Kevin Schijven Kevin Schijven
23/11/2021 10:15 3 min. leestijd
Bijgewerkt op 23/11/2021 10:15

Avalanche vecht met dogecoin, en meer altcoin koers nieuws!

Nieuws
Avalanche vecht met dogecoin, en meer altcoin koers nieuws

Foto: Lysogor Roman/Shutterstock

De cryptocurrency markt maakte gisterenavond toch weer een flinke duik en de meeste altcoin koersen kleuren rood vanochtend ten opzichte van 24 uur geleden. De totale marktkapitalisatie daalt vanochtend naar $2,65 biljoen. Een update over de bitcoin koers is hier te lezen. Hieronder bespreken we vandaag de meest opvallende altcoin koersbewegingen.

Failliete crypto-exchange FTX verkoopt $2 miljard aan SOL

Ethereum

Ethereum (ETH), of beter gezegd ether, herstelde afgelopen weekend nog naar $4.400, maar daalde gisteren weer met bitcoin mee. De koers maakte gisterenmiddag nog even een sterke bounce van $4.140 naar $4.315, maar begon toen weer flink te dalen en kwam uiteindelijk bij $4.050 uit. Toch is dat is minder diepe dip dan ether nog afgelopen vrijdag maakte. Vervolgens kon ether gedurende nacht herstellen richting $4.200, maar werd nu afgewezen rond $4.185. Ether lijkt wellicht steun te vinden rond 4.100 en schommelt momenteel hiertussen.

Advertentie

Gevecht om positie 10

Avalanche (AVAX) kon afgelopen weekend qua marktkapitalisatie plotseling beide grote meme coins inhalen: dogecoin (DOGE) en shiba inu (SHIB). AVAX bereikte zondag een nieuwe all-time high (ATH) van $145, corrigeerde gisteren even naar $130 maar kon ’s avonds alweer de ATH evenaren. Echter is AVAX sinds die laatst top ook flink aan het dalen. De koers zakt momenteel onder $129 na een daling van maar liefst 10,4%. AVAX vormt wellicht een dubbele top en zou verder kunnnen corrigeren na de enorme stijging van afgelopen weken.

Toch houdt avalanche voorlopig aan positie 10 vast met een marktkapitalisatie van $29 miljard. Dogecoin daalt met 3% en komt op $0,218 en een marktkapitalisatie van $28,9 miljoen uit, dus zit er wel nog heel dicht bij. Shiba inu (SHIB) daalt met 5,5% en komt op $0,0000426 en heeft nu een marktkapitalisatie van $23,4 miljoen.

Vlak daaronder is crypto.com coin (CRO) nog steeds hard aan het stijgen. CRO bereikte zondag een nieuwe ATH van $0,79, corrigeerde vervolgens ook omlaag, maar kwam afgelopen nacht weer dicht in de buurt van zijn ATH met een prijs van $0,77. Sinsdien is CRO gedaald naar $0,74, maar de koers straat alsnog 9% in de plus ten opzichte van 24 uur geleden en 285% ten opzichte van 30 dagen geleden. Met een marktkapitalisatie van bijna $19 miljard, klimt CRO steeds dichter in de buurt van shiba inu.

🚀 Nederlandse exchange viert bullmarkt: iedereen gratis crypto naar keuze
  • Advertentie
  • Bitvavo

Hardste stijgers top 100

In de top 100 altcoins zien we nog steeds non-fungible token (NFT) projecten surfen op de hype omtrent de zogeheten “metaverse.” Enjin coin (ENJ) staat 10% in de plus, tikte vanochtend $3,70 aan en het lijkt er sterk op dat ENJ een nieuwe ATH kan bereiken. Decentraland (MANA) staat 10,5% in de plus en komt weer in de buurt van zijn ATH van afgelopen weekend. MANA staat zelfs 400% in de plus deze maand. Dan hebben we nog sandbox (SAND). SAND staat maar liefst 37% in de plus vandaag en bereikte zojuist een nieuwe ATH van $5,44. SAND staat zelfs 600% in de plus ten opzichte van een maand geleden.

Dan hebben we nog twee altcoin koersen die flink stijgen. Elrond (EGLD) staat 14% in de plus en vestigde zojuist een nieuwe ATH van $540. Amp (AMP) staat 21% nadat de koers afgelopen nacht een enorme sprong maakte, maar corrigeert nu wel omlaag.

Deel dit artikel
Kevin Schijven

Redacteur Kevin hoorde voor het eerst over Bitcoin via WikiLeaks. “Interessant!” dacht hij nog, maar het duurde toch nog een aantal jaar én vergde wat verdieping voordat de potentie van Bitcoin en de achterliggende blockchain-technologie bij hem doordrong.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Advertentie
Advertentie