Simon Bosch Simon Bosch
21/02/2024 21:08 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 21/02/2024 19:37

Altcoins hebben bitcoin in het vizier, ‘altseason’ op de loer

Bitcoin-BTC Ethereum-ETH Solana-SOL more-coins-icon
icon-altcoins
Altcoin nieuws
Dit moet gebeuren voor een nieuw altcoin seizoen in crypto

Foto: Dragos Asaftei/Shutterstock

Vanmiddag schreven we dat sommige analisten denken dat we aan de vooravond staan van ‘altseason’, maar dat niet iedereen hiervan overtuigd is. Volgens Glassnode begint de rotatie naar altcoins inderdaad op gang te komen.

XRP en memecoins dalen flink, wat is er aan de hand?
XRP en memecoins dalen flink, wat is er aan de hand?

Is ‘altseason’ dan toch begonnen?

Dat schrijft het on-chain onderzoeksbureau in het wekelijkse rapport The Week Onchain. Handelaren lijken steeds meer bereid te zijn om risico te nemen. Weliswaar groeiden bitcoin (BTC) en ethereum (ETH) vorige week nog, maar altcoins beginnen nu in verhouding meer tractie te krijgen. Coins waar veel geld naartoe is vertrokken zijn solana (SOL), polkadot (DOT), cosmos (ATOM) en aanverwante coins in deze ecosystemen.

Glassnode heeft zijn eigen ‘altseason-indicator’, die na een korte dip in januari sinds 4 februari weer ‘aan’ staat. Dat betekent dat altcoins harder zouden moeten groeien dan bitcoin en dat het momentum voor de altcoins toeneemt.

Met name in bearmarkten is het volgens deze indicator ongunstig om te investeren in altcoins, die zijn namelijk volatieler en dalen dus ook harder als bitcoin daalt. We moeten benadrukken dat altcoins best kunnen stijgen als de indicator ‘uit’ staat, het betekent slechts dat bitcoin dan beter presteert dan de gemiddelde altcoin.

Bitcoin had bij de publicatie van het rapport een dominantie van 52,4% van de gehele cryptomarkt. Ethereum en stablecoins waren respectievelijk goed voor 17% en 7%, terwijl andere altcoins 23,6% van de markt hadden. Als de omstandigheden optimaal zijn voor altcoins, dan zal het aandeel van bitcoin de komende tijd af moeten nemen.

De Altcoin Season Index van BlockchainCenter toont eveneens dat de markt bijna in ‘altseason-territorium’ zit. Die index staat nu op een waarde van 59, terwijl hij voor altseason op minimaal 75 moet staan. Op 19 februari piekte de maatstaf bovendien op 71, altseason is dus relatief snel te bereiken.

Advertentie

Markt nog steeds bullish op bitcoin

Toch lijkt het erop dat handelaren niet minder bullish zijn geworden op bitcoin (BTC), alhoewel er wel enige rotatie plaats zou vinden. Vorige week waren de nieuwe spot-ETF’s voor bitcoin de grootste bestemming van nieuw kapitaal. Ook is het aantal bitcoins op Coinbase al sinds 2015 niet zo laag geweest als nu.


De markt een stapje voor blijven? Join onze bruisende Discord-community met meer dan 9000 leden! Hier kun je eenvoudig discussiëren over de laatste crypto-trends en verwachtingen.

Deel dit artikel
Simon Bosch

Simon is fanatiek macro-analist en doet grondig onderzoek naar alles waar de meeste mensen juist niet naar willen kijken. Alles in de financiële, maatschappelijke en geopolitieke wereld met twee kanten is interessant genoeg om te onderzoeken. Als een onderwerp geen twee kanten heeft, dan is er dringend een sceptische blik nodig — onderwerpen zonder twee kanten bestaan niet. De wereld is kapot, en hij is ervan overtuigd dat crypto een deel van de oplossing kan vormen.

Net binnen
Trending
bekende-nederlander-verliest-crypto-vermogen-wilfred-genee
Bekende Nederlander verliest vermogen aan Bitcoin, ‘slechtste week ooit’
Dit is hoe iedereen (zonder stress) winst kan maken op de cryptomarkt
Dit is hoe iedereen (zonder stress) winst kan maken op de cryptomarkt
Bitcoin stormt mogelijk op perfect economische scenario af
Bitcoin stormt mogelijk op perfect economisch scenario af
Fetch.ai (FET) kan met 85% exploderen na langverwachte AI-fusie
Fetch.ai (FET) kan met 85% exploderen na langverwachte AI-fusie
Grote leegloop bij bitcoin miners op komst, zegt bankgigant JPMorgan
Bitcoin stijging zal van korte duur zijn, volgens mega-bank
Advertentie

Trending Altcoin nieuws

Afgelopen 2 jaar wekelijks €25 aan solana kopen: het bizarre resultaat
Afgelopen 2 jaar wekelijks €25 aan solana kopen: het bizarre resultaat
Duizenden euro’s winst met €25 per week aan dogecoin - bewezen aanpak
Duizenden euro’s winst met €25 per week aan dogecoin – bewezen aanpak
Waarom BlackRock plots tienduizenden dollars aan meme crypto bezit
Solana memecoin explodeert 7.100%: Experts waarschuwen voor risico’s
Advertentie