Kevin Schijven Kevin Schijven
25/11/2021 16:33 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 25/11/2021 16:33

Bitcoin beurs Coinbase sluit deal met Adidas, focus op metaverse?

icon-altcoins
Altcoin nieuws
Bitcoin beurs Coinbase sluit deal met Adidas, focus op metaverse

Foto: Shutterstock/Marc Bruxelle

Enkele dagen geleden was op Crypto Insiders te lezen over een cryptische tweet van Adidas, het beroemde schoenenmerk. Het bedrijf hintte dat het wellicht wil wagen aan de opkomende “metaverse” wereld samen met Sandbox (SAND).

Gisterenavond maakte Adidas Originals plotseling via Twitter bekend dat het een samenwerkingsverband heeft gesloten met Coinbase, de grote Amerikaanse cryptocurrency-exchange.

“Waarschijnlijk niets,” aldus het Twitteraccount van Adidas. Het is inmiddels een populaire sarcastische uitdrukking in de crypto community.

Adidas suggereert hiermee dat de samenwerking wellicht juist wel van grote betekenis kan zijn, echter zullen we moeten afwachten of dat ook echt het geval is. Er zijn namelijk geen verdere details bekendgemaakt over de samenwerking.

Coinbase heeft de samenwerking wel bevestigt via Twitter met “welkom op het feest, partner!”

Solana ontvangt veel kritiek na recente netwerkuitval 
  • icon-altcoins
    Altcoin nieuws

NFT & Metaverse

De kans lijkt groot dat de samenwerking betrekking zal hebben op non-fungible tokens (NFT’s). Coinbase wil zich namelijk verder gaan richten op deze opkomende crypto. Onlangs zei de CEO dat hij verwacht dat de NFT handel op zijn bitcoin (BTC) beurs wellicht net zo groot, als niet groter, wordt dan de handel in crypto.

Nike kondigde al helemaal terug in 2019 aan dat het schoenen wil “tokeniseren” met behulp van NFT’s op Ethereum (ETH). Wellicht dat Adidas ook zoiets dergelijks van plan is, maar dan meer gericht op de metaverse.

In de toekomst zullen we waarschijnlijk twee soorten metaverses zien: een gesloten netwerk, waar bijvoorbeeld Facebook aan werkt, en meer openbare netwerken zoals we in de crypto-wereld zien opkomen. Volgens NFT-fan gmoney.eth toont Adidas hiermee aan dat het zich aansluit bij het tweede kamp. Het bericht werd vervolgens door Adidas geretweet:

Eerder vandaag was op Crypto Insiders te lezen dat ook Grayscale, de enorme cryptocurrency vermogensbeheerder, veel potentie ziet in de metaverse markt. De hype omtrent de metaverse is ook terug te zien in de koersen. Veel metaverse gerelateerde tokens behaalde vandaag weer nieuwe all-time highs (ATH’s)

Deel dit artikel
Kevin Schijven

Redacteur Kevin hoorde voor het eerst over Bitcoin via WikiLeaks. “Interessant!” dacht hij nog, maar het duurde toch nog een aantal jaar én vergde wat verdieping voordat de potentie van Bitcoin en de achterliggende blockchain-technologie bij hem doordrong.

Net binnen
Trending
Belastingaangifte komt eraan: bereid je voor op deze 6 aanpassingen
Belastingaangifte komt eraan: bereid je voor op deze 6 aanpassingen
Man wint €314 miljoen maar kan fluiten naar fortuin, loterij weigert uitbetaling
Man wint €314 miljoen in loterij maar kan fluiten naar fortuin
Meer belastingvrij inkomen in 2024: dit krijg je nu extra per maand
Meer belastingvrij inkomen in 2024: dit krijg je nu extra per maand
Zoveel belasting betaal jij in 2024 over €100.000 aan bitcoin
Zoveel belasting betaal jij in 2024 over €100.000 aan bitcoin
Bitcoin dit jaar naar $150.000, financieel expert legt uit waarom
Bitcoin ontploft en trekt de hele cryptomarkt mee omhoog
Advertentie
Advertentie