Shane Kuijpers
24/05/2021 15:44 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 24/05/2021 15:44

Alweer een aanval op DeFi, hacker maakt $3,6 miljoen buit

icon-altcoins
Altcoin nieuws
Alweer een aanval op DeFi, hacker maakt $3,6 miljoen buit

Flash loans worden steeds populairder binnen decentralized finance (DeFi). Helaas gaat dat de laatste tijd ook steeds vaker gepaard met aanvallen hierop. Bogged Finance is hier het meest recente slachtoffer van. Beveiligingsbedrijf PeckShield heeft bekendgemaakt dat er een bedrag van zo’n $3,6 miljoen buit is gemaakt.

Bogged Finance is een DeFi platform wat gebruikers in staat stelt limit orders te plaatsen op tokens binnen de Binance Smart Chain (BSC). Hierbij maken ze gebruik van de liquiditeit van PancakeSwap.

De persoon achter de aanval op Bogged heeft het voor elkaar gekregen de waarde van de BOG token volledig op te blazen, om vervolgens alles te verkopen. De hacker pakte miljoenen winst en de munt stortte in. Vorige week was er al een soortgelijke aanval op PancakeBunny.

De hacker heeft misbruik gemaakt van een bug. Hij voerde negen flash swaps uit, vergelijkbaar met flash loans. Elk van deze swaps zorgde voor 47.770 BOG tokens en 83.440 liquidity pool tokens.

De liquidity pool tokens werden gestort in een BOG contract en dat is nou net waar de bug zat. De aanvaller kon zelf 434 overboekingen uitvoeren, van in totaal 18,74 BOG tokens. Hierdoor werden er 151.000 tokens aan zijn contract toegevoegd. De hacker betaalde vervolgens zijn flash loans terug en hield er $3,6 miljoen winst aan over.

De waarde van een BOG token zakte hierdoor bijna terug naar $0. Voor de hack was dat nog ruim $8 en twee weken geleden was de waarde zelfs ruim boven de $20.

Bogged Finance heeft op Twitter al aangegeven over te stappen naar een nieuw contract. Ze raden gebruikers aan om op dit moment niks te kopen of verkopen. Tijdens het overstappen naar het nieuwe contract zullen er zo’n 7,5 miljoen tokens verbrand worden. De rechtmatige eigenaren zullen hun BOG via airdrop terugkrijgen.

Deel dit artikel
Shane Kuijpers

Shane is begin 2020 voor het eerst echt in contact gekomen met cryptocurrency. Waar het begon als een soort hobby is het ondertussen een dagelijkse bezigheid voor hem. Hij volgt de laatste ontwikkelingen op de voet en kijkt niet alleen met grote interesse naar Bitcoin, maar ook naar tal van altcoins. Veel uiteenlopende projecten maken dat de mogelijkheden met crypto eindeloos zijn en om die reden zal crypto ook in de toekomst onderdeel zijn in het leven van Shane. Shane is naast auteur bij Crypto Insiders ook student International Business.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie