Simon Bosch Simon Bosch
19/02/2024 19:32 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 19/02/2024 18:50

Crypto exchange Coinbase blijkt steeds minder bitcoins over te houden

Bitcoin-BTC
icon-walletsexchanges
Wallets en Exc…
Crypto exchange Coinbase blijkt steeds minder bitcoins over te houden

Foto: Anton Gvozdikov/Shutterstock

Al sinds de bullmarkt van 2021 is het aantal bitcoins op exchanges bezig met een aanzienlijke krimp. Het niveau van toentertijd hadden we al jaren niet meer gezien. Nu is de waarde nóg verder gedaald. Het aantal BTC in de wallets van Coinbase is al sinds de beginjaren van de exchange en zelfs van het Bitcoin-netwerk zelf niet meer gezien.

Start gratis met crypto 📈: Alle Nederlanders krijgen in juli gratis crypto
  • Advertentie
  • Bitvavo

Aantal bitcoins op Coinbase hard gedaald

Uit gegevens van blockchain-analysebureau Glassnode blijkt dat het aantal bitcoins op Coinbase al sinds 2015 niet zo laag is geweest als nu. Volgens CoinGlass heeft de cryptobeurs momenteel zo’n 389.000 BTC, waarmee het op de derde plek van alle traditionele crypto exchanges staat.

Het is bij de huidige bitcoin koers zo’n 20,5 miljard Amerikaanse dollar waard en vertegenwoordigt iets minder dan 2% van alle uitstaande coins. Alleen Binance en Bitfinex zijn groter met respectievelijk 540.000 BTC en 408.000 BTC.

Volgens CryptoSlate-analist James Van Straten is dit het laagste aantal sinds 2015, toen de markt een belangrijke dieptepunt vond en begon te herstellen van de bearmarkt van het jaar ervoor. Ook is het noemenswaardig dat het aantal bitcoins in circulatie in 2015 veel lager was dan nu, wat het lage niveau van nu extra uitzonderlijk maakt.

Coinbase pas al sinds 2012, en was dus ook in 2015 actief. Het was toentertijd één van de weinige handelsplatformen in de jonge sector.

Advertentie

Enorme transactie op crypto exchange Coinbase

De krimp is volgens de onderzoeker grotendeels veroorzaakt door één enkele transactie van ruim 18.000 BTC. CoinGlass bevestigt dit, want de totale balans van Coinbase is de afgelopen 24 uur met ruim 18.400 BTC gekrompen.

De coins zouden zijn verplaatst naar een wallet die crypto-dataproviders niet eerder hebben gelabeld. Het zou kunnen gaan om een interne verschuiving van coins; in dat geval is het nieuws niet zo bijzonder.

Het kan ook betekenen dat de coins zijn verplaatst naar Coinbase’ Over-The-Counter (OTC) handelsafdeling of naar die van een ander bedrijf. De laatste optie is dat de coins allemaal van een grote investeerder zijn en simpelweg zijn verplaatst naar een custodian of een hardware wallet.

De markt een stapje voor blijven? Join onze bruisende Discord-community met meer dan 9000 leden! Hier kun je eenvoudig discussiëren over de laatste crypto-trends en verwachtingen.

Deel dit artikel
Simon Bosch

Simon is fanatiek macro-analist en doet grondig onderzoek naar alles waar de meeste mensen juist niet naar willen kijken. Alles in de financiële, maatschappelijke en geopolitieke wereld met twee kanten is interessant genoeg om te onderzoeken. Als een onderwerp geen twee kanten heeft, dan is er dringend een sceptische blik nodig — onderwerpen zonder twee kanten bestaan niet. De wereld is kapot, en hij is ervan overtuigd dat crypto een deel van de oplossing kan vormen.

Net binnen
Trending
bekende-nederlander-verliest-crypto-vermogen-wilfred-genee
Bekende Nederlander verliest vermogen aan Bitcoin, ‘slechtste week ooit’
Dit is hoe iedereen (zonder stress) winst kan maken op de cryptomarkt
Dit is hoe iedereen (zonder stress) winst kan maken op de cryptomarkt
Bitcoin stormt mogelijk op perfect economische scenario af
Bitcoin stormt mogelijk op perfect economisch scenario af
Fetch.ai (FET) kan met 85% exploderen na langverwachte AI-fusie
Fetch.ai (FET) kan met 85% exploderen na langverwachte AI-fusie
Grote leegloop bij bitcoin miners op komst, zegt bankgigant JPMorgan
Bitcoin stijging zal van korte duur zijn, volgens mega-bank
Advertentie

Trending Wallets en Exchanges nieuws

Crypto CEO treedt af na buitensporige Trump tweet
Cryptobaas treedt noodgedwongen af na buitensporige Trump tweet
Interview: hoe een nieuwe cryptobeurs de grote jongens verslaat
Interview: hoe een nieuwe cryptobeurs de grote jongens verslaat
XRP verslaat Ethereum op Bitvavo na ETF lancering
XRP verslaat Ethereum op Bitvavo na ETF lancering
Advertentie