Kevin Schijven Kevin Schijven
02/02/2022 12:49 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 02/02/2022 12:49

Cardano gaat belangrijke update doorvoeren en blocks met 11% vergroten

cardano-ada-logo
Cardano nieuws
Cardano gaat belangrijke update doorvoeren en blocks met 11% vergroten

Foto: elenabsl/Shutterstock

Input Output Hong Kong (IOHK), de ontwikkelaar van het Cardano (ADA), gaat over enkele dagen een grote aanpassing doorvoeren aan het populaire blockchain-netwerk. IOHK heeft namelijk een voorstel ingediend omtrent de zogenaamde blocksize, oftewel de grootte van de transactie blocks.

IOHK gaat deze blocksize, of blockgrootte, met 8KB verhogen van 72KB naar 80KB. Dat is een toename van 11,11%. IOHK kondigde dit nieuws op 1 februari aan in het onderstaande bericht:

Grotere transactie blocks betekent dat het netwerk meer transacties tegelijkertijd kan verwerken. Dat kan echter ten koste gaan van de snelheid van de transacties. Toch is het wellicht nodig omdat het Cardano-netwerk de laatste weken eindelijk een toename in het verkeer ziet.

Daaraan gerelateerd gaat IOHK nog een aanpassing doorvoeren. Deze aanpassing is voor Plutus, het zogenaamde smart contracts platform op Cardano. IOHK wil de hoeveelheid data die in enkele transactie zit verhogen van 12,5 miljoen naar 14 miljoen. Hiermee hoopt IOHK dat applicaties op Cardano efficiënter zullen draaien.

🚀 Alle Nederlanders krijgen 1.5 miljoen PEPE gratis van Nederlands platform
  • Advertentie
  • Anycoin Direct

Netwerkoverbelasting

Onlangs lanceerde SundaeSwap op Cardano, een zogeheten gedecentraliseerde cryptocurrency-exchange, of DEX. Deze lancering pakte echter enigszins teleurstellend uit en zorgde dat Cardano behoorlijk overbelast raakte.

Vandaar dus het plan om de blockgrootte aan te passen. Daar komt bij dat enkele dagen geleden nog een DEX lanceerde op Cardano: ADAX. IOHK zegt dat deze aanpassingen al op de planning stonden om het netwerk geschikter te maken voor decentralized finance (DeFi). De ontwikkelaars melden echter dat gebruikers nog vaker rekening moeten houden met overbelasting in de toekomst, vooral wanner nieuwe (gedecentraliseerde) applicaties en non-fungible tokens (NFT) lanceren.

Beide aanpassingen worden op 4 februari om 21.45 Nederlandse tijd doorgevoerd. Tot slot meldt IOHK dat het toegewijd is om “Basho” fase in 2022 te bereiken. Cardano zou dan beter moeten kunnen schalen voor snellere transacties.

Ondertussen zien we dat de crypto-markt weer rustiger wordt en het vertrouwen terugkomt. Veel whales gebruikten de recente dip om meer crypto te accumuleren, en die trend is ook met ADA te zien:

Deel dit artikel
Kevin Schijven

Redacteur Kevin hoorde voor het eerst over Bitcoin via WikiLeaks. “Interessant!” dacht hij nog, maar het duurde toch nog een aantal jaar én vergde wat verdieping voordat de potentie van Bitcoin en de achterliggende blockchain-technologie bij hem doordrong.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Advertentie
Advertentie