Kevin Schijven Kevin Schijven
24/05/2021 10:04 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 24/05/2021 10:04

DeFi krijgt zware klap: Aave, Comp, UNI, Chainlink en meer hard onderuit, TVL zakt 40%, marktkapitalisatie 100%

icon-altcoins
Altcoin nieuws
DeFi krijgt zware klap Aave, Comp, UNI, Chainlink en meer hard onderuit, TVL zakt 40%, marktkapitalisatie 100%

Foto: BestForBest/Shutterstock

De cryptocurrency markt kreeg een zware klap weer te verduren afgelopen week. De decentralized finance, of DeFi, markt leek begin afgelopen week in eerste instantie sterker stand te houden dan de rest van de crypto koersen, maar werd vervolgens ook hard mee omlaag getrokken. Gisteren zag het er juist erger uit voor de DeFi koersen. Veel crypto daalden hard gisteren, waaronder Bitcoin (BTC) met 16% en Ethereum (ETH) met zelfs 25%.

DeFi-tokens zagen gisteren over het algemeen een nog snellere daling. Aave (AAVE) verloor 31% van zijn waarde, Compound (COMP) en Uniswap (UNI) 32%, Chainlink (LINK) 33%, Maker (MKR) 35%, Synthetix (SNX) en Avalanche (AVAX) beide 37% en Yearn.Finance (YFI) 38%. Ook PancakeSwap (CAKE) op de Binance Smart Chain (BSC) daalde met 38%.

Afgelopen nacht herstelde een groot deel van deze DeFi tokens weer van hun klap van zondag. Vooral Maker (MKR) schiet momenteel hard omhoog staat inmiddels zo’n 80% boven zijn dieptepunt van gisterenavond.

Desondanks staan veel van de DeFi koersen alsnog zo’n 20 tot 50% in het rood deze week. Volgens DeFi Pulse is de total value locked (TVL), oftewel het totaal vergrendelde bedrag aan crypto in DeFi-producten op Ethereum, deze week gedaald met bijna 40% van $80 miljard naar onder de $50 miljard. DeFi Llama, dat ook BSC meetelt, toont afgelopen week een daling van $155 miljard naar $95 miljard.

Volgens CoinGecko lag de totale marktkapitalisatie van alle DeFi tokens begin vorige week nog op een record van $142 miljard en staat nu onder de $70 miljard, een daling van maar liefst 100%.

Deel dit artikel
Kevin Schijven

Redacteur Kevin hoorde voor het eerst over Bitcoin via WikiLeaks. “Interessant!” dacht hij nog, maar het duurde toch nog een aantal jaar én vergde wat verdieping voordat de potentie van Bitcoin en de achterliggende blockchain-technologie bij hem doordrong.

Net binnen
Trending
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Bitcoin's nieuwe record is historisch signaal voor verdere stijging
Gloednieuwe crypto schiet door het dak en stijgt 1100% & trekt aandacht
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Advertentie
Advertentie