Ivo Melchers Ivo Melchers
22/11/2022 20:10 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 22/11/2022 20:10

Aantal mensen met crypto stijgt in 2022 met 37,8%

icon-altcoins
Altcoin nieuws

Foto: Shutterstock/loveyousomuch

Volgens data van Datareportal is het aantal mensen dat een vorm van cryptocurrencies in bezit heeft is dit jaar gestegen met maar liefst 37,8%. Eén op de tien internetgebruikers tussen de 16 en 64 jaar oud bezit op het moment enige vorm van cryptocurrencies.

Start gratis met crypto 📈: Alle Nederlanders krijgen in april gratis crypto
  • Advertentie
  • Bitvavo

Crypto in ontwikkelingslanden

Het bezitten van crypto is voornamelijk populair in ontwikkelingslanden, en vooral in landen waar de valuta gevoeliger is voor grote wisselkoersschommelingen. Zo heeft de valuta van Turkije, de Turkse lira, ongeveer de helft van zijn waarde verloren tegenover de Amerikaanse dollar. Tegelijkertijd steeg het aantal mensen dat crypto in bezit heeft in dit land met maar liefst 86%. Waar eerst slechts 10% van de Turkse bevolking crypto had gekocht, is dat nu 18,6%

Turkije staat op de vijfde plek achter Zuid-Afrika, Fillipijnen, Nigeria en Thailand. Thailand staat op de eerste plek met maar liefst 20,1% van de bevolking die digitale valuta heeft gekocht en in bezit heeft.

Nederland komt uit op een twaalfde plek, met een percentage van 13,1%. Hiermee zou het, na Turkije, het hoogst scoren van alle Europese landen.

Advertentie

Scheve verdeling crypto-bezitters

Uit de data kwam tevens naar voren dat het voornamelijk mannen zijn die crypto bezitten. Daarnaast zijn cryptocurrencies ook een stuk minder populair bij de oudere generaties. Minder dan één op de twintig internetgebruikers tussen de 55 en 64 jaar oud hebben digitale valuta in bezit. De mannen domineren het crypto-bezit in elk van de vijf leeftijdsgroepen.

Eerder kon je in het bitcoin nieuws lezen dat één op de tien vrouwen kiest voor crypto als hun eerste investering. Dit kwam naar voren in het onderzoek van ‘Women x Crypto’ van leenplatform BlockFi.

Ook liet een eerder onderzoek van Charles Schwab, een Amerikaanse financiële dienstverlener, zien dat er een duidelijk verschil is in de interesse naar crypto tussen verschillende generaties. Van de mensen uit generatie Z (geboren tussen 1996 en 2010) en de millenials (geboren tussen 1980 en 1995) wilt respectievelijk 43% en 47% dat crypto onderdeel wordt van hun pensioenplan. Bij de oudere generaties was dit een heel ander verhaal: van de mensen uit generatie X en de boomers wilt respectievelijk 31% en 11% dat digitale valuta in hun pensioenplan zit.

Het feit dat mannen en jongere generaties domineren in het bezitten van crypto kwam dus niet geheel als verassing.

Deel dit artikel
Ivo Melchers

Ivo is zich sinds begin 2021 volop gaan verdiepen in de wereld van cryptocurrencies en de blockchain-technologie. Er ging een hele nieuwe wereld voor hem open en hoe meer hij ging begrijpen, des te meer potentie hij begon te zien in de onderliggende blockchain-technologie. Sinds de eerste dag dat hij in aanraking kwam met cryptocurrencies is hij nooit meer gestopt met het leren hierover. Ook zit Ivo in het laatste jaar van zijn bachelor ‘Economic Psychology’ op de universiteit in Tilburg en gaat hij volgend jaar een aansluitende master doen in dit interessante gebied.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie