Kevin Schijven Kevin Schijven
23/11/2021 09:28 3 min. leestijd
Bijgewerkt op 23/11/2021 09:28

Bitcoin koers daalt, maar is een dubbele bodem mogelijk?

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Bitcoin koers daalt, maar is een dubbele bodem mogelijk

Foto: Shutterstock/Marc Bruxelle

De bitcoin (BTC) koers zakt toch weer en daalt vanochtend richting het niveau van de dip van vrijdag. Ook de rest van de cryptocurrency markt wordt mee omlaag getrokken waardoor de totale marktkapitalisatie naar $2,65 biljoen daalt. Het marksentiment keldert volgens de bitcoin fear and greed index ook hard naar 33 (fear):

Grayscale introduceert ‘mini’ bitcoin ETF, 10x lagere kosten dan GBTC
  • icon-bitcoin
    Bitcoin nieuws

Bitcoin koersverloop

Bitcoin kon, na de dip van vrijdag, dit weekend in eerste instantie herstellen naar $59.000 en testte twee keer $60.000. Deze $60.000 diende onlangs nog als support, maar gaf nu te veel weerstand. De BTC koers daalde gisteren echter weer, maar leek vooralsnog goed stand te houden vlak boven $57.000.

Bitcoin steeg vervolgens dan ook even hard, maar ditmaal was al de weerstand rond $59.300 te groot. Toen begon de koers weer hard te dalen en kwam gisterenavond al bij $55.850 uit, na een daling van 5,8%. Daar vond de koers support en herstelde gedurende nacht terug naar $57.300. Daar was echter de weerstand weer te groot en bitcoin kelderde wederom naar $55.900.

De koers ligt nu weer zeer dicht bij de dip van vrijdag, toen bitcoin bij $55.600 uitkwam, het laagst sinds medio oktober. Dat zou kunnen betekenen dat de koers nu een zogenaamd dubbele bodem vormt, een bullish teken. Het ziet er allemaal echter nog niet heel stabiel uit, dus de kans is groot dat bitcoin de komende dagen of zelfs weken nog rond dit niveau blijft schommelen. Mocht bitcoin verder dalen, dan dient wellicht de 100-dagen moving average rond $53.600 als support.

Advertentie

Mt. Gox angst

De daling gaat gepaard met nieuws over Mt. Gox, ooit de grootste cryptocurrency-exchange op de markt. Totdat de beurs werd gehackt dan. Gisterenavond bevestigde advocaat Nobuaki Kobayashi dat maar liefst 141.000 BTC wellicht binnenkort eindelijk verdeeld worden over gedupeerden. Als al deze BTC echter tegelijkertijd op de markt wordt gedumpt, kan dat voor grote verkoopdruk zorgen. Dat maakt momenteel investeerders enigzins huiverig.

Viral meme bordje “buy bitcoin” wordt geveild deze maand
  • icon-bitcoin
    Bitcoin nieuws

Bullish BTC on-chain data

Desondanks zien de on-chain gegevens er nog steeds zeer bullish uit. Wat we zien, is dat vooral nieuwe investeerders momenteel uit paniek verkopen en meer ervaren investeerders hun bitcoin vooralsnog vasthouden of zelfs de dip kopen. Deze trend zagen we ook al afgelopen zomer afspelen.

Onderzoeksbureau Glassnode meldt verder dat het aantal non-zero­ bitcoin adressen ATH hebben bereikt van 38,76 miljoen. Het vorige record van 38,7 miljoen werd op 23 april behaald. Toen was de prijs aan het dalen richting $50.000, enkele dagen na een nieuwe ATH:

Analysebedrijf Santiment meldt dat de recente oververhitte futures markt met hoge funding rates er inmiddels gezonder uit begint te zien:

Ook meldt Santiment dat het bitcoin aanbod op beurzen nog steeds afneemt terwijl juist veel tether (USDT) op de exchanges staat. Dat is ook een bullish teken voor de koers:

Deel dit artikel
Kevin Schijven

Redacteur Kevin hoorde voor het eerst over Bitcoin via WikiLeaks. “Interessant!” dacht hij nog, maar het duurde toch nog een aantal jaar én vergde wat verdieping voordat de potentie van Bitcoin en de achterliggende blockchain-technologie bij hem doordrong.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Advertentie
Advertentie