Kevin Schijven Kevin Schijven
19/12/2021 15:24 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 19/12/2021 15:24

Adidas Ethereum NFT’s verkocht voor $23 miljoen

icon-altcoins
Altcoin nieuws
Adidas Ethereum NFT's verkocht voor $23 miljoen

De ‘metaverse’ hype is enigszins afgekoeld in vergelijking met een maand geleden, maar het is duidelijk dat deze rage nog steeds gaande is.

Onlangs was op Crypto Insiders te lezen over de lancering van een nieuwe non-fungible token (NFT) collectie van Adidas, genaamd ‘Into The Metaverse.’ Inmiddels blijkt dat de collectie al compleet uitverkocht is. Adidas verdiende maar liefst 5.924 ether (ETH), ter waarde van zo’n $23,3 miljoen, aan de verkoop.

Into The Metaverse was een collaboratie tussen Adidas Originals, het bekende Duitse sportmerk, de Bored Ape Yacht Club (BYAC), gmoney en PUNKS Comic. Vrijdag ging de ‘early access,’ of vroege toegang, verkoop van start voor mensen die een Adidas Originals proof-of-attendance protocol (POAP) hebben. Die werden uitgedeeld tijdens eerdere Adidas evenementen. Vervolgens opende een dag later de verkoop voor het grote publiek.

Start gratis met crypto 📈: Alle Nederlanders krijgen in juli gratis crypto
  • Advertentie
  • Bitvavo

$23,3 miljoen ethereum NFT’s verkocht

Adidas verkocht bijna 30.000 NFT’s in totaal. Tijdens de early acces verkoop werden maar liefst 20.000 NFT’s voor 0,2 ETH per stuk verkocht. Dat leverde gelijk $15,5 miljoen op. Tijdens de publiekelijk verkoop werden 9.620 NFT’s verkocht en dat leverde in totaal $7,5 miljoen op. Adidas houdt 380 tokens zelf vast voor toekomstige evenementen. De verkoop was gelijk de populairste NFT verkoop op de markt:

Toch verliep het allemaal niet zonder problemen. Tijdens de eerste verkoopronde werd de boel een tijdje stilgelegd. Er waren namelijk problemen met de Mutant Ape Yacht Club, een spin-off van BYAC. Meerdere gebruikers stuurden de benodigde hoeveelheid aan ETH, maar ontvingen niet hun NFT’s. Adidas meldde later dat deze gebruikers alsnog hun NFT zullen krijgen en dat hun verloren transactiekosten vergoed worden.

Merkwaardig is dat een klant maar liefst 330 NFT’s kocht terwijl de verkoop begrensd was tot maximaal 2 NFT’s per klant. Iemand had een manier gevonden om dit limiet te omzeilen, Montana Wong leg op Twitter uit hoe deze persoon dat deed:

Adidas kondigde eind vorige maand ook aan dat het gaat samenwerking met Coinbase, een cryptocurrency-exchange als Binance en Bitvavo en de grootste in de VS. Ook concurrent Nike stapte onlangs dieper de metaverse in.

Deel dit artikel
Kevin Schijven

Kevin Schijven is sinds mei 2018 werkzaam bij Crypto Insiders en vervult daar de rol van (eind)redacteur. Met een achtergrond in ICT en bedrijfskunde, gevolgd door rechten en criminologie aan de Vrije Universiteit, brengt hij een unieke mix van vaardigheden mee. Zijn interesse in cryptocurrency ontstond door de potentie om een bedrijf op te bouwen rond nieuwe technologie. Kevin heeft inmiddels duizenden artikelen geschreven en is gespecialiseerd in het laatste crypto nieuws.

Net binnen
Trending
Bitcoin en aandelen onderuit, ondanks positief inflatierapport
Waarom komende donderdag alles kan bepalen voor Bitcoin in 2024
Grootste Bitcoin crash ooit komt eraan, zegt auteur Rich Dad Poor Dad
Grootste Bitcoin crash ooit komt eraan, zegt auteur Rich Dad Poor Dad
Solana memecoin stijgt als een raket door promotie van Lionel Messi
Solana memecoin stijgt als een raket door promotie van Lionel Messi
Toch een recessie in Amerika? De gevolgen voor Bitcoin
Toch een recessie in Amerika? De gevolgen voor Bitcoin
Lerares ruilt krijtje voor crypto, gewaagde zet zorgde voor miljoenen
Lerares ruilt krijtje voor crypto, gewaagde zet zorgde voor miljoenen
Advertentie

Trending Altcoin nieuws

Solana memecoin stijgt als een raket door promotie van Lionel Messi
Solana memecoin stijgt als een raket door promotie van Lionel Messi
Waarom dalen PEPE, Floki en Dogwifhat harder dan bitcoin?
AI voorspelt: Deze memecoins exploderen bij bitcoin koers van $100.000
3x goed nieuws voor Shiba & Nederlanders maken iedereen SHIB miljonair
Na regen komt zonneschijn: Alle Nederlanders ontvangen gratis SHIB
Advertentie