Shane Kuijpers
30/12/2021 06:04 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 30/12/2021 06:04

Aantal wallets met ethereum stijgt naar record

icon-altcoins
Altcoin nieuws
Aantal wallets met ethereum stijgt naar record

Foto: Wit Olszewski/Shutterstock

Het aantal crypto adressen met ethereum (ETH) op de balans is naar een recordhoogte gestegen. De extreem toegenomen populariteit van NFT’s (non-funglible tokens) hebben hier een grote rol in gespeeld.

Op moment van schrijven zijn er maar liefst 71.364.788 adressen die een aandeel ethereum op de balans hebben staan, wat dus neerkomt op een all-time high. Dit is op te maken uit de gegevens van Glassnode, een bekende blockchain data website.

Op 30 december vorig jaar was er ook al sprake van een ATH. Toen was het aantal adressen met ETH 51.491.730. In een jaar tijd is dat aantal nog eens gestegen met zo’n 38%. Het aantal adressen met ethereum is sowieso al sinds 2017 gestaag gestegen. Adressen met bitcoin (BTC) gaan in vergelijking meer op en af.

De reden van het recordaantal toen was de toename van institutionele investeerders en de groeiende waardering rondom decentralized finance (DeFi). Dit jaar is de reden anders. Het lijkt er dit jaar namelijk op dat de geëxplodeerde NFT markt achter de groeiende lijn zat. Er zijn veel blockchain bedrijven die dit jaar met non-fungible tokens aan kwamen zetten. Veel NFT’s worden  gecreëerd op de Ethereum blockchain. Voor het kopen en verkopen van bijvoorbeeld digitale kunst heb je dan ook een Ethereum wallet nodig. Het Ethereum ecosysteem is mede daardoor dit jaar fors gegroeid.

Wat had een €500 solana investering 1 jaar geleden je nu opgeleverd?
  • icon-altcoins
    Altcoin nieuws

Ethereum NFT’s 

Ethereum NFT’s zijn in 2021 een begrip geworden in de wereld van crypto en blockchain. De populariteit van NFT’s is ondere dankzij de metaverse hard omhoog gegaan. Tal van bekende bedrijven of artiesten wilde een stap in deze digtiale wereld zetten en de blockchain technologie van Ethereum maakte dit mogelijk.

Zo was eerder deze maand nog in het crypto nieuws te lezen dat multinational Adidas maar liefst $23 miljoen heeft verdiend aan de verkoop van hun NFT collectie ‘Into The Metaverse’. In totaal werden er bijna 30.000 NFT’s verkocht voor 0,2 ETH per stuk.

Deel dit artikel
Shane Kuijpers

Shane is begin 2020 voor het eerst echt in contact gekomen met cryptocurrency. Waar het begon als een soort hobby is het ondertussen een dagelijkse bezigheid voor hem. Hij volgt de laatste ontwikkelingen op de voet en kijkt niet alleen met grote interesse naar Bitcoin, maar ook naar tal van altcoins. Veel uiteenlopende projecten maken dat de mogelijkheden met crypto eindeloos zijn en om die reden zal crypto ook in de toekomst onderdeel zijn in het leven van Shane. Shane is naast auteur bij Crypto Insiders ook student International Business.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie