Ivo Melchers Ivo Melchers
13/12/2022 14:05 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 13/12/2022 14:05

Aantal DOGE miljonairs daalt met 34% in enkele weken

icon-altcoins
Altcoin nieuws
Dogecoin houders opgelet: DOGE koers kan nog eens 70% tot 90% dalen

Foto: surassawadee/Shutterstock

Dogecoin (DOGE) is een van de weinige cryptocurrencies die een mooie stijging heeft doorgemaakt in de huidige bearmarkt. Zo kon je eerder in het altcoin nieuws lezen dat de populaire meme-coin met maar liefst 170% was gestegen nadat Elon Musk het sociale mediaplatform Twitter had overgenomen. Deze stijging had alles te maken met de verwachting dat DOGE op een bepaalde manier geïntegreerd zal worden op het sociale mediaplatform.

DOGE sloot uiteindelijk de maand oktober af met een totale stijging van 104% en daarmee was het de best presterende cryptomunt van de crypto-markt. Echter bleek de maand november een stuk minder, aangezien de gehele crypto-markt flink heeft moeten inleveren na het drama rondom FTX.

Cryptomarkt verliest $450 miljard, analist deelt hoopvolle grafiek
  • icon-altcoins
    Altcoin nieuws

DOGE miljonairs

Data van Bitinfocharts laat zien dat het aantal dogecoin miljonairs flink is afgenomen sinds het begin van november. Op 1 november waren er namelijk, voor de eerste keer sinds april 2022, 1.046 DOGE miljonairs. Destijds waren er 887 adressen met een waarde van $1 miljoen of meer en 160 adressen met een waarde van $10 miljoen of meer.

Het faillissement van FTX gooide echter roet in het eten voor veel van deze miljonairs, aangezien dit aantal inmiddels is gedaald tot 688 adressen. 613 adressen hebben een waarde van $1 miljoen of meer en 75 adressen hebben een waarde van $10 miljoen of meer. Hiermee is het totale aantal miljonairs met 34% gedaald in minder dan zes weken tijd.

Advertentie

Dogecoin op Twitter

Het is momenteel allerminst zeker dat dogecoin geïntegreerd zal worden op het platform van Musk. Het meest recente nieuws wat betrekking had op Twitter ging over de mogelijke komst van ´Twitter Coin´. Hoe en wat blijft op het moment vooral gissen en het is daardoor ook nog niet duidelijk wat deze munt gaat betekenen voor dogecoin.

Als er bekend zal worden gemaakt dat er een functie is weggelegd voor DOGE binnen Twitter, dan zal de koers daar uiteraard weer op reageren. Wellicht dat het aantal miljonairs dan weer een mooie stijging staat te wachten.

Deel dit artikel
Ivo Melchers

Ivo is zich sinds begin 2021 volop gaan verdiepen in de wereld van cryptocurrencies en de blockchain-technologie. Er ging een hele nieuwe wereld voor hem open en hoe meer hij ging begrijpen, des te meer potentie hij begon te zien in de onderliggende blockchain-technologie. Sinds de eerste dag dat hij in aanraking kwam met cryptocurrencies is hij nooit meer gestopt met het leren hierover. Ook zit Ivo in het laatste jaar van zijn bachelor ‘Economic Psychology’ op de universiteit in Tilburg en gaat hij volgend jaar een aansluitende master doen in dit interessante gebied.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Advertentie
Advertentie