Kevin Schijven Kevin Schijven
13/11/2021 08:08 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 13/11/2021 08:08

NFT wordt net zo groot, als niet groter, dan crypto – Coinbase CEO

icon-altcoins
Altcoin nieuws
NFT wordt net zo groot, als niet groter, dan crypto - Coinbase CEO

Foto: Primakov/Shutterstock

Coinbase, de grootste cryptocurrency-exchange van de Verenigde Staten, lanceert binnenkort een eigen non-fungible token (NFT) marktplaats. Coinbase CEO Brian Armstrong zegt dat het zelfs groter kan worden dan de handel van cryptocurrencies op het platform. Dat meldt financieel persbureau Bloomberg op 10 november.

Coinbase publiceerde afgelopen week zijn kwartaalcijfers met een omzet van maar liefst $1,3 miljard. Het meeste hiervan is afkomstig uit transactiekosten op het handelsplatform door de handel van crypto als bitcoin (BTC) en ethereum (ETH).

Toch zou volgens Armstrong het nieuwe NFT platform van Coinbase niet alleen een flinke boost kunnen geven aan de omzet van de beurs, het zou zelfs de handel op de crypto beurs kunnen inhalen.

“We zijn erg enthousiast over NFT’s, dit wordt in de toekomst een heel groot gebied voor crypto en dat is het nu al. Het kan net zo groot of groter zijn dan de cryptocurrency-activiteiten van Coinbase.”

De nieuwe NFT marktplaats wordt een soort sociaal mediaplatform waar gebruikers Ethereum NFT’s op kunnen kopen en vervolgens vertonen op hun profiel. Volgens Bloomberg lijkt het in die zin meer op Instagram dan op EBay.

Coinbase zette vorige maand een wachtlijst op voor het platform en inmiddels zou het bedrijf al meer dan 2,5 miljoen aanvragen hebben ontvangen via e-mail. In vergelijking zag momenteel de grootste NFT marktplaats in de sector, OpenSea, ongeveer 236.000 unieke gebruikers in de afgelopen 30. Dat blijkt uit gegevens van DappRadar.

OpenSea zag daarnaast bijna $2 miljard aan transactievolume in de afgelopen maand. Dat toont dus enorm veel potentieel voor Coinbase, die overigens zelf investeerder is van OpenSea. De NFT marktplaats van Coinbase zou nog dit jaar lanceren.

Volgens DappRadar waren vooral zogenaamde CryptoPunks weer zeer populaire afgelopen week en nam de populariteit van de Bored Apes af:

Dat is wellicht van korte duur nu Bored Apes een “Gorrilaz” achtige cartoonband gaan vormen met ondersteuning van Universal, de grootste muziekuitgever ter wereld:

Deel dit artikel
Kevin Schijven

Kevin Schijven is sinds mei 2018 werkzaam bij Crypto Insiders en vervult daar de rol van (eind)redacteur. Met een achtergrond in ICT en bedrijfskunde, gevolgd door rechten en criminologie aan de Vrije Universiteit, brengt hij een unieke mix van vaardigheden mee. Zijn interesse in cryptocurrency ontstond door de potentie om een bedrijf op te bouwen rond nieuwe technologie. Kevin heeft inmiddels duizenden artikelen geschreven en is gespecialiseerd in het laatste crypto nieuws.

Net binnen
Trending
bekende-nederlander-verliest-crypto-vermogen-wilfred-genee
Bekende Nederlander verliest vermogen aan Bitcoin, ‘slechtste week ooit’
Dit is hoe iedereen (zonder stress) winst kan maken op de cryptomarkt
Dit is hoe iedereen (zonder stress) winst kan maken op de cryptomarkt
98-jarige-man wordt miljonair =na 70 jaar oude
98-jarige man wordt miljonair na 70 jaar oude investering
Bitcoin stormt mogelijk op perfect economische scenario af
Bitcoin stormt mogelijk op perfect economisch scenario af
Crypto-oplichter stuurt plots bijna $10 miljoen terug naar slachtoffer
Crypto-oplichter stuurt plots bijna $10 miljoen terug naar slachtoffer
Advertentie

Trending Altcoin nieuws

Crypto-oplichter stuurt plots bijna $10 miljoen terug naar slachtoffer
Crypto-oplichter stuurt plots bijna $10 miljoen terug naar slachtoffer
bitcoin miners stappen over naar kaspa 95% meer winst
Bitcoin houders stappen massaal over naar KASPA (KAS): 95% meer winst
Afgelopen 2 jaar wekelijks €25 aan solana kopen: het bizarre resultaat
Afgelopen 2 jaar wekelijks €25 aan solana kopen: het bizarre resultaat
Advertentie