Kevin Schijven Kevin Schijven
13/11/2021 08:08 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 13/11/2021 08:08

NFT wordt net zo groot, als niet groter, dan crypto – Coinbase CEO

icon-altcoins
Altcoin nieuws
NFT wordt net zo groot, als niet groter, dan crypto - Coinbase CEO

Foto: Primakov/Shutterstock

Coinbase, de grootste cryptocurrency-exchange van de Verenigde Staten, lanceert binnenkort een eigen non-fungible token (NFT) marktplaats. Coinbase CEO Brian Armstrong zegt dat het zelfs groter kan worden dan de handel van cryptocurrencies op het platform. Dat meldt financieel persbureau Bloomberg op 10 november.

Coinbase publiceerde afgelopen week zijn kwartaalcijfers met een omzet van maar liefst $1,3 miljard. Het meeste hiervan is afkomstig uit transactiekosten op het handelsplatform door de handel van crypto als bitcoin (BTC) en ethereum (ETH).

Toch zou volgens Armstrong het nieuwe NFT platform van Coinbase niet alleen een flinke boost kunnen geven aan de omzet van de beurs, het zou zelfs de handel op de crypto beurs kunnen inhalen.

“We zijn erg enthousiast over NFT’s, dit wordt in de toekomst een heel groot gebied voor crypto en dat is het nu al. Het kan net zo groot of groter zijn dan de cryptocurrency-activiteiten van Coinbase.”

De nieuwe NFT marktplaats wordt een soort sociaal mediaplatform waar gebruikers Ethereum NFT’s op kunnen kopen en vervolgens vertonen op hun profiel. Volgens Bloomberg lijkt het in die zin meer op Instagram dan op EBay.

Coinbase zette vorige maand een wachtlijst op voor het platform en inmiddels zou het bedrijf al meer dan 2,5 miljoen aanvragen hebben ontvangen via e-mail. In vergelijking zag momenteel de grootste NFT marktplaats in de sector, OpenSea, ongeveer 236.000 unieke gebruikers in de afgelopen 30. Dat blijkt uit gegevens van DappRadar.

OpenSea zag daarnaast bijna $2 miljard aan transactievolume in de afgelopen maand. Dat toont dus enorm veel potentieel voor Coinbase, die overigens zelf investeerder is van OpenSea. De NFT marktplaats van Coinbase zou nog dit jaar lanceren.

Volgens DappRadar waren vooral zogenaamde CryptoPunks weer zeer populaire afgelopen week en nam de populariteit van de Bored Apes af:

Dat is wellicht van korte duur nu Bored Apes een “Gorrilaz” achtige cartoonband gaan vormen met ondersteuning van Universal, de grootste muziekuitgever ter wereld:

Deel dit artikel
Kevin Schijven

Redacteur Kevin hoorde voor het eerst over Bitcoin via WikiLeaks. “Interessant!” dacht hij nog, maar het duurde toch nog een aantal jaar én vergde wat verdieping voordat de potentie van Bitcoin en de achterliggende blockchain-technologie bij hem doordrong.

Net binnen
Trending
Belastingaangifte komt eraan: bereid je voor op deze 6 aanpassingen
Belastingaangifte komt eraan: bereid je voor op deze 6 aanpassingen
Belastingvrij schenken in 2024: dit zijn de nieuwe regels
Belastingvrij schenken in 2024: dit zijn de nieuwe regels
Meer belastingvrij inkomen in 2024: dit krijg je nu extra per maand
Meer belastingvrij inkomen in 2024: dit krijg je nu extra per maand
Crypto houders opgelet: belastingdienst gretig met aanslagen
Crypto houders opgelet: Belastingdienst gretig met aanslagen
bitpanda-crypto-exchange-bitvavo
Grote crypto exchange sluit per 1 februari de deuren in Nederland
Advertentie
Advertentie