Kevin Schijven Kevin Schijven
08/09/2020 06:04 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 08/09/2020 06:04

Aantal ethereum (ETH) whales stijgt hard, dit is waarom

icon-altcoins
Altcoin nieuws
Aantal ethereum (ETH) whales stijgt hard, dit is waarom

De koers van ethereum (ETH), de grootste altcoin op de markt, kwam eind juli in een versnelling terecht vanwege de exploderende decentralized finance (DeFi) markt. Eind augustus piekte de koers op een prijs van ongeveer $480, het hoogst in meer dan twee jaar.
Een sterke correctie aan het begin van deze maand bracht de prijs echter weer hard omlaag en de koers van ether is met zo’n 33% gedaald in enkele dagen. De ether-prijs kwam zondag op $320 uit en op het moment van schrijven staat de prijs op ongeveer $345.
Uit nieuwe gegevens blijft dat meerdere investeerders juist hebben besloten om tijdens deze dip goed in te kopen. In de afgelopen dagen zijn er 68 nieuwe ether whales, mensen met een grote hoeveelheid ether in bezit, de markt ingestapt. Deze 68 whales kochten tussen de 1.000 en 10.000 ether, ter waarde van zo’n $345.000 tot $3.45 miljoen op het moment van schrijven.
Dit viel als eerst cryptocurrency analist Ali Martinez op, gebaseerd op gegevens van blockchain onderzoeksbureau Santiment:


De ether prijs werd de afgelopen tijd waarschijnlijk aangestuurd door de groeiende DeFi-markt. De meeste DeFi-projecten draaien namelijk op het Ethereum netwerk. Dat zorgde er ook voor dat transactiekosten op het netwerk (gas) enorm toenam. Sinds de marktcrash zijn de gas kosten weer omlaag. Ook zijn enkele DeFi-projecten (zoals al werd gevreesd) door de mand gevallen. Projecten als Sushi en Hotdog zijn net zo hard gedaald als ze in eerste instantie waren gestegen.

Deel dit artikel
Kevin Schijven

Redacteur Kevin hoorde voor het eerst over Bitcoin via WikiLeaks. “Interessant!” dacht hij nog, maar het duurde toch nog een aantal jaar én vergde wat verdieping voordat de potentie van Bitcoin en de achterliggende blockchain-technologie bij hem doordrong.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie