Kevin Schijven Kevin Schijven
19/07/2021 16:08 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 19/07/2021 16:08

Aave gaat Twitter op Ethereum (ETH) bouwen en nog dit jaar lanceren, zegt oprichter

icon-altcoins
Altcoin nieuws
Aave gaat Twitter op Ethereum (ETH) bouwen en nog dit jaar lanceren, zegt oprichter

Foto: Ira Lichi/Shutterstock

Afgelopen week kondigde Twitter CEO Jack Dorsey aan dat zijn betalingsbedrijf Square een decentralized finance (DeFi) project gaat bouwen op Bitcoin (BTC).

Het wordt een “non-costudial, permissionless” DeFi dienst, zegt Dorsey. Oftewel het wordt Aave (AAVE) maar dan op Bitcoin in plaats van op Ethereum (ETH), zegt de oprichter van Aave. Daarom gaat de Aave oprichter, Stani Kulechov, een decentraal Twitter bouwen op Ethereum:

https://twitter.com/StaniKulechov/status/1416386335166902277

In een interview met Decrypt vertelt Kulechov dat deze decentrale Twitter nog dit jaar zal lanceren. Ook zal het sociale mediaplatform gebruikers de mogelijkheid bieden om geld te verdienen met hun eigen content alsmede meebeslissen over de regels van het netwerk. Kulechov wil er dus een zogeheten decentralized autonomous organization (DAO) van maken:

“Twitter behoudt alle inkomsten van je tweets en de inhoud die je deelt, en Twitter beslist welke van je tweets aanslaan via het algoritme. Als je tegenwoordig tweet of retweet, verdien je er niets aan en bezit je ook niet je publiek (d.w.z. als je van het ene platform naar het andere gaat, moet je helemaal opnieuw beginnen).”

Aave is momenteel het grootste DeFi protocol op de markt, volgens gegevens van DeFi Pulse zit bijna $11 miljard aan crypto vergrendeld in Aave. In mei was dat zelfs bijna $15 miljard. Er bestaan al een reeks decentrale sociale mediaplatformen die op blockchain-technologie draaien, zoals Steemit, Hive, Mastodon, Sapien, Diaspora en Voice, maar geen enkele is nog echt van de grond gekomen.

Crypto Insider Michiel Ipenburg werkt ook aan een dergelijk project met SocialBlox, klik hier om daarover meer te lezen. Dorsey wil zelf overigens Twitter ook decentraliseren en op blockchain-technologie laten draaien. Eind 2019 richtte hij daarvoor project Blue Sky op.

Deel dit artikel
Kevin Schijven

Redacteur Kevin hoorde voor het eerst over Bitcoin via WikiLeaks. “Interessant!” dacht hij nog, maar het duurde toch nog een aantal jaar én vergde wat verdieping voordat de potentie van Bitcoin en de achterliggende blockchain-technologie bij hem doordrong.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Advertentie
Advertentie