoog en tikte bijna $50.000 aan.

Op het moment van schrijven consolideert bitcoin rond $49.000, maar of het hier nu stand kan houden, is maar de vraag. Onderzoeksbureau Santiment tekent een bearish beeld van de bitcoin koers:

“Het aanbod van bitcoin op beurzen is momenteel terug op het hoogste niveau sinds 14 januari. Het hoogste punt in 4 maanden is een indicatie van angst, en het aanbod van tether dat in de buurt van het laagste punt in 2021 ligt, is ook een indicatie dat traders aarzelen om deze dip te kopen.”

Ethereum (ETH)

Ethereum (ETH) maakte gisterenavond een vergelijkbare koersbeweging als bitcoin, maar daalde met bijna 8% en kwam afgelopen nacht rond $3.635 uit. Ethereum zag toen ook een rebound en steeg vanochtend weer even naar $3.900. Op het moment van schrijven zakt de koers hier weer onder.

Veel koersen ondergingen afgelopen nacht een dergelijke dip en herstelde vanochtend weer enigszins, maar er zijn ook aan paar altcoins die juist goed doorstegen.

Cardano (ADA)

Cardano (ADA) zag afgelopen nacht ook even een dipje, maar zette daarna zijn rally weer voort. De ADA koers staat weer 16% in de plus en heeft zojuist een nieuwe all-time high (ATH) van $2,45 bereikt. ADA staat inmiddels 50% in de plus deze week.

Polygon (MATIC)

Polygon (MATIC) corrigeerde gisteren in eerste instantie hard omlaag na zijn enorme rally, maar vanochtend herstelde de koers weer en MATIC staat alweer 10% in de plus, maar zit nog wel onder ATH van enkele dagen geleden.

Verdere stijgers

Solana (SOL) herstelt met zo’n 14% nadat het gisteren ongeveer met hetzelfde percentage daalde. Hedera Hashgraph (HBAR) begon afgelopen nacht hard te stijgen en staat zo’n 12% in de plus. Ook ripple (XRP), die al een week langt aan het dalen was, steeg afgelopen nacht met zo’n 17% omhoog en tikte weer even $1,60 aan. Stellar lumens (XLM) staat zelfs meer dan 18% in de plus en komt nu uit op $0,77, het hoogst in meer dan drie jaar. Harmony (ONE) is de grootste stijger vandaag en staat meer dan 20% in de plus.

Deel dit artikel
Kevin Schijven

Redacteur Kevin hoorde voor het eerst over Bitcoin via WikiLeaks. “Interessant!” dacht hij nog, maar het duurde toch nog een aantal jaar én vergde wat verdieping voordat de potentie van Bitcoin en de achterliggende blockchain-technologie bij hem doordrong.

Net binnen
Trending
Man wint €314 miljoen maar kan fluiten naar fortuin, loterij weigert uitbetaling
Man wint €314 miljoen in loterij maar kan fluiten naar fortuin
Zoveel belasting betaal jij in 2024 over €100.000 aan bitcoin
Zoveel belasting betaal jij in 2024 over €100.000 aan bitcoin
Bitcoin dit jaar naar $150.000, financieel expert legt uit waarom
Bitcoin ontploft en trekt de hele cryptomarkt mee omhoog
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Bitcoin's nieuwe record is historisch signaal voor verdere stijging
Gloednieuwe crypto schiet door het dak en stijgt 1100% & trekt aandacht
Advertentie
Advertentie