Kevin Schijven Kevin Schijven
04/02/2022 13:15 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 04/02/2022 13:15

Aantal cardano wallets bereikt mijlpaal van 3 miljoen

cardano-ada-logo
Cardano nieuws
Aantal cardano wallets bereikt mijlpaal van 3 miljoen

Foto: Natchapol18/Shutterstock

Cardano (ADA) ontvangt regelmatig kritiek vanuit de cryptocurrency community. Er wordt beweerd dat er zeer weinig activiteit en applicaties te vinden zijn op het blockchain-netwerk, maar recente gegevens beginnen langzamerhand een ander beeld te tonen.

Zo kondigt de Cardano Foundation aan dat het Cardano-netwerk inmiddels maar liefst 3 miljoen wallets heeft:

Op Crypto Insiders was al een week geleden te lezen dat dit cijfer al dicht bij de 3 miljoen in de buurt kwam, maar het lag toen nog eigenlijk rond 2,96 miljoen. Op 3 februari doorkruiste het aantal officieel de 3 miljoen en op het moment van schrijven komt de totale hoeveelheid op 3.005.485 uit.

Rond de kerst van 2021 lag het aantal wallets nog op ongeveer 2,5 miljoen in totaal. Dat is dus een toename van ongeveer 500.000 nieuwe wallets in anderhalve maand. Rond kerst van 2020 lag dit cijfer pas rond 190.000, dus dat is een toename van bijna 1480% (!) in ongeveer 13 maanden.

De snelheid waarmee dit toeneemt, begint wel te dalen. Begin januari werden gemiddeld per dag nog bijna 13.000 nieuwe wallets aangemaakt. Op 20 januari bereikte dit een enorme piek van maar liefst 24.778 nieuwe wallets in een dag. Sindsdien is dit echter flink gedaald en op 3 februari werden ‘slechts’ 5.121 nieuwe wallets aangemaakt.

Het aantal delegated wallets is sinds vorige week gestegen naar 1,11 miljoen. Het aantal smart contracts op Cardano is van 1.000 naar ongeveer 1.200 gestegen.

🚀 Alle Nederlanders krijgen 1.5 miljoen PEPE gratis van Nederlands platform
  • Advertentie
  • Anycoin Direct

Deadalus ADA wallet

In gerelateerd nieuws kondigt Cardano ontwikkelaar Input Output aan dat de nieuwe versie van Deadalus is gelanceerd, een zogeheten full node wallet voor ADA. Input Output waarschuwt dat alleen een desktop versie bestaat van Deadalus. Er verschijnen blijkbaar regelmatig versies op Android, maar dit zijn oplichters die je ADA proberen te stelen.

De stijging in netwerkactiviteit op Cardano heeft ook met de recente lancering van SundaeSwap te maken. Dat zorgt echter voor overbelasting waardoor het netwerk later vandaag nog een belangrijke update gaat uitvoeren door blocks te vergoten.

De koers van ADA kon afgelopen nacht iets herstellen van de dip op woensdag. ADA vanochtend echter nog moeite om door $1,07 te breken en zakt terug naar $1,06.

Deel dit artikel
Kevin Schijven

Redacteur Kevin hoorde voor het eerst over Bitcoin via WikiLeaks. “Interessant!” dacht hij nog, maar het duurde toch nog een aantal jaar én vergde wat verdieping voordat de potentie van Bitcoin en de achterliggende blockchain-technologie bij hem doordrong.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Advertentie
Advertentie